Aktualności: C64 Power - online od stycznia 2000 !

Autor Wątek: gry (?) muzyczne  (Przeczytany 1029 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

PostScript

• Gość
gry (?) muzyczne
« dnia: 13 Września 2003, 11:05 »
 Już tłumaczę o co mi chodzi. Twórcy gier i programów na C64 stworzyli kiedyś coś w stylu koncertu jakiegoś zespołu. Miałem to na jakiejś kasecie, ale tytułu nie pamiętam. Ekran zajmowały dwie wielgachne kolumny i reflektory, na dole chyba dwaj kolesie przy syntezatorach, na górze dwaj gitarzyści (wiosło i bas) i jeszcze perkusista.
 To chyba była próba przeniesienia jakiegoś istniejącego zespołu na ekrany C64. Poszukuję tego pilnie.
 Poza tym trafiłem (i to już posiadam) na program z utworami zespołu Queen (nawet chyba dwa programy, muszę sprawdzić)- wybiera się kawałek i sidy zasuwają :)
 Szukam zatem wszystkich tego typu produkcji, gdzie można obejrzeć taki wirtualny koncert lub posłuchać sobie jakiegoś zespołu.
 Za wszelkie namiary będę wdzięczny!

aze

• Gość
gry (?) muzyczne
« Odpowiedź #1 dnia: 15 Września 2003, 17:52 »
 byl taki bardzo stary program gdzie mozna bylo posluchac muzyczek zespolu the beatles, bylo tam kilka znanych numerow i do muzyki tak fajnie skakaly nutki. nic wiecej na ten temat nie powiem bo widzialem go spokojnie z 12 lat temu albo i lepiej :)

PostScript

• Gość
gry (?) muzyczne
« Odpowiedź #2 dnia: 15 Września 2003, 18:07 »
 tak, program ten znam i mam nawet na jakiejś kasecie. Można było odsłuchiwać kawałków oglądając klawiaturę pianinka z łapką, która na niej grała lub samemu grać.
 Poza tym był analogicznie zrobiony drugi lecz z innymi utworami (m.in. \'Entertainment\').
 Niestety, posiałem gdzieś zeszyt z opisami, więc nazwy nie rzucę. Pierwszy nazywał się u mnie chyba \'The Beatles\', a drugi \'Pop\', ale nie dam sobie nic uciąć, czy to prawda.

Chodzi mi jednak bardziej o rzeczy w stylu \'Stoat & Tim - Thrust Concert\' (to ten koncert opisywany wyżej).
  Podziękowania dla Ramosc64 za pomoc!
 Pozdrawiam