Aktualności: C64 Power - online od stycznia 2000 !

Autor Wątek: Retro Spotkanie - SMZI, Zabrze  (Przeczytany 6331 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Ramos

• Gość
Retro Spotkanie - SMZI, Zabrze
« dnia: 13 Kwietnia 2012, 12:54 »
Serdecznie zapraszamy wszystkich chętnych ludzi ze swoimi "cudeńkami" do cyklicznych RETRO SPOTKAŃ pod patronatem SMZI "KOMPIK".http://www.zabytkiinformatyki.edu.pl/index.php
Mamy do dyspozycji nową salę w której bez problemów pomieścimy kilkadziesiąt osób wraz ze sprzętami. Oczywiście waśnie i spory między grupami fanowskimi pozostawiamy przed progiem naszych drzwi \"\")) w środku tylko dobra zabawa!!!
Do dyspozycji projektor multimedialny, internet, zaplecze elektrotechniczne dla zabytkowych sprzętów  i cała masa zabytkowych komputerów. Inauguracyjne spotkanie 28 kwietnia w Świetlicy Środowiskowej Stowarzyszenia FENIX przy ul. Kalinowej 9 w Zabrzu - Zaborzu
Wstęp całe  8 PLN  tak aby pokryć koszty energii elektrycznej i wody.
Zapraszamy wszystkich chętnych.

Offline Kisiel

• Level 7
  • Number 7 in all users competition...
    • http://wiki.projekt64.filety.pl/doku.php
« Odpowiedź #1 dnia: 13 Kwietnia 2012, 13:35 »
Ja pierniczę ale fajnie \"\"
idz wyprostowany wśród tych co idą na kolanach

...w przypadku checi zakupu UK1541,GA,MA,T8500,T7501 prosze o kontakt na Facebooku, haslo: UK1541....

Offline V-12/Tropyx

• Level 7
  • 0ldsk00l 4ever!
    • http://www.riversedge.pl/
« Odpowiedź #2 dnia: 13 Kwietnia 2012, 14:15 »
Dobra inicjatywa - popieram. Aczkolwiek bardziej dla miejscowych. Mi osobiście nie kalkuluje się tłuc 16 godzin pociągiem w obie strony, by posiedzieć przy starych kompach kilka godzin. ;) Ale kto wie, może kiedyś przy okazji... ;)

Bardzo fajnie, że Stowarzyszenie zajmuje się renowacją zabytkowych sprzętów. Ja też mam zamiar pochwalić się jedną moją pracą w tym zakresie, aczkolwiek dotyczyła ona C64 (wbrew pozorom, zawsze warto ożywiać maszynki, nawet tak popularne, bo jednak za ileś lat może ich zabraknąć). To jest właśnie bolączka, że ten sprzęt trafia na elektrośmieci i jest niszczony przez złomiarzy. Mam kontakt z właścicielem jednego z takich punktów i spróbuję go przekonać, aby ratować takie zabytki przed zniszczeniem.

Minus za sklepik na stronie.
http://www.riversedge.pl/ - zapraszam na nową stronę: recenzje, relacje, strefa C64.

Serwis Commodore 64/1541 - naprawa/diagnoza.
Zawsze aktualne!

Offline Kisiel

• Level 7
« Odpowiedź #3 dnia: 13 Kwietnia 2012, 14:35 »
V-12/Tropyx:

Mógłbyś rozwinąć temat? Nie kumam, obecność czy jakość?

...w przypadku checi zakupu UK1541,GA,MA,T8500,T7501 prosze o kontakt na Facebooku, haslo: UK1541....

Offline Raf

• Master of disaster
  • Administrator
  • Level 7
  • Wolność, własność, sprawiedliwość
« Odpowiedź #4 dnia: 13 Kwietnia 2012, 17:53 »
Ramos:
Oczywiście waśnie i spory między grupami fanowskimi pozostawiamy przed progiem naszych drzw

na pierwszym spotkaniu juz jakies burdy byly?

