Aktualności: C64 Power - online od stycznia 2000 !

Autor Wątek: Multi Action  (Przeczytany 24643 razy)

Offline BagoZonde

• Level 6
    • http://www.commocore.com
Multi Action
« Odpowiedź #165 dnia: 11 Listopada 2012, 20:29 »
Kisiel
Jeszcze sprawdzę go na drugim komodorku, rozstać mi się z tym ciężko ;].

P.S. Teraz jak na złość wstaje cały czas prawidłowo, mimo tego, że wykonuję te same czynności co wcześniej. Raz przy włączeniu mi się też skrzaczył, ale teraz działa jak marzenie.
Potestuję go jeszcze na spokojnie.

Werex

• Gość
Multi Action
« Odpowiedź #166 dnia: 11 Listopada 2012, 20:40 »
U mnie nie ma tego typu objawów. Na razie też testowane na szybko. Pozdrawiam i dzięki Kisiel ;)

Offline Kisiel

• Level 7
  • Number 7 in all users competition...
    • http://wiki.projekt64.filety.pl/doku.php
Multi Action
« Odpowiedź #167 dnia: 11 Listopada 2012, 21:58 »
BagoZonde:
Potestuję go jeszcze na spokojnie.

Problem jest sprzętowy, nie wykryłem go podczas rutynowej procedury (flashowanie, bank 2 bank3 freeze) Musiał wstać za każdym razem.
idz wyprostowany wśród tych co idą na kolanach

...w przypadku checi zakupu UK1541,GA,MA,T8500,T7501 prosze o kontakt na Facebooku, haslo: UK1541....

Offline BagoZonde

• Level 6
Multi Action
« Odpowiedź #168 dnia: 11 Listopada 2012, 22:28 »
Ok, wyślę Ci go niebawem.

Offline wegi

• Level 7
Multi Action
« Odpowiedź #169 dnia: 12 Listopada 2012, 01:38 »
BagoZonde:
Czy kart się odłącza przy wczytywaniu softu i jeżeli tak to kiedy?

nie odłącza się, jak się krakerzy bawią rypaniem po IO to będzie zwis - odłącza się po wczytaniu z sd2iec packa ztcp. Możesz też próbować inaczej - po wczytaniu programu list - zapamiętać linię sys, potem reset i F3, potem z ręki wpisać sys jaki był podany w linii - powinno zadziałać, chyba że decruncher potrzebuje info w komórkach $2b,c,d,e... - dzięki za filmik nie wiem komu czy warex czy bago...

Bago po wczytaniu przez F5 kart się nie odłącza - możesz nagrywać z turbo save (kopiować)
btw. f5 na pustej lini działa wczytaniem pierwszego programu...
Możesz po wczytaniu programu F8 list, zapamiętać sys i F4, potem z ręki - sys xxxx (return) gdzie xxxx to zapamiętany sys
F6 powrót do głównego menu - AR 4 (GeoAction) to wybór banku 3 z sd2iecpacka - został z uwagi na abc turbsave i dlatego, że ar6 ma inne turbo do magneta
Czemu podajecie 2 te same linki?
Gdy po wynalezieniu komputera kwantowego jedni pytali o sposób wytwarzania prądu, kisiel pytał jak wytwarzać świeczki...

NIECH NIE BĘDZIE NICZEGO !!!

CZY RAF PIŁ Z JERICHA KUBECZKA ???

Offline BagoZonde

• Level 6
Multi Action
« Odpowiedź #170 dnia: 12 Listopada 2012, 08:10 »
Dlatego więc niektóre gry się zwieszają, w sumie chyba nic by nie stało na przeszkodzie by była możliwość odłączenia karta. Co do filmików to zasługa Warexa, ja przekleiłem jego filmik z facebooka, gdzie wpisał komentarz do mojej galerii, na której zrobiłem kilka fot z Multi Actiona. Przekleiłem więc tutaj nie wiedząc, że Warex to Okti z facebooka. No a Okti nie wiedząc o moim poście wkleił to 10 minut później jako właściciel video ;]. W dostarczaniu newsów zawsze chciałem być najszybszy ;].

Puma

• Gość
Multi Action
« Odpowiedź #171 dnia: 12 Listopada 2012, 09:13 »
0kti to to ja, a Werex to mój dobry kumpel od podstawówki ;)

Offline wegi

• Level 7
Multi Action
« Odpowiedź #172 dnia: 12 Listopada 2012, 12:05 »
BagoZonde:
Dlatego więc niektóre gry się zwieszają, w sumie chyba nic by nie stało na przeszkodzie by była możliwość odłączenia karta.

Masz możliwość przez F4 jak pisałem. Tak samo powiesi się każdy AR.

