Aktualności: C64 Power - online od stycznia 2000 !

Autor Wątek: Padnięta 1541?  (Przeczytany 3798 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline RedBullet

• Level 2
  • **
Padnięta 1541?
« Odpowiedź #15 dnia: 16 Grudnia 2012, 23:36 »
Dlatego zamówiłem już 4 mostki i prewencyjnie podmienię w pozostałych opiekaczach. Szkoda czasu i nerwów na czekanie kiedy padnie.

Offline RedBullet

• Level 2
  • **
Padnięta 1541?
« Odpowiedź #16 dnia: 18 Grudnia 2012, 19:49 »
No i nie może być za pięknie. Otóż po dłuższych testach okazuje się, że stacja ma problemy z działaniem kiedy... jest założona obudowa! Cuda-dziwy się dzieją. Generalnie stacja jakby nie była podłączona do komody, ale DEVICE NOT PRESENT nie wywala - po prostu ładuje np. katalog w nieskończoność. Po zdjęciu obudowy wszystko wraca do normy. Co ciekawe objawy następują zaraz po włączeniu, więc to nie jest kwestia nagrzewania się zasilacza. Aha, no i mostki nadal są mocno ciepłe - da się je utrzymać w palcach, ale nie jest to zbyt przyjemne.

Offline Kisiel

• Level 7
  • Number 7 in all users competition...
    • http://wiki.projekt64.filety.pl/doku.php
Padnięta 1541?
« Odpowiedź #17 dnia: 18 Grudnia 2012, 19:53 »
coś mocno żre, nie mam opiekacza ale nazwa coś mówi ;)
Zobacz czy za każdym razem odpala dobrze, znaczy się pomajataj powerem kilkadziesiąt razy.
idz wyprostowany wśród tych co idą na kolanach

...w przypadku checi zakupu UK1541,GA,MA,T8500,T7501 prosze o kontakt na Facebooku, haslo: UK1541....

Offline RedBullet

• Level 2
  • **
Padnięta 1541?
« Odpowiedź #18 dnia: 19 Grudnia 2012, 16:59 »
Dzisiaj doznałem illuminacji. Skoro działa bez budy a z budą nie, to musi być coś związane z górną połówką obudowy. Odpada zasilanie i włącznik sieciowy, gdyż te elementy są zamontowane na chasis. Co pozostaje? Otóż wtyczki do seriala przelatują przez górną połówkę obudowy. Wywnioskowałem, że po prostu może coś być z gniazdami na płycie stacji. Dzisiaj spróbuję poprawić luty, bo może tu jest przyczyna. Jeżeli to nie pomoże to będę kombinował inaczej.

Co do żarcia o którym pisał Kisiel, to mnie też to niepokoi. Ile cała stacja może brać prądu? 1A? 2A? Mostki są na 4A, dawać większe?