Aktualności: C64 Power - online od stycznia 2000 !

Autor Wątek: SDBOX - ciekawy cart  (Przeczytany 10526 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline elwer

• Level 4
SDBOX - ciekawy cart
« Odpowiedź #15 dnia: 04 Grudnia 2012, 21:25 »
Jest różnica między ugryzionym jabłkiem a ogryzkiem.

Offline hsimpson

• Level 6
SDBOX - ciekawy cart
« Odpowiedź #16 dnia: 04 Grudnia 2012, 21:58 »
elwer:
Jest różnica między ugryzionym jabłkiem a ogryzkiem.

Ogryzek jest na GPL'u a ogryzione jabłko należy do Apple'a \"\".

Offline StaryMarabut

• Level 6
  • Robię wszystkim dobrze *za pół ceny.
SDBOX - ciekawy cart
« Odpowiedź #17 dnia: 04 Grudnia 2012, 22:07 »
Dobre \"\"

Offline Kisiel

• Level 7
  • Number 7 in all users competition...
    • http://wiki.projekt64.filety.pl/doku.php
SDBOX - ciekawy cart
« Odpowiedź #18 dnia: 04 Grudnia 2012, 23:15 »
Nie chcę Was martwić ale dla olo zrobienie ogryzka to kwestia wymiany softu w CPLD... tzn. ja bym to już dawno zrobił na jego miejscu zamiast rypać DRAcopy czy jakoś takoś. W końcu Wegi zrobił soft open dla wszystkich i jest wielokroć lepszy niż jakaś wybieraczka plików (autorstwa nie olo), więc Elwer dla mnie zakodowanie tego to pięć minut dla olka pewnie kilka dni, nie jesteś w tym czasie opracować niczego sensownego.
Co do tego czy olo jest głupi, Wegi on po prostu głupio robi, to nie jest to samo ale powyższy przykład pokazuje jakim płaskim inteligentem jest ten typ. Mógłby sprzedawać produkt lepszy a sprzedaje jakieś pomyje.

PS. Płaski inteligent = żul spod budki z piwem.

PPS. Ktoś mi zarzucił że uznaje pracę olka za jakieś rozwiązanie nowatorskie. Więc UWAGA:
Wymyśliłem właśnie połączenie dwóch cartów. Z jednej strony będzie to FC3 a z drugiej BB. Do realizacji potrzeba dwóch kartów, oraz klej SuperGlue. Oba karty łączymy klejem po wyrwaniu przycisków reset i/oraz freeze i mamy NOWĄ jakość. Obsługa rewelacyjnie prosta aby włączyć FC3 wciskamy DoubleCart (TM) stroną lewą a jak nam się znudzi obracamy o 180st wciskając BB. Rewelacja !!!!
I uwaga z SD2IEC można identycznie, podklejamy SuperGlue płytkę od SD2IEC do MA i mamy nową jakość !!!!! Ba powiem że jest to całkowicie nowatorski pomysł który WAM nigdy nie przyjdzie do głowy ;)
idz wyprostowany wśród tych co idą na kolanach

...w przypadku checi zakupu UK1541,GA,MA,T8500,T7501 prosze o kontakt na Facebooku, haslo: UK1541....

Offline wegi

• Level 7
SDBOX - ciekawy cart
« Odpowiedź #19 dnia: 04 Grudnia 2012, 23:45 »
Kurde - od cacuszek wielopołączeniowych super pro na poziomie Gideona mamy kisiela to chyba jasne - robisz w sprzęcie 20 lat pewnie masz potężną wiedzę i doświadczenie. Olo się uczy i czyni progresję - to jest niezaprzeczalne - w pełni to doceniam - a jakby mój openowy soft wbiłby do tego carta - oczywiście nie mam nic przeciwko a nawet jestem za. A najbardziej liczę na hybrydę ogryzka
Gdy po wynalezieniu komputera kwantowego jedni pytali o sposób wytwarzania prądu, kisiel pytał jak wytwarzać świeczki...

NIECH NIE BĘDZIE NICZEGO !!!

CZY RAF PIŁ Z JERICHA KUBECZKA ???

Offline Kisiel

• Level 7
SDBOX - ciekawy cart
« Odpowiedź #20 dnia: 04 Grudnia 2012, 23:56 »
wegi:
robisz w sprzęcie 20 lat

Jakoś takoś 18lat.
wegi:
Olo się uczy i czyni progresję

Błędne przekonanie, Powiedz proszę jak mam napisać demo? Ok dziękuje, a mógłbyś napisać jak? Ale nic z tego nie rozumiem, możesz wyjaśnić? Wiesz co zmieniłem wartość w $ADCE i przestało działać czy możesz mi pomóc? ... Progresja z forum = zero myślenia, copy&paste jak dla mnie. Dla mnie największy błąd popełnił tutaj Zaxon, pomógł mu w wielu sprawach za darmo a kolo go obsmarował/szantażował na koniec (znam sprawę bliżej). Ten kto pomaga olo musi tak skończyć, z debilam się nie dyskutuje tylko się ich niszczy.

...w przypadku checi zakupu UK1541,GA,MA,T8500,T7501 prosze o kontakt na Facebooku, haslo: UK1541....