Ramos:
Wstęp całe  8 PLN  tak aby pokryć koszty energii elektrycznej i wody.

fenix? to chyba i wÓdy koszty... :P anonimowi informatycy :D

Kisiel:
Ja pierniczę ale fajnie

ja piernicze.. stary piernik. http://c64scene.pl/viewtopic.php?t=860

V-12/Tropyx:

przysluga za przysluge - Ramos trolluje, ksiazka ma reklame. Tak w ogole kiedy ktos napisze recenzje tej ksiazki bez PRowego lukru?

Milo ze tym razem zorientowano sie jednak, ze imprezy warto zapowiadac ;)
"Cokolwiek powiesz albo napiszesz, znajdzie się ktoś, kto słyszy lub czyta coś zupełnie innego i jeszcze bezczelnie wmawia Ci to"

Ramos

• Gość
« Odpowiedź #5 dnia: 13 Kwietnia 2012, 18:08 »
Raf:
na pierwszym spotkaniu juz jakies burdy byly?

Na pierwszym spotkaniu nic nie było. Wpadło kilka osób i była fajna sympatyczna atmosfera. Prasówkę dał Krzysiek z SMZI, aby powrzucał na różne fora. Tak napisał, aby nie było porozumień. Raczej dla żartu było napisane.

Raf:
fenix? to chyba i wÓdy koszty... :P anonimowi informatycy :D

Stowarzyszenie Fenix to taka większa świetlica dla dzieciaków coś jak Siemianowicach ten dom kultury. Poza tym wspomożemy też to Stowarzyszenie.

Raf:
przysluga za przysluge - Ramos trolluje, ksiazka ma reklame. Tak w ogole kiedy ktos napisze recenzje tej ksiazki bez PRowego lukru?Milo ze tym razem zorientowano sie jednak, ze imprezy warto zapowiadac ;)

Co do mojej książki to nie jest to żadna reklama. Po prostu dałem na cele Stowarzyszenia kilka egzemplarzy książki, aby wspomóc trochę rozwój Stowarzyszenia. Prowadzenie takiej działalności trochę kosztuje, nic nie ma za darmo. Samo sprowadzanie i za kup starych komputerów kosztuje. Do tego dochodzi ich renowacja.

Jeśli ktoś chce poczytać innych recenzji książki to są one na necie na różnych stronach i są różne.

Offline WojT_GL

• Level 4
« Odpowiedź #6 dnia: 13 Kwietnia 2012, 19:35 »
Raf
Ja bez PRowego lukru polecam \"\"
Swoją "krytyczną" część opinii wysłałem Ramosowi bezpośrednio na email... dotyczyła lierówek i pewnych braków (ale jak się później okazało zamierzonych - bo nie mieszczących się w założonych ramach książki). Ogólnie dużo na pluuuus  - i nie tylko dlatego że retro i że brak takich książek na rynku, ale dlatego że świetna lektura  \"\" Sam fakt że przeczytałem ją jednym tchem i nie mogłem się od niej oderwać....
A co do cyklicznego zlotu... warto wiedzieć że jest i będzie i że można wpaść jak ma się chwilę -nie wiem czy teraz znajdę chwilę, ale jak tylko będę miał to się zjawię - fajne chłopaki mają zajęcie/zacięcie i kolekcję \"\"

Offline Raf

• Master of disaster
  • Administrator
  • Level 7
« Odpowiedź #7 dnia: 14 Kwietnia 2012, 17:14 »
Ramos:
Stowarzyszenie Fenix to taka większa świetlica dla dzieciaków coś jak Siemianowicach ten dom kultury. Poza tym wspomożemy też to Stowarzyszenie.

o Fenixie napisalem dla jaj, bo mi sie to skojarzylo z anonimowymi alkohollikami / "anonimowymi informatykami". Kiedys psycholog chcial mnie wyslac do jakiegos fenixa w kato bo ponoc uzaleniony od kompow jestem ;)

no offence.

