Przepraszam że wykopuję ponownie ten temat, i do tego wrzucam dwa posty od siebie - jeden pod drugim, ale nie mogę znaleźć ani źródła z magazynów Inverse.
Może wyjaśnię dokładnie o co mi chodzi

Poszukuję programu do tworzenia magazynu dyskowego, disc mag'a, czy jak to tam się zwie

Znalazłem dwa takie toolsy, lecz:
1. Disc Magazine Creator [DMC], jest w wersji niemieckiej a z tym językiem mam małe doświadczenia, i nie mogę znaleźć do niego żadnej instrukcji/ manuala.
2. Magazine Creator Deluxe v1.0 [
http://noname.c64.org/csdb/release/?id=109081 ], i z tym mam nieco mniejsze problemy, ponieważ jest po angielsku, lecz wszystko było by ok, gdyby nie fakt że po edycji tekstu, i zrobieniu menu, oraz zapisaniu całości na jednej dyskietce, ten zin nie działa :/ Sprawdzałem już wszystkie opcje jakie tam są, i domyślam się - wręcz jestem pewien że samo menu i teksty są zapisywane oddzielnie, lecz nie wiem jak zrobić to by wszystko zadziałało. Tekst zapisuje jako "wstęp", i w menu zapisuje także "wstęp", więc pomyłki w nazwie nie może być.
Może ktoś swego czasu bawił się którymś z tych programów, i potrafi mi wyjaśnić jak one działają, ewentualnie posiada do nich instrukcje w PDF? Lub poleciłby mi podobny tools?
Sam nie jestem mistrzem w programowaniu, i jedynie bawiłem się troszkę w basicu na komodzie. Zależy mi na informacjach ponieważ chciałbym w końcu zrealizować swój pomysł z przed kilku lat, o zrobieniu własnego magazynu dyskowego

Pozdrawiam ~!