Aktualności: C64 Power - online od stycznia 2000 !

Autor Wątek: Ciekawostki aukcyjne 2013  (Przeczytany 91643 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline wackee

• Level 6
Ciekawostki aukcyjne 2013
« Odpowiedź #1425 dnia: 24 Grudnia 2013, 12:12 »
F7sus4:
Z postawa pt. "Tak jest, bo mi sie tak wydaje" nie przyblizasz sie do prawdy. Nie jest to ani aukcja moja, ani mojego kolegi. Poznan to calkiem spora wies.

Nie liczę na prawdę ani w temacie tej aukcji (baj de łej, fajne naklejki), ani w temacie pewnej ostatniej aukcji z dyskietkami (baj de łej, fajne naklejki \"\" ).
Po prostu rozwala mnie że można ciągnąć łacha ze sprzedawania pod różnymi nickami tudzież podbijania, kiedy samemu robi się podobne rzeczy. Tyle.
Moja definicja hipokryzji.

Offline F7sus4

• Level 6
« Odpowiedź #1426 dnia: 24 Grudnia 2013, 12:14 »
Jak pisalem, Twoje podejrzenia sa zupelnie chybione.

Offline wackee

• Level 6
« Odpowiedź #1427 dnia: 24 Grudnia 2013, 12:30 »
Szybko edytujesz posty \"\"
Odpowiadając na pytanie które było tu wcześniej - ja widzę naklejkę z prawej strony. Czyżby znów krótki wzrok? \"\"
I odpowiadając na drugie zdanie z posta którego przed chwilą skasowałeś - "gdybym miał coś do sprzedania to puściłbym ogłoszenie w dziale bazar' - nie puściłbyś jak nigdy nie puszczałeś, ogłoszenia w dziale bazar Twojego autorstwa dotyczą wyłącznie kupna.

Offline Kisiel

• Level 7
  • Number 7 in all users competition...
    • http://wiki.projekt64.filety.pl/doku.php
« Odpowiedź #1428 dnia: 24 Grudnia 2013, 13:29 »
święta idą a Wam w głowach "totalny pis".
dajta spokój.
idz wyprostowany wśród tych co idą na kolanach

...w przypadku checi zakupu UK1541,GA,MA,T8500,T7501 prosze o kontakt na Facebooku, haslo: UK1541....

Offline F7sus4

• Level 6
« Odpowiedź #1429 dnia: 24 Grudnia 2013, 14:04 »
Wacek: Tak, usunalem wpis, poniewaz uznalem, ze nie interesuje mnie dyskusja z osoba opierajaca sie na polprzeslankach.

Masz prawo do posiadania wlasnej opinii, tylko wypadaloby ja jakos uargumentowac. "Bo byla nalepka" to zdecydowanie za malo. Nie sadze, ze mogles miec stycznosc z jakimikolwiek etykietami, ktore wskazywalyby, ze nosniki naleza lub nalezaly do mnie. Wiem, poniewaz nie podpisuje dyskietek. Na aukcji z C128D rowniez takich nie dostrzegam. Jest to ciekawy argument ze strony osoby, ktora sama masowo odsprzedaje skupione dyskietki. Rozumiem, ze masz swiadomosc, ze jest to zwykle pomowienie.

Tym optymistycznym akcentem wszystkim zwolennikom teorii spiskowych, a takze tym normalnym, entuzjastom i milosnikom niesmiertelnego Commodore oraz wszystkim odwiedzajacym forum zycze zdrowych, wesolych!

Offline wegi

• Level 7
« Odpowiedź #1430 dnia: 26 Grudnia 2013, 13:02 »
Gdy po wynalezieniu komputera kwantowego jedni pytali o sposób wytwarzania prądu, kisiel pytał jak wytwarzać świeczki...

NIECH NIE BĘDZIE NICZEGO !!!

CZY RAF PIŁ Z JERICHA KUBECZKA ???

Offline comankh

• 1liner
  • Level 6
  • *
    • Ty Bułko!
« Odpowiedź #1431 dnia: 27 Grudnia 2013, 01:33 »
i co w tym dziwnego?

