Aktualności: C64 Power - online od stycznia 2000 !

Autor Wątek: [S] 6 kartów: ActionReplay, MS PacMan w folii i inne ;-)  (Przeczytany 8307 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline wackee

• Level 6

Offline wegi

• Level 7
[S] 6 kartów: ActionReplay, MS PacMan w folii i inne ;-)
« Odpowiedź #1 dnia: 17 Marca 2013, 19:21 »
ile actionów na upartego wacki odkopałbyś jeszcze? \"\"
Gdy po wynalezieniu komputera kwantowego jedni pytali o sposób wytwarzania prądu, kisiel pytał jak wytwarzać świeczki...

NIECH NIE BĘDZIE NICZEGO !!!

CZY RAF PIŁ Z JERICHA KUBECZKA ???

Offline wackee

• Level 6
« Odpowiedź #2 dnia: 17 Marca 2013, 19:54 »
Już żadnego \"\" To jest jedyny "nadmiarowy" jaki mam. Akurat actionów miałem 2 sztuki.

Został mi jeszcze drugi action replay 7.3 atraxowy (zdobyłem go jako nieśmiganą nówkę w blistrze jakiś czas temu :D) ale tego na razie nie oddam bo go używam. To może się zmienić za jakiś czas, bo bardzo ładnie działa jego obraz który mam w 1541U2 \"\" ale na chwilę bieżącą zostawiam sobie ten egzemplarz.

Offline F7sus4

• Level 6
« Odpowiedź #3 dnia: 17 Marca 2013, 22:29 »
Wacek: Jakbys mial zamiar zdjemowac tego AR z Allegro, to zanim to zrobisz, skontaktuj sie ze mna - mam kontroferte. A jesli nie, to dobrze - kupie przez aukcje. \"\"

Offline wackee

• Level 6
« Odpowiedź #4 dnia: 17 Marca 2013, 22:57 »
OK czy dobrze zrozumiałem - gdyby ktoś złożył mi ofertę zakończenia przed czasem?
Raczej nie przyjmuję takich ofert, CHYBA że chodzi o tak wyjątkową sytuację, jak ostatnio - zakonczyłem aukcje dla Druida i Komancza bo chcieli na pamiątkę mieć gry, które współtworzyli \"\"

Offline Kisiel

• Level 7
  • Number 7 in all users competition...
    • http://wiki.projekt64.filety.pl/doku.php
« Odpowiedź #5 dnia: 17 Marca 2013, 23:09 »
rozmowa kontrolowana ;)
idz wyprostowany wśród tych co idą na kolanach

...w przypadku checi zakupu UK1541,GA,MA,T8500,T7501 prosze o kontakt na Facebooku, haslo: UK1541....

Offline wegi

• Level 7
« Odpowiedź #6 dnia: 27 Marca 2013, 17:52 »
Jaka porażka AR zszedł za stówę a FC3 kiedyś za 160! Co za dziwy
Gdy po wynalezieniu komputera kwantowego jedni pytali o sposób wytwarzania prądu, kisiel pytał jak wytwarzać świeczki...

Offline Skull

• Level 6
« Odpowiedź #7 dnia: 29 Marca 2013, 08:20 »
bo f3 ma ładny interface, jak windows - niestety zupełnie bezużyteczny i powodujący więcej komplikacji niż się wydaje - ale przykłady takich produktów można mnożyć. Liczy się ładne opakowanie.
I od razu mówię że kiedyś też go kupiłem i to przed actionem - bo sam się na to połasiłem.
Z perspektywy czasu uważam, że ten kart jest nie dokończony - fajne pomysły ale "nie dopięte", pomijając ten zabawkowy interface (a też można było go zrobić użyteczniejszym), problemy z wczytwaniem i przeglądaniem pamięci po $d000, niektóre funkcje jakby podpięte a nie przetestowanie w tym freeze. Jakby na prędce wypuszczony do produkcji.

