Aktualności: C64 Power - online od stycznia 2000 !

Autor Wątek: Allegro pousuwało aukcje ze składankami  (Przeczytany 3749 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

remek1983

• Gość
Allegro pousuwało aukcje ze składankami
« dnia: 01 Lutego 2013, 13:13 »
Nie wiem czy to właściwy dział na takie info choć dotyczy ono właśnie handlu. Dotyczy to aukcji z Waldico, Robexem itp. Ja swoje sprawy w chwili obecnej wyjaśniam domagając się przywrócenia aukcji. Wysuwam argumenty tj., że kupiłem kasety legalnie w sklepach komputerowych, domach towarowych oraz jest napisany wydawca tych kaset. Powodem usunięcia aukcji jest handel nielegalnym oprogramowaniem. Co ciekawe na dwóch aukcjach Waldico nie miałem wypisanej zawartości kaset i wysłałem zapytanie skąd wiedzieli, co na nich jest nagrane. Dodałem, że kasety nabyłem legalnie i też w legalny sposób je sprzedaję. Usunięto nie tylko moje aukcje - na kilka rzeczy "polowałem”

Offline Psychik

• Level 5
« Odpowiedź #1 dnia: 01 Lutego 2013, 13:24 »
usunieto, bo ktos podkablowal.
allegro nie robi tego ze swojej inicjatywy.
kasuja na wszelki wypadek i tyle.
wystawiaj jeszcze raz i napisz, ze sprzedajesz czyste kasety.

Offline Kisiel

• Level 7
  • Number 7 in all users competition...
    • http://wiki.projekt64.filety.pl/doku.php
« Odpowiedź #2 dnia: 01 Lutego 2013, 13:46 »
remek1983
Robisz olkowi konkurencję on sprzedaje "oryginalne" kasety nagrane na nośnikach wytworzonych po 1993. Pogadaj z nim, może się dogadacie.
idz wyprostowany wśród tych co idą na kolanach

...w przypadku checi zakupu UK1541,GA,MA,T8500,T7501 prosze o kontakt na Facebooku, haslo: UK1541....

remek1983

• Gość
« Odpowiedź #3 dnia: 01 Lutego 2013, 14:06 »
Najpierw poczekam na odpowiedź od Allegro. Możliwe, że mają jakieś resztki rozsądku, bo też mogli się zapytać o moje stanowisko, a nie usuwać aukcje na kilka godzin przed ich zakończeniem.

Offline Dexter

• Level 5
    • http://www.josia.pl/
« Odpowiedź #4 dnia: 01 Lutego 2013, 17:01 »
Bo to co sprzedajesz jest nielegalne wg prawa.
Jakie to ma znaczenie że to kupiłeś przed ustawą? Żadne.
Sprzedajesz to teraz i teraz musisz się dostosować do ustawy o prawie autorskim, bo sprzedajesz tak naprawdę rzeczy chronione tym prawem.

Co do sprzedaży tak aby się nikt nie czepiał to prosta sprawa - piszesz że sprzedajesz jako czyste.

remek1983

• Gość
« Odpowiedź #5 dnia: 01 Lutego 2013, 17:19 »
Mogę się mylić, ale jeśli coś zostało wprowadzone do obiegu przed ustawą to może w nim być. Prawo i tutaj nie powinno działać wstecz. :/

Offline F7sus4

• Level 6
« Odpowiedź #6 dnia: 01 Lutego 2013, 18:13 »
remek1983 ma tutaj racje; rozmawialismy juz o tym kilka razy na forum. Pomimo tego, ze kasety te sa legalne, wielu uprzejmie i chetnie poddaje te aukcje pod watpliwosc, a poniewaz w Allegro nie pracuja myslacy ludzie, tylko boty - aukcje znikaja. Proste. Ponowienie aukcji z inym opisem to jedyne rozwiazanie.

mateuszr

• Gość
« Odpowiedź #7 dnia: 01 Lutego 2013, 18:17 »
remek1983
nr aukcji 2988831401 ? Jesli tak to bralem udzial , moze podasz tutaj cene jaka bys za nie chcial ?

remek1983

• Gość
« Odpowiedź #8 dnia: 01 Lutego 2013, 18:23 »
Do czasu wyjaśnienia sprawy z allegro nie przyjmuję żadnych ofert.

