Aktualności: C64 Power - online od stycznia 2000 !

Autor Wątek: [K] Final III  (Przeczytany 12505 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline OSH

• Level 5
[K] Final III
« dnia: 12 Marca 2013, 22:00 »
Kupię ten kartridż...tylko nie za cenę z kosmosu (jakieś 70 PLN to chyba maksimum)...szlag mnie trafia, bo właśnie gdzieś mi szlag trafił starego F III, a DKiG się zbliża. Pomożecie? Tylko nie kierujcie mnie na Allegro, bo ja nie wytrzymuję nerwowo ostatnich sekund licytacji. Lekarz mi zabronił się tak denerwować...

Offline Psychik

• Level 5
[K] Final III
« Odpowiedź #1 dnia: 12 Marca 2013, 23:00 »
to se zaloz konto na snip.pl i strzelaj za ustalona kwote.

Offline wegi

• Level 7
[K] Final III
« Odpowiedź #2 dnia: 12 Marca 2013, 23:34 »
OSH jest spoko skanował mi jak poprosiłem przykłady o wektorach - jak nie znajdziesz, to poszukam swojego jak się uda
Gdy po wynalezieniu komputera kwantowego jedni pytali o sposób wytwarzania prądu, kisiel pytał jak wytwarzać świeczki...

NIECH NIE BĘDZIE NICZEGO !!!

CZY RAF PIŁ Z JERICHA KUBECZKA ???

Offline kenji

• Level 5
[K] Final III
« Odpowiedź #3 dnia: 13 Marca 2013, 09:31 »
OSH odezwij się na PM

Offline OSH

• Level 5
[K] Final III
« Odpowiedź #4 dnia: 14 Marca 2013, 09:47 »
Temat już chyba nieaktualny, ale bardzo Wam dziękuję, za szybką reakcję. \"\"

Maxel

• Gość
[K] Final III
« Odpowiedź #5 dnia: 28 Marca 2013, 12:16 »
OSH
Nie chce zakładać nowego tematu ale także poszukuje ten kartridż\"\"
Przy okazji jak ktoś ma stacje lub emulator jej do C64 tez byłbym zainteresowany

Offline wegi

• Level 7
[K] Final III
« Odpowiedź #6 dnia: 28 Marca 2013, 14:44 »
Dopóki nie ma ugotowanego kisiela emulatory stacji u Gideona są - Jak zainteresujesz się multiactionem albo geoactionem masz core dla nich z wklejonym turbo z FC3 jeżeli chodziło Ci o współpracę z SD2IEC a nie o okienka
Gdy po wynalezieniu komputera kwantowego jedni pytali o sposób wytwarzania prądu, kisiel pytał jak wytwarzać świeczki...

Maxel

• Gość
[K] Final III
« Odpowiedź #7 dnia: 29 Marca 2013, 09:30 »
wegi
Chodzi mi o zwykły kartridż.
Allegro już mam dość ( Przed wczoraj jeden mi zwiał przed nosem )
Na E bay ceny z kosmosu.
Mam na wymianę parę rzeczy do amigi i same amigi 500, 600HD

Chce po prostu złożyć sobie komplecik C64 jak za dawnych lat.
Brakuje mi jeszcze ten kartridż i stacja dyskietek no i oczywiście gry\"\"

Musze jeszcze ogarnąć jak przenieś gry z PC na C64 ale to temat na inny dział

Offline F7sus4

• Level 6
[K] Final III
« Odpowiedź #8 dnia: 30 Marca 2013, 19:33 »
Maxel: Napisz do uzytkownika dominiqr z tego forum - zdaje sie, ze ma ze 2 nadplanowe sztuki i mysle, ze sie dogadacie.

Offline wegi

• Level 7
[K] Final III
« Odpowiedź #9 dnia: 30 Marca 2013, 19:50 »
Maxel:
Chodzi mi o zwykły kartridż.

Dzisiejsza technologia sprawia, że wszystko jest niezwykłe. Masz GA/MA kisiela z możliwościami o jakich w latach 90tych mogłeś śnić\"\" Z pewnością zamiast 160 za fc3 lepiej jest wydać 200 na MA czy z 250 za GA.

Może nie wiesz, ale prod Gideona jest także w opakowaniu cartridge'a i wciskasz go do expansion portu - w środku w tym cacku masz praktycznie dowolny cart (FC3 też) wybrany w danym momencie, 1541II i REU 16 .M.E.G.A. bajtów.

Przelicz co chcesz kupić, bo kupując te carty oferowane przez 1541U, REU (nie wspomnę o ilości ramu) i driva 1541 może się okazać, że taniej wyjdzie kupić Ultimata \"\" a z pewnością najwygodniej go mieć wszystko w jednym...

Gdy policzysz koszt z allegro sd2iec też tanio nie jest a możliwości do driva niestety sporo odstają...

Ups zapomniałem... jest też IEC drive w 1541U coś ala sd2iec... i o takim gwizdku jak dodatkowy SID...

edit:
... Można zamapować dwie dyskietki na raz co oznacza równoległa emulację 2ch stacji 1541 na raz

Gdyby co - Gideon nie płaci mi za reklamę \"\"

Offline F7sus4

• Level 6
[K] Final III
« Odpowiedź #10 dnia: 31 Marca 2013, 08:54 »
wegi: Jako posiadacz 1541U2 doskonale Cie rozumiem, natomiast wiem, ze sa ludzie, ktory nadal wola odpalac stuff z flopow. \"\"

Offline wegi

• Level 7
[K] Final III
« Odpowiedź #11 dnia: 31 Marca 2013, 13:14 »
No więc w tym rzecz, że ja też wolę ale wiem, że to nie 1993 rok, gdzie wyjde do sklepiku i kupię nieśmiganą nówkę. Nawet jeśli założyć że elektronika się nie zepsuje, to mechanika niestety zużywa się. Dlatego coś takiego jak UK czy 1541U jest nieocenione przy emulacji na poziomie wg mnie powyżej 99%.

W rzeczy samej kolega pytał o emulator stacji to trochę naświetliłem możliwości. Wiem, jak po kilkunastu latach wróciłem do C64 jakim szokiem były dla mnie możliwości tych wszelkich nowinek opartych na dzisiejszej technologii

Offline Kisiel

• Level 7
  • Number 7 in all users competition...
    • http://wiki.projekt64.filety.pl/doku.php
[K] Final III
« Odpowiedź #12 dnia: 31 Marca 2013, 13:56 »
elektronika też siada, elektrolity już wyschły, tak sie zastanawiałem nad konfekcją i sprzedażą zestawów naprawczych, zająłby sie ktoś?
idz wyprostowany wśród tych co idą na kolanach

...w przypadku checi zakupu UK1541,GA,MA,T8500,T7501 prosze o kontakt na Facebooku, haslo: UK1541....