Ramos:
Jeśli ktoś chce poczytać innych recenzji książki to są one na necie na różnych stronach i są różne.

Wlasnie po czytaniu takich zdan naprawde niedowierzam, ze akurat Ty popelniles jakas ksiazke, a jesli juz - to i tak nie przyznajesz sie, ze ktos dokonal jej korekty stylistycznej ;)

niemniej jednak temat o ksiazce jest tutaj:

http://www.c64power.com/forum/index.php?action=vthread&forum=4&topic=2590

WojT_GL:
Tutaj akurat 8 zł to nie jest duża cena (normalna na tego typu imprezach), gdyby było to 80zł to byłoby podejrzane

ja mysle, ze nie chodzilo o wejsciowki ;) Co do spraw prawnych w zwiazku ze stowarzyszeniami wypowiadal sie nie bede, bo sie nie znam.
"Cokolwiek powiesz albo napiszesz, znajdzie się ktoś, kto słyszy lub czyta coś zupełnie innego i jeszcze bezczelnie wmawia Ci to"

Offline Raf

• Master of disaster
  • Administrator
  • Level 7
« Odpowiedź #8 dnia: 15 Kwietnia 2012, 10:48 »
SMZI Chriss:
Temat uważam za zamknięty - zbyt odbiega od zadanego tytułu - moderatorów prosiłbym o przeniesienie tych postów wg uznania. Zachęcam do współpracy a w przyszłości może i przystąpienia do naszego Stowarzyszenia - wtedy finanse tego Stowarzyszenia nie będą "ciemnością egipską".Jeśli ktoś jest jeszcze zainteresowany szczegółowymi informacjami zapraszam do korespondencji mailowej.

W watku jeszcze nikt nie zostal obrazony, o stowarzyszeniu tez mozna podyskutowac, nie widze podstaw do rozdzielania watku, przynajmniej jeszcze nie teraz.

Tak w ogole zachecam do opisania w jaki sposob widzisz wspolprace ze stowarzyszeniem. Czego potrzebujesz, czego oczekujesz.
Z takim pytaniem wzgledem publicznego stowarzyszenia chyba nie trzeba uciekac sie do korespondencji prywatnej?

Wzajemnie zapraszam do wspolpracy z C64Power, ewentualne "potrzeby" sa na ogol opisane w subforum organizacyjnym.

Offline WojT_GL

• Level 4
« Odpowiedź #9 dnia: 15 Kwietnia 2012, 11:16 »
Raf
Ano, dyskutujmy! Aby stowarzyszenie miało sens (i mogło nadal być stowarzyszeniem) konieczne jest aby ono działało. A nie będzie działało bez członków i wsparcia (każdego rodzaju...):
- jeden sypnie groszem na bieżącą działalność (nie trzeba będzie wtedy aby ktoś inny podejrzewał że stowarzyszenie zarabia na prezesa)
- inny odda zduplikowany sprzęt,
- jeszcze inny pomoże w organizowaniu imprez cyklicznych...
- itp
Co kto może, ale warto aby Stowarzyszenie określiło jakiej pomocy potrzebuje i co można w zamian otrzymać \"\"

Offline Kisiel

• Level 7
« Odpowiedź #10 dnia: 22 Kwietnia 2012, 15:13 »
ok. to kto będzie? ja jestem na tak\"\"

Offline Kisiel

• Level 7
« Odpowiedź #11 dnia: 25 Kwietnia 2012, 14:38 »
ok, pytanie organizacyjne data 28.04.2012, od której do której?
Raf będziesz?

Ramos

• Gość
« Odpowiedź #12 dnia: 25 Kwietnia 2012, 14:38 »
Od godziny 9.

Offline Kisiel

• Level 7
« Odpowiedź #13 dnia: 25 Kwietnia 2012, 14:43 »
@Ramos,
Będziesz?

Ramos

• Gość
« Odpowiedź #14 dnia: 25 Kwietnia 2012, 14:46 »
postaram się być.