Aktualności: C64 Power - online od stycznia 2000 !

Autor Wątek: Reanimacja 1541  (Przeczytany 2381 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline F7sus4

• Level 6
Reanimacja 1541
« Odpowiedź #30 dnia: 03 Czerwca 2014, 18:41 »
Naped to Chinon FZ-501M (rev. A). Ciekawe, nie fiksowal wczesniej. Przelozylem elektronike do sprawnej stacji - jest OK. Przelozylem naped do sprawnej elektroniki - nie dziala.

Offline shango

• Level 5
Reanimacja 1541
« Odpowiedź #31 dnia: 03 Czerwca 2014, 18:57 »
To napęd który sprezentowałem marabutowi, nigdy nie działał a miał zamontowany Dolphin Dos dlatego Marabut go otrzymał odemnie. Generalnie szacunek wielki za uruchomienie tego.

ps. obudowe tez mam tylko mi kiedyś przypomij to wyślę

Offline StaryMarabut

• Level 6
  • Robię wszystkim dobrze *za pół ceny.
Reanimacja 1541
« Odpowiedź #32 dnia: 03 Czerwca 2014, 22:36 »
F7sus4
To zacznij od sprawdzenia glowicy omomierzem.
Jak to glowica to kaplica \"\"

Shango.
No wlaśnie ten DD  skłonił mnie do grzebanie w tej stacji.
Muszę przyznać, że pcb "made in japan" rocznik 1984, jest bardzo przyzwoite i wdzieczne dla naprawiacza..Troche mi oklaplo gdy okazało się że polecialy oba  VIA ,na szczęście  szybko okazało się, że można jeszcze to dokupić ,  jeden ROM  i inne mniejsze UC tez mozna jeszcze przywrocic, kupić.
Ważne że procek sprawny,  RAM i była jeszcze nadzieja że ruszy stacja.
Po wykryciu że jednak nie \"\" , glowica definitywnie kaput. Po  bliższym zapoznaniu się z głowicą, a konkretnie z jej zużyciem,
doszedłem do wniosku, że ta stacja nie miała lekkiego życia.

Co dalej ?
Pewnie nabędę drogą kupna drugą  sprawną 1541, a to co mam od Ciebie Shango posłuży  jako rezerwa, uzupelnienie tejże.

Pozdrawiam.

Offline dhg

• Level 4
  • god, root, i don't see any difference...
Reanimacja 1541
« Odpowiedź #33 dnia: 04 Czerwca 2014, 15:20 »
Kisiel:
napisz do Raf'a, ewentualnie mogę poratować jednym wylutem ze stacji DHG, tylko to nadal jest jego własność więc musiałbyś napisać do niego czy się zgadza.

Kisiel: mobo stacji poszlo do Ciebie i jest juz Twoje bo mnie na nic sie nie przyda, wiec jak masz chęć rozlutowac ten wrak na czesci to proszę bardzo.

cholera też dopiero zauważyłem ten wątek....

10?"DHG
20GOTO10
RUN