unikat, rzadka wersja - brac, kupowac, nie zalowac, bo forumowy kolega sprzedaje.
http://allegro.pl/commodore-64-unikat-rev-a-red-led-brazowa-kl-i2993401208.html"Przedmiotem aukcji jest unikatowa wersja kultowego komputera 8-bitowego Commodore 64.
Obudowa w niemalże idealnym stanie wizualnym, żadnych przebarwień. Nie widziała wybielaczy.
Na pokładzie rzadsza wersja płyty głównej, Rev. A z dodatkowym scalakiem C34 - Color RAM którego nie ma w późniejszych wersjach C64C.
Obudowa z Hong Kongu z czerwoną diodą LED (większość C64C miała zieloną).
Brązowa klawiatura! Pochodzi prosto ze starszej wersji C64 z USA.

(Ciekawostka: klawiatura ma zamontowany na taśmie pierścień przeciwzakłóceniowy, który nie był stosowany w europejskich wersjach C64)
Ta wersja Commodore 64 była przeze mnie serwisowana - wymieniłem jedynie uszkodzone mechanicznie: modulator (ktoś wyrwał z niego dwa elementy) oraz przełamany rezystor R5. Pozostałe komponenty są fabrycznie nietknięte. Egzemplarz płyty głównej z 1989 roku. Obudowa pochodzi z innego egzemplarza C64, ale z tego, co się orientuję, właśnie tego rodzaju rewizje płyt głównych produkowano w Hong Kongu.
UWAGA! W przeciwieństwie do innych sprzedających udzielam gwarancji na sprzęt i zapewniam, że jest 100% sprawny. Testowany ze stacją dysków. Brzmienie SID'a idealne, podobnie z obrazem (testowany na monitorze 1084S). Dlatego u mnie masz zawsze gwarancję, że sprzęt jest sprawny bez względu na to, że ma ponad 20 lat."