Aktualności: C64 Power - online od stycznia 2000 !

Autor Wątek: Jak to zrobić?  (Przeczytany 855 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline INWI

• Level 3
Jak to zrobić?
« dnia: 13 Października 2003, 07:09 »
 Jak można przekonwertować d64 do t64 żeby potem można było nagrać na commodore na dyskietkę??

Offline Yovish

• Level 3
Jak to zrobić?
« Odpowiedź #1 dnia: 13 Października 2003, 08:17 »
 d64 to PC\'towy odpowiednik obrazu jednej strony dyskietki (1541), a t64 to format do zapisu pliku/programu kasetowego.
 O ile dobrze rozumien, to Ty chcesz zamienić format dyskowy na kasetowy, żeby potem zrobić z tego dysk???

Może źle zrozumiałem?!?

~#*#INWI(not loged)

• Gość
Jak to zrobić?
« Odpowiedź #2 dnia: 13 Października 2003, 16:03 »

Napisał: Yovish

d64 to PC\'towy odpowiednik obrazu jednej strony dyskietki (1541), a t64 to format do zapisu pliku/programu kasetowego.
 O ile dobrze rozumien, to Ty chcesz zamienić format dyskowy na kasetowy, żeby potem zrobić z tego dysk???

Może źle zrozumiałem?!?
A co ty jesteś mądry???!!!   to podaj mi lepszy sposób bez używania żadnych kabli i piredol no??? czekam

~#*#Leszek Balcerowicz

• Gość
Jak to zrobić?
« Odpowiedź #3 dnia: 13 Października 2003, 16:49 »
 > A co ty jesteś mądry???!!!  to podaj > mi lepszy sposób bez używania żadnych > kabli i piredol no??? czekam

to jakiś niemądry pan

Offline Yovish

• Level 3
Jak to zrobić?
« Odpowiedź #4 dnia: 13 Października 2003, 17:49 »

Napisał: INWI(not loged)

A co ty jesteś mądry???!!!   to podaj mi lepszy sposób bez używania żadnych kabli i piredol no??? czekam

>>A co ty jesteś mądry???!!!   to podaj mi lepszy sposób bez używania żadnych kabli i piredol no??? czekam

No wiesz, tak całkiem się nie da. Jak ty byś chciał z PC\'ta przegrać na dyskietkię w formacie Commodore\'ka???

Jęśli nie potrafisz dokładniej sie wyrazić, to nie pieklij sie tak, jak ktoś próbuje ci pomóc, bo następnym razem nikt naet palcem nie kliknie        

Może sprecyzuj dokładnie co chcesz osiągnąć...

Offline INWI

• Level 3
Jak to zrobić?
« Odpowiedź #5 dnia: 14 Października 2003, 12:01 »
 Sory za uniesienie ale może nie jestem specem w tej dziedzine chcialem się tylko dowiedzieć czy to jest możlewe z czego wiem jest taki program 64copy za pomoca ktorego można przekonwertować różne formaty plików t64,p00,d64 i inne... myślałem tylko czy nie można po koleji wyjąć plik z d64 i przekonwertować go na t64 potem użyć Wavprg zrobić go na dźwięk nagrać na taśme a potem na commodore 64 walić na dyskietkę....i tak każdy plik po koleji...może to jest możliwe??
 Pozatym nie mam takiej stacji dysków do Pc na duże dyskietki więc nie mam opcji muszę robić za pomocą Wavprg i przez wieże    chyba że znacie inny pomysł??

Offline Yovish

• Level 3
Jak to zrobić?
« Odpowiedź #6 dnia: 14 Października 2003, 12:50 »
 Najlepiej jednak robić to przy pomocy Star Commander\'a i kabla X1541/XE1541 (duuuża oszczędność czasu i nerwów!!!).

Jeśli chcesz to zrobić jednorazowo, to jakoś mogę Ci pomóc. Prześlesz mi dyskietki czyste do C=64, płyte z plikami *.d64, a ja Ci je przegram (za jakiś prezencik ma sie rozumieć i zwrot kosztów wysyłki) i odeślę.

Jeśli jednak częściej, to proponuje zrobić sobie taki kabelek, a program jest dostępny w sieci.
 Możesz też od razu kupić zrobiony i przetestowany kabelek (np. u mnie).

Oczywiści masz stację dysków do C=64?

Offline INWI

• Level 3
Jak to zrobić?
« Odpowiedź #7 dnia: 14 Października 2003, 14:27 »
 No mam zamiar kupić....jeżeli masz do zbycia stacje dysków to kupie razem z kabelkiem z wskazówkami jak to robić...
 napisz na mail robi160@poczta.onet.pl