Aktualności: C64 Power - online od stycznia 2000 !

Autor Wątek: Gamebase 64  (Przeczytany 2011 razy)

aze

• Gość
Gamebase 64
« dnia: 08 Września 2003, 17:29 »
 Pieknie :)
 Dlugo oczekiwalem dnia w ktorym wreszcie prace nad gamebase zostana ukonczone tak jak i dlugo oczekiwalem jakiegos konkretnego newsa na c64power :) Akcje takie jak ta sa w stanie przywrocic mi wiare w serwis. Pozatym bardzo mnie cieszy ze Magnate zrobil cos dla c64power. Dzieki.
 Tak trzymac!  

~#*#neutrino

• Gość
Gamebase 64
« Odpowiedź #1 dnia: 11 Września 2003, 18:06 »
 Wspaniale, czekam jeszcze na wersje pod inne OS-y
 Ale generalnie dobrze sie stalo :)

aze

• Gość
Gamebase 64
« Odpowiedź #2 dnia: 12 Września 2003, 13:57 »
 Ale radosc niestety z tego niewielka bo serwer nostalgia.pl raczej nie nadaje sie na serwer plikow. Od kilku dni nie udalo mi sie nic sciagnac ( mowie tu o duzych plikach) jedyne co pozostaje to czekac na lepszy mirror. Jesli dodam to tego ze serwis chodzi jakby chcial a nie mogl (nigdy nie byl najszybszy) to niestety jest to porazka :(

Alenson

• Gość
Gamebase 64
« Odpowiedź #3 dnia: 12 Września 2003, 15:15 »
 Przecież jest dość szybki mirror z wszystkimi plikami. Wejdz sobie na główną stronę projektu, wybierz jakąś i tam będą 2.linki. A zreszta, nie zabardzo rozumiem po co robili ten program skoro przegladanie tego na ich stronce jest dużo przyjemniejsze, i są skreny od razu.

aze

• Gość
Gamebase 64
« Odpowiedź #4 dnia: 12 Września 2003, 18:48 »
 Jest i owszem ale screenshotow nie ma na nim.
 A program to zawsze program :) przegladasz klikasz i grasz.

Magnate

• Gość
Gamebase 64
« Odpowiedź #5 dnia: 12 Września 2003, 18:49 »

Napisał: Alenson

Przecież jest dość szybki mirror z wszystkimi plikami. Wejdz sobie na główną stronę projektu, wybierz jakąś i tam będą 2.linki. A zreszta, nie zabardzo rozumiem po co robili ten program skoro przegladanie tego na ich stronce jest dużo przyjemniejsze, i są skreny od razu.
A w programie nie ma screenow od razu?

Gwarantuje, ze przegladanie kolekcji przy pomocy programu GameBase jest o wiele przyjemniejsze, szybsze i wygodniejsze. Poza tym ogladajac strone nie masz mozliwosci jednym kliknieciem uruchomic gry na emulatorze, badz sid-a na Sidplay2, co jest chyba glowna zaleta GameBase\'a.

Alenson

• Gość
Gamebase 64
« Odpowiedź #6 dnia: 12 Września 2003, 19:33 »
 No faktycznie zaczynam łapac Taki frontend ala ten z mame to całkiem przyjemna sprawa. Szkoda że screeny tyle zajmują tylko.

Eagle

• Gość
Gamebase 64
« Odpowiedź #7 dnia: 13 Września 2003, 04:10 »
 Coś niesamowitego! Ja sam niedawno na modemie (pakiet nocny) skończyłem ściągać cały serwerek Arnoldzia ;] A tutaj? Dodatkowo frontend dla dwóch najlepszych emulatorów w jednym! Po prostu brak mi słów - chyba zresztą jak i wszystkim tutaj obecnym   Dobra - ściągam wszystko po kolei ;]

SPC

• Gość
Gamebase 64
« Odpowiedź #8 dnia: 15 Września 2003, 18:19 »
 Krotko. Wiem ze to nie bardzo jest w tej chwili jasne. Warto bylo by jednak zrobic CD z GB64 + dodatki.

Alenson

• Gość
Gamebase 64
« Odpowiedź #9 dnia: 15 Września 2003, 22:11 »
 Wedlog ludkow od GameBase, jest taki cd dostępny (i to nie jeden)na sieci eDonkeyow czy tam eMullow jak kto woli

SPC

• Gość
Gamebase 64
« Odpowiedź #10 dnia: 16 Września 2003, 09:06 »
 Tia, nie mam dostepu do peer2peer (kwestie bezpieczenstwa i legalnosci) w mojej sieci. Moze jest to gdzies na ftp albo www w formie _kilku_ plikow???

Alenson

• Gość
Gamebase 64
« Odpowiedź #11 dnia: 16 Września 2003, 13:06 »
 O żadnym na ftp/http mi nie wiadomo, poczytaj może na oficialnym forum game base, gdzieś tam przewijał się ten wątek, ale tylko o p2p chyba....

aze

• Gość
Gamebase 64
« Odpowiedź #12 dnia: 16 Września 2003, 13:32 »
 no niestety. na razie pozostaje dobijac sie na nostalgie :( lub posciagac sobie ulubione gry z serwa w uk, tak ja zrobilem i na razie jestem zadowolony. jak sie troche uspokoi lub powstanie wiecej mirrorow cala sytuacja sie zmieni. inna rzecz to zastanawiam sie tez jaki jest sens sciagania wszystkiego? po to tylko zeby miec? przeciez malo kto z nas (zakladam ze nikt) nie zagra w wszystkie gry ktore tam sa. z tych 16000 gier tak naprawde dobrych jest byc moze 10% a biorac pod uwage indywidualne gusta kazdego z nas to bedzie 5% :)

SPC

• Gość
Gamebase 64
« Odpowiedź #13 dnia: 16 Września 2003, 15:47 »
 Aze, w sumie to moze i masz racje, ale:
 1. Mam internet w pracy, nie mam w domu. Nie chce mi sie za kazdym razem czekac do nastepnego dnia, zeby w cos zagrac
 2. Moj kolo lubi gierki na c64. Niestety, nigdy nie mial prawdziwej komody i chcialby sobie czasami w cos pograc. Chcialem dac mu cala baze.
 3. W dzisiejszych czasach 500 MB to nie tak duzo. Dlaczego mialbym nie miec wszystkich gierek? Jezeli chcialbym, sciagnac te 10% to musial bym chyba to z miesiac robic (1500 plikow...), pomijajac fakt jak wylowic ciekawsze gry w nie odpalajac ich. Pomijajac oczywiscie te ktore sa dobrze znane.

aze

• Gość
Gamebase 64
« Odpowiedź #14 dnia: 16 Września 2003, 19:11 »
 to tez racja ;)
 jak tylko bede znal miejsce gdzie mozna to zassac wszystko w \'calosci\' to podam linki.