Groepaz wygrał ze mną batalię o to, że REU nawet 16MB ma widzieć w trybie DMA tylko 512KB na raz, bo Commodore, gdy wypuściło REU w 1985 tak właśnie zrobiło (bo miało 512KB...oczywiste) . Mało tego, znając C i będąc w VICE team po naszej sprzeczce zmienił implementację Vice 2.2, które miało REU z pełnym DMA na pamięć stronnicowaną po 512KB pod płaszczykiem zgodności z modowanymi REU z lat 90tych. Poprawka weszła w Vice 2.3.
Groepaz to SSman, a nie gestapowiec. Facet ograniczy platformę, byleby tylko zatrzymać się w swoim kochanym 1990 roku, gdzie brandzlował się przy demach częściowych press space. Dlatego nie pozostawił na mnie suchej nitki, gdy objechałem demo Offence za monotonię, stare efekty i zaki, które już były w innych demach.
Dlatego nie dziwię się, że nie spodobało mu się, że wygrałem Wild programem, który działa i tak o niebo gorzej, między innymi dzięki jego wkładowi w implementację REU.
To, że uwielbia z powodów formalnych czepiać się Kisiela na CSDB, bo nie dodał schematu, screena, czy czegoś, to już osobna, ale równie śmieszna historia.