Aktualności: C64 Power - online od stycznia 2000 !

Autor Wątek: SDBOX - ciekawy cart  (Przeczytany 10549 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Raf

• Master of disaster
  • Administrator
  • Level 7
  • Wolność, własność, sprawiedliwość
SDBOX - ciekawy cart
« Odpowiedź #60 dnia: 03 Stycznia 2013, 14:22 »
ostatni moj tekst do c&a fan zostal wydany w 2009 roku, RZECZYWISCIE calkiem niedawno - doprawdy dziwne, ze osoby, ktore probuja wybielac ciemiezonego Aleksandra, musza probowac klamac lub w jakis sposob przedstawiac innych w negatywnym swietle...

nie bede tutaj przytaczal innych "wlasnych" projektow 11111olo, nie bede sie licytowac ;)
"Cokolwiek powiesz albo napiszesz, znajdzie się ktoś, kto słyszy lub czyta coś zupełnie innego i jeszcze bezczelnie wmawia Ci to"

Offline Kisiel

• Level 7
  • Number 7 in all users competition...
    • http://wiki.projekt64.filety.pl/doku.php
SDBOX - ciekawy cart
« Odpowiedź #61 dnia: 03 Stycznia 2013, 14:58 »
Raf:
doprawdy dziwne, ze osoby, ktore probuja wybielac ciemiezonego Aleksandra, musza probowac klamac lub w jakis sposob przedstawiac innych w negatywnym swietle...

To jest taka znana technika PR, ośmieszyć/przedstawić w w złym świetle posłańca coby wiadomość wydawała się mniej ważna.
Druga technika czarnego PR to budowanie zdania na prawdzie i dokładanie kłamstwa, np:
"Byłem w domu Lecha Wałęsy, śmialiśmy się razem jak przeskoczył płot"
Czy na podstawie takiej sentencji jaką Psychol postawił widać pokrewieństwo?
Psychik:
no ja Olasa poznalem osobiscie i takie zdjecie zrobilem u niego na chacie.

Zdjęcie zrobione na chacie, Psychik nie wie gdzie mieszka olo.
Pardon
Psychol był na skypie z olo czyli u niego w domu był olo i polewał z teori spiskowych.
I takie tam, pierdolety można mnożyć i mlaskać się na forum do końca świata.

Konkrety Raf, przeanalizowałeś kopie? Zwróć szczególną uwagę na menu i loader.
Przy okazji to czas który poświęcisz na udowadnianie, że to jest rip mógłbyś poświęcić na pytanie do społeczności CSDB, czy rypanie to lama;) Ludzie pokroju tępo-złotówkowego nie zaszczycą umysłem dowodów winy trololo więc robisz to dla wąskiego grona, bardzo wąskiego, a na koniec i tak Ciebie oplują :P
idz wyprostowany wśród tych co idą na kolanach

...w przypadku checi zakupu UK1541,GA,MA,T8500,T7501 prosze o kontakt na Facebooku, haslo: UK1541....

Offline Raf

• Master of disaster
  • Administrator
  • Level 7
SDBOX - ciekawy cart
« Odpowiedź #62 dnia: 03 Stycznia 2013, 15:16 »
Nie mam czasu bawic sie w analizowanie "tworczosci" tego czlowieka, nie mam w tym momencie 100% twardych dowodow, mozecie mnie ukamienowac.
Podobienstwo w kazdym badz razie jest, widac to golym okiem.

Moze oprocz binarek olo rzuci kodem zrodlowym, i tak mu tego nikt nie sklonuje ani nie ukradnie bo nie ma tu wicej takich jak on a przynajmniej dowiemy sie kto to zrobil :P
"Cokolwiek powiesz albo napiszesz, znajdzie się ktoś, kto słyszy lub czyta coś zupełnie innego i jeszcze bezczelnie wmawia Ci to"

Offline Skull

• Level 6
SDBOX - ciekawy cart
« Odpowiedź #63 dnia: 03 Stycznia 2013, 15:26 »
Jakie podobieństwo, że ma interface okienkowy jak w Norton Commanderze (a nawet Windows 1.0)? Czyli panele - to chyba już dracopy można spokojnie uznać za plagiat.
Szczerze mówiąc to wszystkie managery tego typu są podobne. Obsługa często jedzie po procedurach z kernala, więc ja tu jakoś nie widzę protoplasty. Do transmisji czasem są wykorzystane gotowe rozwiązania (exdos, jiffy, w MA Wegi posiłkował się turbem z Finala3)
Prócz szybkich kopierów dyskowych gdzie cała transmisja jest pisana pod konkretny model stacji.