Offline wegi

• Level 7
« Odpowiedź #9 dnia: 01 Lutego 2013, 18:37 »
remek1983:
Do czasu wyjaśnienia sprawy z allegro nie przyjmuję żadnych ofert.

Pewnie w głebokim poważaniu mają wyjaśnianie Twoich zapytań więc długo jeszcze możesz nie przyjmować ofert
Gdy po wynalezieniu komputera kwantowego jedni pytali o sposób wytwarzania prądu, kisiel pytał jak wytwarzać świeczki...

NIECH NIE BĘDZIE NICZEGO !!!

CZY RAF PIŁ Z JERICHA KUBECZKA ???

Offline Psychik

• Level 5
« Odpowiedź #10 dnia: 01 Lutego 2013, 18:58 »
wegi:
Pewnie w głebokim poważaniu mają wyjaśnianie Twoich zapytań

zadales kiedykolwiek pytanie obsludze Allegro?
mi odpisywali zawsze...
rowniez po aukcji ktora mi usuneli za "pirackie dyskietki".

Offline F7sus4

• Level 6
« Odpowiedź #11 dnia: 01 Lutego 2013, 19:01 »
Psychik: Ja zadalem - w sprawie takich samych kaset, jak Remka1983, po usunieciu aukcji. Odpisal facet z obslugi z twierdzeniem, ze wszystkie tasmy bez hologramu sa pirackie i nie widzi miejsca do dyskusji w sprawie dalszego ich umieszczania wewnatrz serwisu. \"\"

Offline wegi

• Level 7
« Odpowiedź #12 dnia: 01 Lutego 2013, 20:38 »
F7sus4:
tasmy bez hologramu sa pirackie i nie widzi miejsca do dyskusji w sprawie dalszego ich umieszczania wewnatrz serwisu

Bez czytania podtekstu on po prostu odpisał "zrobiliśmy jak chcieliśmy, znaleźliśmy sobie  koronny argument hologramu, nie pisz więcej i nie zawracaj dupy bo dyskutować nam się nie chce, bo arbitralnie z góry uznajemy naszą rację"

Psychik:
zadales kiedykolwiek pytanie obsludze Allegro?

Owszem raz zgłosiłem kolesia co sprzedawał rower od złotówki bez ceny minimalnej a potem zrobił dopisek do aukcji, że poniżej 800 nie sprzeda. Odpis na zasadzie kopiuj wklej - sztampa.
Gdy po wynalezieniu komputera kwantowego jedni pytali o sposób wytwarzania prądu, kisiel pytał jak wytwarzać świeczki...

NIECH NIE BĘDZIE NICZEGO !!!

CZY RAF PIŁ Z JERICHA KUBECZKA ???

Offline F7sus4

• Level 6
« Odpowiedź #13 dnia: 01 Lutego 2013, 21:42 »
wegi: To jest jeden z problemow Allegro, brakuje im specjalistow od rzetelnej oceny tresci aukcji; liczy sie ilosc ubitych prowizji od sprzedazy. Za 10zl na minusie z prowizji po 3 miesiacach strasza sadem w monitach, natomiast jak ktos Cie na 10zl (ba, nawet na 100zl) oszuka, to juz tacy chetni do sciagania naleznosci nie sa. A powinni, bo jest to serwis platny.

remek1983

• Gość
« Odpowiedź #14 dnia: 02 Lutego 2013, 09:12 »
Jak się przyczepią hologramu, to niestety będzie trzeba pozgłaszać każdą grę nawet na współczesne platformy, gdyż one też go nie mają. Zobaczymy co odpowiedzą.