Aktualności: C64 Power - online od stycznia 2000 !

Autor Wątek: Nadawanie programów do Commodore poprzez audycje w radiu.  (Przeczytany 4032 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

remek1983

• Gość
Patrzcie, co wygrzebałem z szafy. \"\"
http://www.youtube.com/watch?v=UcCF4mKKrhw

Offline Psychik

• Level 5
Nadawanie programów do Commodore poprzez audycje w radiu.
« Odpowiedź #1 dnia: 12 Lutego 2013, 17:14 »
nagrywalem z ojcem wtedy progsy na Spectruma.
tam nie szlo tak latwo i najpierw trzeba bylo wklepac z palca program pt. Dekoder Transmisji Radiowej, a pozniej dzwiek nagrany z radia zdekodawac do brzeczenia Spectrumowego.

Offline F7sus4

• Level 6
« Odpowiedź #2 dnia: 12 Lutego 2013, 18:09 »
Tez nagrywalem. Problem polegal na tym, ze silnik w Unitrze krecil nieco wolniej od tego w Commodore. Wszystko, co z tego wyszlo to Load Error. \"\"

remek1983

• Gość
« Odpowiedź #3 dnia: 13 Lutego 2013, 13:48 »
F7sus4:
Wszystko, co z tego wyszlo to Load Error.

To musiała być jakaś inna przyczyna. Najwyżej miałbyś inne cykle, ale powinno się wczytywać. Chyba, że obroty przy nagrywaniu były nierówne, albo nagrywałeś też zakłócenia z FM, albo z mechanizmu samego magnetofonu, w którym to nagrywałeś - np. szum czy jakieś brzęczenia podczas pracy silniczka.

Offline Kisiel

• Level 7
  • Number 7 in all users competition...
    • http://wiki.projekt64.filety.pl/doku.php
« Odpowiedź #4 dnia: 13 Lutego 2013, 14:53 »
let's go back to the tape and see it at 440
idz wyprostowany wśród tych co idą na kolanach

...w przypadku checi zakupu UK1541,GA,MA,T8500,T7501 prosze o kontakt na Facebooku, haslo: UK1541....

Offline F7sus4

• Level 6
« Odpowiedź #5 dnia: 13 Lutego 2013, 20:16 »
Remek1983: To tez jest mozliwe. Trudno jednoznacznie powiedziec, co tak naprawde z tego "slyszal" C64. Stare silniki mialy tez tendencje przyspieszac przy poczatku tasmy, a zwalniac przy koncu - zwlaszcza dlugich. Winy upatruje raczej w tym, bo i odbior byl bezzakloceniowy (byla podawana przed nagraniem cisza do weryfikacji odbioru - dochodzi szum wlasny urzadzenia; kazde ma), a i przebieg paskow ustawienia glowicy w magnetofonie sugerowalo, ze wszystko powinno byc OK. Zreszta, co tam te tasmy - bezcenne wspomnienia. \"\"

remek1983

• Gość
« Odpowiedź #6 dnia: 15 Lutego 2013, 22:22 »
Przyznam się bez bicia, że mi nie czyta tego wcale. :P No co? Przecież nie pisałem, że czyta. \"\"
Głowicę ustawia mi w dwa cyklicznie krzyżujące się paski tak, jakby odbijały się od siebie co sekundę.