Offline KB777

• Level 6
  • -profil nieaktywny-
SDBOX - ciekawy cart
« Odpowiedź #21 dnia: 05 Grudnia 2012, 09:15 »
Kto jest chętny na klona tego karta ? Dla samej idei :P
-profil nieaktywny-

Offline hsimpson

• Level 6
SDBOX - ciekawy cart
« Odpowiedź #22 dnia: 05 Grudnia 2012, 09:28 »
Myślę, że zamiast kopiować ola, lepszy jest pomysł elwer'a na zrobienie ”Ogryzek Box'a” \"\"

Offline Raf

• Master of disaster
  • Administrator
  • Level 7
  • Wolność, własność, sprawiedliwość
SDBOX - ciekawy cart
« Odpowiedź #23 dnia: 05 Grudnia 2012, 09:31 »
wegi:
Podstawowy błąd - jak odmawiasz komuś myślenia i go lekceważysz dajesz mu niesamowitą przewagę nad sobą

\"
"Cokolwiek powiesz albo napiszesz, znajdzie się ktoś, kto słyszy lub czyta coś zupełnie innego i jeszcze bezczelnie wmawia Ci to"

Offline Psychik

• Level 5
SDBOX - ciekawy cart
« Odpowiedź #24 dnia: 06 Grudnia 2012, 14:28 »
wegi

kupiles sd boxa od Rosomaka?

Offline V-12/Tropyx

• Level 7
  • 0ldsk00l 4ever!
    • http://www.riversedge.pl/
SDBOX - ciekawy cart
« Odpowiedź #25 dnia: 06 Grudnia 2012, 15:02 »
A ja myślę, że Wegi na złość pisze nam swoje posty wiedząc, jakie mamy podejście do trollollo. ;)

Nie podoba mi się ogólne podejscie, które mówi, że "ważne, że cokolwiek robi". Idąc takim tropem zaczniemy wychwalać byle kogo, kto jednym kliknięciem zrobi konwerta i wystawi na kompoty. Nie tędy droga. To, co Kisiel napisał (a wcześniej wyjaśniał Raf), wyraźnie tłumaczy sposób działania kloniarza olo. Klonuje wszystko, od kaset, po kartridże aż po większe projekty.

I tak jak napisał Kisiel - ja też chciałbym w ten sposób demo napisać, hehe. Dawaj Kisiel, robimy demo, weźmiemy wszystkie udostępnione źródłówki na necie! \"\" Przynajmniej Wegi będzie szczęśliwy. ;)

Sorry, ofkoz to są żarty - mnie nie satysfakcjonuje Control+C i Control+P. I nie zapominajcie, kupując u olo wspieracie złodzieja. Congrats!
http://www.riversedge.pl/ - zapraszam na nową stronę: recenzje, relacje, strefa C64.

Serwis Commodore 64/1541 - naprawa/diagnoza.
Zawsze aktualne!

Offline KB777

• Level 6
  • -profil nieaktywny-
SDBOX - ciekawy cart
« Odpowiedź #26 dnia: 07 Grudnia 2012, 11:58 »
Właśnie dlatego należy sklonować SD Boxa ;)
-profil nieaktywny-

Offline Kisiel

• Level 7
SDBOX - ciekawy cart
« Odpowiedź #27 dnia: 07 Grudnia 2012, 12:49 »
KB777:
Właśnie dlatego należy sklonować SD Boxa ;)

A po co jak można coś lepszego zrobić.

Offline wegi

• Level 7
SDBOX - ciekawy cart
« Odpowiedź #28 dnia: 11 Grudnia 2012, 19:42 »
V-12/Tropyx:
A ja myślę, że Wegi na złość pisze nam swoje posty wiedząc, jakie mamy podejście do trollollo. ;)

kurde jak mi sie cart spodoba to nie musze na złość pisać

V-12/Tropyx:
Przynajmniej Wegi będzie szczęśliwy. ;)

Pewnie że będzie jak jakiś hardware bedzie na c64

V-12/Tropyx:
kupując u olo wspieracie złodzieja.

Poza kolekcjonerskimi animozjami niezrozumiałymi dla mnie to ja do dziś nie zatrybiłem co olo Ci ukradł - wiem, że z zaxonem zrobił źle, że antyreklamował jego prods a najpierw go zaxon suportował. Poza tym napisał pare dobrych artów i poskładał CA fun, udostępnił schemat universal carta i wpadł na fajny pomysł połączenia sd2iec z cartem. Nawet nie masz sd2iec i nie wiesz, jakie upierdliwe jest dopinanie zasilania do niego. Na moje to on w swoje hobby wtopił dużo więcej jak zyskał i mało tego ma progresję - tylko kisiel Ci cuda w CPLD/FPGA może zrobić póki co - a on nie sklonował jakiegoś SMB czy BB i też wbił to do CPLD - nie jest to klasa kisiela wiem o tym, ale jest to na pewno coś ponad przeciętną.

edit: ktoś pytał czy kupiłem SDBOX'a - nie nie kupiłem, czekam na ogryzkoboxa
Gdy po wynalezieniu komputera kwantowego jedni pytali o sposób wytwarzania prądu, kisiel pytał jak wytwarzać świeczki...

NIECH NIE BĘDZIE NICZEGO !!!

CZY RAF PIŁ Z JERICHA KUBECZKA ???

Offline Psychik

• Level 5
SDBOX - ciekawy cart
« Odpowiedź #29 dnia: 11 Grudnia 2012, 20:15 »
ja pytalem... to tak zachwalasz i nie miales w rekach? \"\"