Offline wackee

• Level 6
« Odpowiedź #8 dnia: 29 Marca 2013, 10:30 »
Action jest oczywiście lepszy, ale wydaje mi się że Final po prostu jest ciut przystępniejszy.
W AR masz mnóstwo funkcji których zwykły człowiek nie wykorzysta nigdy, a przecież nie każdy jest scenowym haxxxorem ;) i z tego w/g mnie wynika że wciąż jest na F3 popyt.
No i pewnie kwestia współpracy z SD2IEC.

Miałem Finala w czasach największej aktywności scenowej i to nie jest zły kart. Dentro da się na nim złożyć ;) Aczkolwiek pewnie gdybym wtedy miał AR, to składałbym wtedy rzeczy o ciutek lepsze ;)

Offline Skull

• Level 6
« Odpowiedź #9 dnia: 29 Marca 2013, 11:10 »
masz rację! Action przegrywa już na starcie \"\",
dopiero potem się okazuje że przyspiesza, przegania i zostawia daleko w tyle  f3 - a np. przegląd sprites we freezie, do tej pory mi tego brakuje w emu, jest co prawa komenda "ms" w monitorze vice, ale to nie to, własna pamięć na podprogramy, ekstremalne korzystanie z urządzeń zewnętrznych.
Jak się okazuje brakuje mu tej marchewki przyciągającej wzrok. I jak widać po supporcie sd2iec te zjawisko nie tylko u nas występowało.

Tak w latach dziewięćdziesiątych też męczyłem się z f3 dopiero pod koniec zdobyłem actiona - właśnie one nie były tak dostępne jak f3.
No ale trzeba przyznać że po F3 to też długo nic, ciekawszego nie było.

Offline wackee

• Level 6
« Odpowiedź #10 dnia: 29 Marca 2013, 11:25 »
A czy w monitorze AR jest przegląd pamięci w formie spritów i znaków?
Nie mogłem tego nigdy zlokalizować, a w F3 działa super.

Offline F7sus4

• Level 6
« Odpowiedź #11 dnia: 29 Marca 2013, 14:01 »
W F3 najbardziej irytujace bylo dla mnie przedzieranie sie do Basica przez kilka okienkowych menu po kazdym twardym resecie. Klepniecie w F1/F3/F7 w AR bylo jednak szybsze i bardziej wygodne. Droga to jednak wygoda - na przelomie 1993/94 AR kosztowal ok.500000zl (Poznan), co bylo nie lada wydatkiem.

Wackee: Przyznam otwarcie, ze tanio sprzedales komus tego AR. \"\"

Offline Skull

• Level 6
« Odpowiedź #12 dnia: 29 Marca 2013, 15:02 »
przejście do Basica w F3  - wystarczy podczas startu/resetu przytrzymać klawisz commodore

Offline wegi

• Level 7
« Odpowiedź #13 dnia: 29 Marca 2013, 15:04 »
wackee:
A czy w monitorze AR jest przegląd pamięci w formie spritów i znaków?

Znaków chyba nie sprity widzisz spod freza... Mogłoby być szybciej, żeby samemu można podać nr sprita w banku.

Dla mnie przełomowa była dyskietka PD zdaje się nr 6 z "C64+4 & Amiga" gdzie był tasm5.1/flt.

Podziwiam ludzi jak wacek składających w monitorze parta. Bitbreaker w partyworx http://csdb.dk/release/?id=4757 w AR monitorze złożył całkiem milusi szachownicę i jak to wspominał dodał "przecież my lubimy ból w dupie" \"\"

Do samego kodowania był gorszy FC3 - "podkradał" wektor IRQ.

Offline F7sus4

• Level 6
« Odpowiedź #14 dnia: 29 Marca 2013, 16:00 »
Skull:
przejście do Basica w F3 - wystarczy podczas startu/resetu przytrzymać klawisz commodore

Dzieki, dobrze dowiedziec sie po prawie 20 latach. "Lepiej pozno...", czy cos tam. \"\"