Offline Kisiel

• Level 7
  • Number 7 in all users competition...
    • http://wiki.projekt64.filety.pl/doku.php
« Odpowiedź #1432 dnia: 27 Grudnia 2013, 01:57 »
może to że rosomak to betatester olka i jego wynalazków ?
Jako pierwszy sprzedał dzieło olka na allegro.
Mając numero due to jest to jakiś wyczyn.
A może dwie wtyczki za piątala i kabel za parę groszy to jest jakiś wyczyn?
Pośmiejesz się ?
idz wyprostowany wśród tych co idą na kolanach

...w przypadku checi zakupu UK1541,GA,MA,T8500,T7501 prosze o kontakt na Facebooku, haslo: UK1541....

Offline comankh

• 1liner
  • Level 6
  • *
    • Ty Bułko!
« Odpowiedź #1433 dnia: 27 Grudnia 2013, 02:41 »
a ile ich jest dostępnych w całym serwisie?

'14inch IEC cable, scarce' - polecam ebay.

#3. wyjaśnienie. chcę mieć kabelek czyli jeszcze go nie mam, wtyczek iecdin raczej też bo jak sam kisiel napisałeś ... wyczyn, tego.
lepiej je zamówić połączone kabelkiem od razu, niż tracić czas który poświęcimy na wypicie kolejnej lampki szampana.

Offline wackee

• Level 6
« Odpowiedź #1434 dnia: 27 Grudnia 2013, 19:17 »
Już po świętach \"\"

F7sus4:
zwolennikom teorii spiskowych

Jednego już Ci się kiedyś udało spacyfikować w wątku o oszustach - pamiętasz?
Pięknie udowodniłeś mu że n...y() to nie Ty. Sofizmat na całego ;)
Może wrócimy do tej dyskusji?

Taki na przykład Shango czy ja sprzedajemy na allegro pod własnymi nickami. Tu się różnimy od Ciebie.
Ty natomiast w jednym poście obruszasz się na ludzi co to niby sprzedają na allegro po kosmicznych cenach, a zaraz obok na aukcji sprzedajesz używane dyskietki po 4zł i to jest jak najbardziej OK ;) i to jest hipokryzja o której piszę.

Offline F7sus4

• Level 6
« Odpowiedź #1435 dnia: 27 Grudnia 2013, 19:44 »
Wacek: Po pierwsze, nie ustosunkowales sie do argumentow nt. Twoich pomowien o moja rzekoma sprzedaz C128D z konta kolegi. Na Tobie, jako oskarzajacym, spoczywa ciezar dowodu. Argumenty z kategorii pt. "bo wiem", albo "bo byly nalepki" nie wskazuja absolutnie na nic. Nie sadze, ze miales kontakt z nosnikami, ktore wskazywalyby, ze naleza/nalezaly do mnie. Oczekuje wyjasnien.

wackee:
Taki na przykład Shango czy ja sprzedajemy na allegro pod własnymi nickami. Tu się różnimy od Ciebie.

Po drugie, nie sprzedalem nic od pol roku. Nawet gdybym to robil, mam prawo uzywac dowolnie wybranego loginu na Allegro. I absolutnie nic Ci do tego. Rowniez nie widze, by konto n...y, z ktorym mnie tak wiazesz posiadalo jakiekolwiek negatywne opinie. Tym bardziej walkowanie nawet hipotetycznych sugestii o "braku prawdy", oszustwach itd. jest daleka przesada. Polacy kochaja spiski.

wackee:
Ty natomiast w jednym poście obruszasz się na ludzi co to niby sprzedają na allegro po kosmicznych cenach, a zaraz obok na aukcji sprzedajesz używane dyskietki po 4zł i to jest jak najbardziej OK ;) i to jest hipokryzja o której piszę.

Po trzecie, oferty z licytacji sa wola kupujacych, a nie narzucaniem ceny przez sprzedajacego. Dziwnym trafem pozazdrosciles ostatnich cen na Allegro i sam wystawiles dyskietki po 3zl/sztuka. I, oczywiscie, to nie jest hipokryzja, bo przeciez Wackom wolno. Stuknij sie w czolo, dzieciaku.