Podziękowania dla Warexa
Gdy po wynalezieniu komputera kwantowego jedni pytali o sposób wytwarzania prądu, kisiel pytał jak wytwarzać świeczki...

Offline BagoZonde

• Level 6
Multi Action
« Odpowiedź #173 dnia: 12 Listopada 2012, 13:16 »
Puma:
0kti to to ja, a Werex to mój dobry kumpel od podstawówki ;)

Niezły mix, dobrze, że Kisiel pozostał Kisielem bo bylby niezły kisiel.

Wegi, nie zrozumiałem Cię, spróbuję dziś z F4.

Offline wegi

• Level 7
Multi Action
« Odpowiedź #174 dnia: 12 Listopada 2012, 14:23 »
BagoZonde
Jak wiesz, że gra zawiesza carta to po wgraniu robisz F8 - list i zapamietujesz jaki jest sys w linii startowej, potem wciskasz F4 to zapuje carta i robi reset potem wpisujesz z ręki sys xxxx gdzie xxxx to zapamiętana z pierwszej linii wartość po sys...

Przykładowo pierwsza linia była 10 sys 2061 to po F4 wpiszesz:

sys2061 [return]

czyli wpiszesz sys2061 i wciśniesz return

Czasami masz "oszukane linie" w stylu 1680 sys2049 to daje odwołanie do 2059 ($080b) albo 2061 ($080d)

Werex

• Gość
Multi Action
« Odpowiedź #175 dnia: 12 Listopada 2012, 18:06 »
Wyszło na to że umieściłem filmik na youtube a link do niego udostępnił przedemną BagoZonde i Puma ;) Pozdrawiam ex.Werex/Varcaus

Offline BagoZonde

• Level 6
Multi Action
« Odpowiedź #176 dnia: 12 Listopada 2012, 19:35 »
wegi
Tak tak Wegi, miałem na myśli, że Cię nie zrozumiałem wtedy z tym F4, dzisiaj już do mnie to dotarło o 13:16 ;].

Niestety jednak Flimbo's Quest nie zadziałał. Po przejściu z ekranu tytułowego jest inna zwiecha trochę ale efekt ten sam. Powinien w tym czasie doczytać z SD2IEC. Razem z 0ktowerexem ;] próbowaliśmy pewnie ten sam plik m2i - trainer identyczny - cracked by Illusion z fixem dla IDE64.

Werex

• Gość
Multi Action
« Odpowiedź #177 dnia: 12 Listopada 2012, 19:44 »
okto (okti) to Puma \"\"
a Werex to Werex \"\" Filmik ja zrobiłem.
No chyba już teraz to wszystko jasne.

Offline Skull

• Level 6
Multi Action
« Odpowiedź #178 dnia: 12 Listopada 2012, 20:18 »
BagoZonde:
Zgadza się. Ja mam też inny problem, po resecie kart mi się często nie zgłasza prawidłowo. Staje na jakiś krzakach. Inne karty działają ok każdorazowo. Ktoś miał takie problemy? Czasem przy install fastload pokazuje mi się np: READY ale bez kursora: zwiecha.

takie objawy mam czasem jak jakiś kart słabo siedzi w userporcie, i podczas resetów, a to lekko pójdzie do dołu albo do góry - może u Ciebie jest to samo, a raczej port masz "przybrudzony" i coś nie styka.

filmik Werex-a pierwsza klasa.

Offline Kisiel

• Level 7
  • Number 7 in all users competition...
    • http://wiki.projekt64.filety.pl/doku.php
Multi Action
« Odpowiedź #179 dnia: 12 Listopada 2012, 20:28 »
Skull:
może u Ciebie jest to samo,

Nie jest to możliwe, chyba że na złączu jest solder maska. Gamma dała naprawdę bardzo słabą jakość powłoki solder maski, niby jest czarne jak GA ale solder na GA jest taki że mogę go grzać 30s i nic mu nie jest a ten od MA odbarwia się po sekundzie lub dwóch. Dokładność wykonania solder maski też jest taka se czasem pokrywa pad od złącza i muszę to usunąć ręcznie. Kupa roboty jest z tymi pcb \"\" Zaxon nikt Ciebie nie lubi jak masz rację ;)
Dwie płytki nie chcą wstać, jedną pociachałem nożem (Wacku mam gratisa \"\") podczas dopasowywania itp. itd.... a Wegi czeka na wersję prototypową.

PS.Dzięki Skull i Werex za filmy !!!
idz wyprostowany wśród tych co idą na kolanach

...w przypadku checi zakupu UK1541,GA,MA,T8500,T7501 prosze o kontakt na Facebooku, haslo: UK1541....