Offline Raf

• Master of disaster
  • Administrator
  • Level 7
SDBOX - ciekawy cart
« Odpowiedź #64 dnia: 16 Stycznia 2013, 16:41 »
poswiecilem dzis jakeis 15 minut na ten cart:

cart ten ma rejestr banku @DE00 (tak jak easyflash) jednak padding obrazu carta do 1MB i uzycie cartconv do easyflash nie uruchamia go ;)

pierwsze 8k z obrazku z zipa to tez i poczatek karta (co za bardzo nie zaskakuje :P ), startujacy z banku @8000 ($8009 dokladny adres startu)

kto nastepny? :P

Offline wegi

• Level 7
SDBOX - ciekawy cart
« Odpowiedź #65 dnia: 16 Stycznia 2013, 17:14 »
Skull:
MA Wegi posiłkował się turbem z Finala3

Nie masz wielkiego wyboru - dopasowujesz się do tego co jest na liście obsługi sd2iec - ambicje kodera nie pomogą, że mogę napisać własny bo go sd2iec nie obsłuży hehe - Mało tego nawet jak chcesz pisać samemu coś kompatybilnego z protokołami i ich timingami to masz niewielkie pole do popisu. Do sd2iec trzeba posłać bajt w bajt to samo co ono obsługuje, aby zidentyfikowało co ma obsługiwać.

Naskakiwanie na ola to jeden z czołowych tematów tego forum? nudne toto Panowie to już nie C64power tylko hejterolopower.

Dla mnie gość przeszedł długą ścieżkę i wykazał się zaparciem. SDBOX jest zaawansowanym projektem na tyle, że w upublicznionych polskich projektach kisiel to może się pochwalić większym stopniem zaawansowania projektu, jego klasy i własnej inwencji. Dalej pozostała tylko potrzeba hejtowania niedługo zaśpiewam "siedem lat jak gęś zjadł..."
Gdy po wynalezieniu komputera kwantowego jedni pytali o sposób wytwarzania prądu, kisiel pytał jak wytwarzać świeczki...

NIECH NIE BĘDZIE NICZEGO !!!

CZY RAF PIŁ Z JERICHA KUBECZKA ???

Offline Kisiel

• Level 7
SDBOX - ciekawy cart
« Odpowiedź #66 dnia: 16 Stycznia 2013, 18:03 »
@wegi
http://www.google.pl/#hl=pl&tbo=d&sclient=psy-ab&q=wicemister+zatrzymany+przez+ABW&oq =wicemister+zatrzymany+przez+ABW&gs_l=hp.3...14338.14851.1.15643.4.4.0.0.0.3.448.1547 .3-2j2.4.0...0.0...1c.1.wRg6iFVgsg4&pbx=1&bav=on.2,or.r_gc.r_pw.r_qf.&bvm=bv.41018144 ,d.Yms&fp=360b5a0945c73df1&biw=1280&bih=677

W Polsce przez Ciebie nic się nie zmieni.

...w przypadku checi zakupu UK1541,GA,MA,T8500,T7501 prosze o kontakt na Facebooku, haslo: UK1541....

