Aktualności: C64 Power - online od stycznia 2000 !

Autor Wątek: Sprzedam Commodore 64 + bonusy  (Przeczytany 9475 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

garymuwaut

• Gość
Sprzedam Commodore 64 + bonusy
« Odpowiedź #15 dnia: 04 Sierpnia 2013, 21:12 »
powiedzmy ze sprzedaje zestaw jako niesprawny bo nie mam jak sprawdzic czy dziala ;P moja cena za caly zestaw wynosi 70 zl? + koszty wysylki

Offline shango

• Level 5
« Odpowiedź #16 dnia: 04 Sierpnia 2013, 23:09 »
Robisz za dużo problemów niepotrzebnie. Zapewne miałeś masz jakis stary magnetowid i tam był w zestawie taki kabelek antenowy albo po kolegach popytaj ma ktoś na pewno taki kabel. Sprawdź wystaw na allegro i ktoś kupi. Jak jesteś z okolic lublina to ci taki kabelek dam.

Offline ExciterELB

• Level 6
« Odpowiedź #17 dnia: 04 Sierpnia 2013, 23:24 »
garymuwaut:
(nowy sprzet, jeszcze byl w folii ale otworzylem bo chcialem podlaczyc i sprawdzic

Czytając ZE ZROZUMIENIEM to masz nówkę, która nigdy nie była używana, ktoś kupił, zaniósł do piwnicy i leżał tam naście lat, żebyś ty jako pierwszy zerwał z niego ową folię i wrzucił na nasz bazar z opisem działa, ale nie wiem czy działa, ale sprawny, ale sprzedam jako niesprawny, bo jest wszystko, tylko brakuje tego co trzeba użyć do sprawdzenia czy sprawny, nówka, ale dam zdjęcie zrobione telefonem, bo może nie będzie widać pożółkniętych klawiszy.

Wnioski nasuwają się same....

Offline F7sus4

• Level 6
« Odpowiedź #18 dnia: 04 Sierpnia 2013, 23:37 »
ExciterELB: \"\"

garymuwaut

• Gość
« Odpowiedź #19 dnia: 04 Sierpnia 2013, 23:46 »
ta gre dostalem kiedys od wujka, ale nigdy nie byla uzywana bo mialem amige i ciagle gralem w super froga, dlatego lezala w piwnicy w folii. W zestawie byl kabel ale wzielismy go zeby podlaczyc kiedys wideo do telewizora. Gdy zobaczylem po tylu latach co znajduje sie w styropianowym kartonie postanowilem sprawdzic czy po tak dlugim czasie nieuzytkowania w ogole sie wlaczy. Dioda sie swieci na zielono, a ze nie mam kabla video to nie mam jak nawet sprawdzic czy jest sprawny obraz itd. Klawisze w ogole nie sa zzolkniete, po prostu juz takie byly, a gry i joye dostalem od kolegi bo tez posiadal c64 + magnetofon i gralismy ciagle w kolo fortuny i simpsonow o ile dobrze pamietam... SZERLOKU

Offline ExciterELB

• Level 6
« Odpowiedź #20 dnia: 04 Sierpnia 2013, 23:48 »
garymuwaut:
W zestawie byl kabel ale wzielismy go zeby podlaczyc kiedys wideo do telewizora

Łżesz jak pies. Żaden odtwarzacz czy magnetowid nie miał wyjścia RF na chinczu, tak jak to było zrobione w C64, więc ten kabel nie miał prawa pasować.

I gdzie w tym wszystkim jest kartonowy label na styropian?

garymuwaut

• Gość
« Odpowiedź #21 dnia: 04 Sierpnia 2013, 23:54 »
to Ty chyba nigdy wideo nie miales \"\" po za tym to bylo kilkanascie lat temu i z policji nie jestes zebym musial Ci sie tlumaczyc, nie chcesz kupic to sie nie odzywaj, jest chyba taka opcja, ze mozesz sobie obejrzec sprzet zanim kupisz, prawda? mozesz samemu ocenic stan i wtedy zobaczysz, ze jest nowy

