Aktualności: C64 Power - online od stycznia 2000 !

Autor Wątek: Flimbos_Quest  (Przeczytany 1063 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

~skpp2000@wp.pl#*#skpp2200

• Gość
Flimbos_Quest
« dnia: 23 Września 2003, 21:50 »
  MOŻE MI KTOŚ POWIE JAK URUCHOMIĆ ROM FLIMBO\'S QUEST MUSZE W TO ZAGRAĆ BO GRAŁEM W TO OSTATNIO 10 LAT TEMU. A TERAZ JAK WŁĄCZAM W EMULATORZE CCS64 TO SIE ŁADUJE TYKO WSTĘPNA PLANSZA ALE GRAĆ SIE NIE DA  

PROSZE O POMOC

~#*#y4n00u7

• Gość
Flimbos_Quest
« Odpowiedź #1 dnia: 24 Września 2003, 08:18 »
 pewnie ladujesz tylko poczatkowy screen z muzyczka
 wybiesz drugi plik z obrazu gry i powinno byc ok

~#*#y4n00u7

• Gość
Flimbos_Quest
« Odpowiedź #2 dnia: 24 Września 2003, 08:22 »
 mi ta gra chodzi bez zarzutu chociaz nie wiem o co w niej chodzi :)

aze

• Gość
Flimbos_Quest
« Odpowiedź #3 dnia: 24 Września 2003, 22:53 »
 ja tez zabardzo nie wiem ale to ulubiona gra Floodera wiec moze cos napisze ;) zawolajmy go : Flooderek!  

BoBeR

• Gość
Flimbos_Quest
« Odpowiedź #4 dnia: 02 Października 2003, 13:38 »
 ogolnie chodzi o to zeby zebrac komplety wszystkich itemow we wszystkich bodajze 5 kolorach
 cudo gra ale mam monitor zielony neptun 156 i bez kolorow sie w to nie pogra bo nie ma sensu
 aha, kolor itema zmienia sie strzelajac iles razy
 pozdro
 bober/bisons

SPC

• Gość
Flimbos_Quest
« Odpowiedź #5 dnia: 03 Października 2003, 19:44 »
 Nie. Zbiera sie papirusy. Na kazdej planszy inna ilosc. po zebraniu sztuki idzie sie do \'domku\' i zostawia. Na kazdym z nich jest litera. po przejsciu wszystkich (w sekwencji koncowej) ukladaja sie one w rozkazy _ASSEMBLERA_. Papirusy uzyskuje sie po rozwaleniu tego stwora, ktory jest w monitorku kolo score. Stwor na planszy pulsuje i latwo go znalezc. Na pierszej planszy trzeba zebrac 3 papirusy. Serduszka (5 sztuk) w ktore sie strzela daja zycie. Najbardziej dopracowana gra na c64. Dla manie kultowa.

Offline Flooder

• Administrator
  • Level 4
Flimbos_Quest
« Odpowiedź #6 dnia: 03 Października 2003, 21:17 »
 jestem :P tyle ze juz mnie uprzedzono :(

~#*#c64-gracz

• Gość
Flimbos_Quest
« Odpowiedź #7 dnia: 04 Października 2003, 19:26 »
 jaj tego papirusa zostawić i jak kuoic cokolwiek bo mam qpę kasy a ten stary zgred nic mi nie chce opylić. a może to wina emulatora. mam comeback 64

Offline Flooder

• Administrator
  • Level 4
Flimbos_Quest
« Odpowiedź #8 dnia: 04 Października 2003, 19:35 »

Napisał: c64-gracz

jaj tego papirusa zostawić i jak kuoic cokolwiek bo mam qpę kasy a ten stary zgred nic mi nie chce opylić. a może to wina emulatora. mam comeback 64
po prostu wejsc do sklepy reszta dzieje sie automatycznie, co do drugiej czesci pytania: najezdzasz na dany przedmiot i przyciskiem fire kupujesz, czy to kwestia emulatora? - nie wydaje mi sie... pozdrawiam

bbasiuk

• Gość
Flimbos_Quest
« Odpowiedź #9 dnia: 10 Października 2003, 13:14 »

Napisał: skpp2200

MOŻE MI KTOŚ POWIE JAK URUCHOMIĆ ROM FLIMBO\'S QUEST MUSZE W TO ZAGRAĆ BO GRAŁEM W TO OSTATNIO 10 LAT TEMU. A TERAZ JAK WŁĄCZAM W EMULATORZE CCS64 TO SIE ŁADUJE TYKO WSTĘPNA PLANSZA ALE GRAĆ SIE NIE DA  

PROSZE O POMOC
A ustawiles sobie sterowanie w emualtorze? Moze gosc dobrze wlacza ale nie skonfigurowal joy-ow?
 :)