\"\"

Offline wackee

• Level 6
« Odpowiedź #1436 dnia: 27 Grudnia 2013, 19:54 »
F7sus4:
Oferty z licytacji sa wola kupujacych, a nie narzucaniem ceny przez sprzedajacego.

Ciekawe czemu nie pamiętasz o tym, komentując aukcje z komodorkami za 600zł ;)

F7sus4:
Dziwnym trafem pozazdrosciles ostatnich cen na Allegro i sam wystawiles dyskietki po 3zl/sztuka.

Przypomnę że Ty sprzedałeś dyskietki używane po 4zł, podczas gdy ja nowe/nieużywane po 3zł. Nie udawajmy że to to samo i nie róbmy z forumowiczów idiotów ;)
Używki nadal po 0,8zł za sztukę. Dla znajomych z forum nawet taniej ;)

F7sus4:
Stuknij sie w czolo, dzieciaku.

O, widzę że jak tylko się zaczynasz denerwować, to kultura wypowiedzi idzie w odstawkę.

Offline F7sus4

• Level 6
« Odpowiedź #1437 dnia: 27 Grudnia 2013, 19:59 »
Wacek: Nie odpowiadasz na argumenty. Dowody, albo przeprosiny w sprawie C128D wciaz na Ciebie czekaja.

wackee:
Przypomnę że Ty sprzedałeś dyskietki używane po 4zł, podczas gdy ja nowe/nieużywane po 3zł. Nie udawajmy że to to samo i nie róbmy z forumowiczów idiotów ;)

"Idiota", jak piszesz, trzeba byc, zeby nie rozrozniac licytacji od Kup Teraz. Twoim zdaniem sprzedajacy powienien odwolac oferty kupujacych, poniewaz byly satysfakcjonujace? Gdy sam tak zrobisz, wtedy bedziemy mieli o czym dyskutowac... Jezeli chcesz sie z kims wyklocac, to jedynie z nabywca, dlaczego sam zdecydowal sie przeznaczyc taka, a nie inna kwote.

wackee:
Ciekawe czemu nie pamiętasz o tym, komentując aukcje z komodorkami za 600zł ;)

Poniewaz, jak pisalem, jest roznica pomiedzy narzucaniem wygorowanych cen przez nieswiadomego sprzedajacego, a dobrowolnym zlozeniem oferty ze strony kupujacych.

Offline wackee

• Level 6
« Odpowiedź #1438 dnia: 27 Grudnia 2013, 20:08 »
F7sus4:
Wacek: Nie odpowiadasz na argumenty.

Dobrze, odpowiem.
Ale najpierw musimy ustalić, czy n...y() i Ty to ta sama osoba. Bez tego mój wywód nie będzie miał sensu. No, to z ręką na sercu, ostatni raz pytam: mam rację?

F7sus4:
Idiota trzeba byc, zeby nie rozrozniac licytacji od Kup Teraz.

Dla mnie różnica jest zasadniczo taka, że aukcja Kup teraz nie stwarza możliwości nieuczciwego podbijania, na przykład... \"\"
Co do inwektyw - pisałem j/w. Co do "dzieciaka" - jestem starszy od Ciebie o 6 lat, więc wiesz... ;)

F7sus4:
Poniewaz jest roznica pomiedzy narzucaniem cen przez sprzedajacego, a dobrowolnym zlozeniem oferty ze strony kupujacych.

Aha. Czyli złożenie oferty w aukcji "Kup teraz" uznajemy za niedobrowolne? ;)

Offline wackee

• Level 6
« Odpowiedź #1439 dnia: 27 Grudnia 2013, 20:09 »
Kiedy zaczynam odpowiadać na Twoje posty, nie mam szans żeby uwzględniać Twoje edycje. Jak chcez dyskutować, to przestań edytować posty w czasie rzeczywistym, bo to jest bez sensu.