Offline shango

• Level 5
« Odpowiedź #22 dnia: 04 Sierpnia 2013, 23:57 »
Ogłosiłeś się na forum gdzie są ludzie których hobby jest Commodore 64 i inne stare komputery co za tym idzie ludzie którzy się znają na tym sprzęcie lepiej niż przeciętny zjadacz chleba z biedronki. Dajemy ci dobre rady a ty nadal uparłeś się przy swoim. Zrobić taki kabel do sprawdzenia to można w 5 minut na tak zwanego pająka , będzie śnieżył obraz ale przynajmniej sprawdzisz. Dla mnie taki sprzęt z opisem nie mam jak sprawdzić, świeci dioda jest niesprawny. Dziś sprawdzałem kilka swoich C64 i też świeciła dioda a okazały się niesprawne.

garymuwaut

• Gość
« Odpowiedź #23 dnia: 05 Sierpnia 2013, 00:00 »
tylko ze was kreci takie majsterkowanie przy kablach. Ja niestety nie potrafie samemu skrecic kabla takiego bo nie wiem jak sie do tego zabrac, a takich antykow jak ten kabel nie ma w sklepie elektrycznym w ktorym chcialem kupic zeby sprawdzic. Po prostu chcialem sprzedac za niewielka cene jakiemus koneserowi bo mi ten komputerek kompletnie na nic sie nie przyda a tak jak wspomniales sa ludzie ktorzy kolekcjonuja takie rzeczy.

Offline F7sus4

• Level 6
« Odpowiedź #24 dnia: 05 Sierpnia 2013, 00:01 »
Do tej pory, 100% sprzedawcow, ktorzy na moje dociekania odpisywali frazesem z gatunku: "nie chcesz kupic to sie nie odzywaj" okazywalo sie ostatecznie oszustami. Nie, ze to ma cos wspolnego z ta sprawa...

garymuwaut: W czym wlasciwie jest Twoj problem, kolego? Jakiego kabla nie masz? Video, czy RF? Podlaczyc C64 mozna do TV na wiele sposobow. Najgorszym jakosciowo, choc najprostszym jest wejscie antenowe i nie uwierze, ze w jakimkolwiek domu nie ma zwyklego RF. Niedawno sluchalismy identycznego tlumaczenia, tyle ze gosciu mial C64 (i A600) po... dziadku. Nie probowal sciemniac na forum fanowskim, ale negatywy na jego koncie Allegro jasno wskazuja, ze wad sprzetu nie ujawnil celowo.

\"\"

garymuwaut

• Gość
« Odpowiedź #25 dnia: 05 Sierpnia 2013, 00:04 »
ktos bedzie chcial kupic to kupi, ja tylko wystawilem ze cos takiego w ogole posiadam na zbycie i tyle w temacie, jutro porobie zdjecia aparatem to bede mogl wyslac na maila zeby pokazac ze wcale nie byl uzytkowany

Offline shango

• Level 5
« Odpowiedź #26 dnia: 05 Sierpnia 2013, 00:04 »
Wiesz co , wyślij mi na priva adres to ci jutro wyśle ten kabelek 2 zł na list to nie majątek \"\"

Offline ExciterELB

• Level 6
« Odpowiedź #27 dnia: 05 Sierpnia 2013, 00:05 »
shango

Daj spokój \"\" Wujek dał mu nowe C64 za kilkaset dolarów z pewexu, żeby mógł je wrzucić do piwnicy, bo miał A500 :D. Rozerwał folie, wyjął kabel RF żeby podłączyć wideo, które nawet nie ma takiego gniazda i z powrotem zafoliował C64 ale zapomniał włożyć kabel do środka :D A klawisze pożółkły, bo przez szparę w piwnicy padało słońce dokładnie na te dwa klawisze C64, nowego, zafoliowanego, tylko bez kartonowego labelu, albo słońce przebiło przez label i wypaliło go doszczętnie, dlatego nie ma go na zdjęciu i jest o nim podejrzanie cicho \"\"

garymuwaut

• Gość
« Odpowiedź #28 dnia: 05 Sierpnia 2013, 00:06 »
nie trzeba, wlasnie zamowilem na allegro za 12 zl, a kabel sprzedam razem z ta gra\"\"

Offline ExciterELB

• Level 6
« Odpowiedź #29 dnia: 05 Sierpnia 2013, 00:07 »
btw... ktoś widział kiedyś folię na kartonie nowego C64?? \"\"