Offline Kisiel

• Level 7
SDBOX - ciekawy cart
« Odpowiedź #67 dnia: 17 Stycznia 2013, 07:58 »
materiał został zmoderowany

Offline Amun-Ra

• Level 3
  • Gdyby mi się chciało…
SDBOX - ciekawy cart
« Odpowiedź #68 dnia: 17 Stycznia 2013, 10:31 »
(O ile nic mnie nie minęło) przeniesiony.
And the Lord said unto John, come forth and thou shall receive eternal life. But John came fifth and won a toaster.
https://retro.rocks/cc/

Offline Raf

• Master of disaster
  • Administrator
  • Level 7
SDBOX - ciekawy cart
« Odpowiedź #69 dnia: 21 Stycznia 2013, 20:46 »
wlasnie znalazlem cos takiego:

http://www.youtube.com/watch?v=xQ6laKxY--4 - video sponsorowane? ;)

"zjaral sie" komus sd2iec? nikt uzywa nikt finala3 do wysylaia polecen do sd2iec? ;) przelacznik prev/next tylko w sd2iec u ola? Gry w pamieci cartridge'a spokojnie mozna by usunac i dac zamiast tego cos bo by sie przydalo w codzinnej pracy (te gry i tak mozna miec na karcie SD...)
wydrukowana instrukcja, i KARTA GWARANCYJNA.... czegos takiego Borg jeszcze nigdy nie widzial - jestem w szoku ze on jest w szoku.

Offline niemanika

• Level 2
  • **
SDBOX - ciekawy cart
« Odpowiedź #70 dnia: 22 Stycznia 2013, 00:08 »
mi sie raz "zjaral" a potem nie chcial nic wgrywac dopoki nie zamowilem pizzy ;)

Offline wegi

• Level 7
SDBOX - ciekawy cart
« Odpowiedź #71 dnia: 23 Stycznia 2013, 02:38 »
Trzeba wypożyczyć MA i GA betatesterowi bo nie może upolować na allegro
Gdy po wynalezieniu komputera kwantowego jedni pytali o sposób wytwarzania prądu, kisiel pytał jak wytwarzać świeczki...

NIECH NIE BĘDZIE NICZEGO !!!

CZY RAF PIŁ Z JERICHA KUBECZKA ???

Offline Kisiel

• Level 7
SDBOX - ciekawy cart
« Odpowiedź #72 dnia: 23 Stycznia 2013, 08:20 »
mit z betatesterami nie działa, na tydzień przed party dowiedziałem się że 1541U nie działa z TDC. Ktoś dostaje sprzęt darmo do szuflady.

Offline Raf

• Master of disaster
  • Administrator
  • Level 7
SDBOX - ciekawy cart
« Odpowiedź #73 dnia: 17 Listopada 2013, 22:30 »
bawilem sie troche tym cartem podczas dkig.

cart jest zmyslnie zabezpieczony przed dlubaniem w nim. z poziomu carta nijak sie da wyjsc do edytora ekranowego, cart jest zaplombowany(!), a po wyjsciu do basica z menu glownego cart jest odlaczany od szyny i ponownie wlaczyc go moze tylko reset.

sam kart dziala, gry sie laduja, just it. jak ktos jest giercownikiem i nie oczekuje nic wiecej oprocz wzglednie wygodnego ladowania gierek z menu to pewnie mu wystarczy, do ambitniejszego uzywania niestety... ja widze problemy tutaj:

- tryb basic z wedge i z loaderem exos/fc3 (turbo z tego co widzialem jest tylko przy ladowaniu z menu, wedge nie ma w ogole)
- gowniane gierki czy jebczy logos w romie zamiast utili typu tester komputera, tester joyow, monitor jezyka maszynowego
- brak mozliwosci upgrade firmware z poziomu komputera albo chociaz we wlasnym zakresie bo plomba ;) (z drugiej strony upgrade firmwaru sa na tyle malo znaczace ze ludzie sobie tym glowy nie zawracaja)

innymi slowy: jiffydos + dowolny sd2iec zalatwia sprawe, byle by sobie tylko w roocie karty zapisac jakis file browser - wzgledem takiej konfiguracji sdbox ma tylko bonusa w postaci wsparcia tasmy, ale kto przy sd2iec bedzie jej uzywal? chyba tylko ktos nagrywajacy kasety ;) ;) ;).

Offline Raf

• Master of disaster
  • Administrator
  • Level 7
SDBOX - ciekawy cart
« Odpowiedź #74 dnia: 18 Listopada 2013, 21:18 »