Aktualności: C64 Power - online od stycznia 2000 !

Autor Wątek: Przyjme w dobre rece C64/128  (Przeczytany 594 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

lcaise_

• Gość
Przyjme w dobre rece C64/128
« dnia: 03 Marca 2006, 02:59 »
Witam wszystkich

Jestem tutaj nowy - znalazlem Wasze forum  w poszukiwaniu informacji o pierwszej maszynie jaka w zyciu mialem - c64.  Mimo uplywu lat od \'wydania\' mojego poczciwego c64, mam do dzisiaj cholerny sentyment do tego komputera.
Pisze ten topik, poniewaz szukam KAZDEJ czesci do zlozenia zestawu c64 lub 128. Chodzi mi o jednostke, magnetofon, jakas stacje dyskow, myszke...

Kiedys mialem dwa c64, stacje 1571II, kartridge Final 3/BBox/jakies gierki, myszke. Chcialbym dzisiaj powrocic do tych czasow - pobawic sie GEOSem, popykac w gierki, poczuc smak komputera RETRO. Co lepsze, mam w glowie ciekawy projekt, na unowoczesnienie tej maszynki - narazie ciiii  Nie bede zdradzac szczegolow - ale podobnie jak ktos piszacy podobny temat pol roku teamu - podziele sie fotami na forum oczywsicie!!!

Tak wiec - przyjme lub kupie za male pieniadze komodorka, stacje, magnet itp.
Oferty wiem ze jest allegro.pl , ale ja wole tutaj, od Was
Swoje oferty kierujcie w tym topiku, lub na moj adres e-mail: Lcaise@gmail.com

Mam nadzieje, ze ktos sie odezwie

PS: extra forum - juz lece rpzegladac, cale przeczytam

pozdro

Navigator_

• Gość
« Odpowiedź #1 dnia: 06 Marca 2006, 08:58 »
Witam.

Ja z kolei chetnie zamienilbym C64 II + VC1541 (chyba C) na pierwsza wersje C64 ze starym sidem. Mam Zdublowane C64 II w kolekcji podobnie jest ze stacjami (opiekacz bialego koloru z ":kranikiem": ). Jezeli ktos bylby zainteresowany taka wymiana niech da znac na forum albo na priva. Moze kolega Icaise bylby zainteresowany taka ":wiazana": transakcja?? Co do sprzetu na zbyciu to mam 2 magnetofony (jeden niedomaga mechanicznie i bez silnika, drugi w stanie spoko-ok) i cale pudlo kaset i pewnie cos jeszcze sie znajdzie. W razie czego pytac

Pozdrawiam

nemezis_

• Gość
« Odpowiedź #2 dnia: 06 Marca 2006, 15:27 »
A ja bym chetnie przyjal za niewielka kwote klawiature C64C z pudelkiem w dobrym stanie  - z tym ze chodzi glownie o pudelko Zwykle, biale, z cienkiej klawiatury, nie zadne VideoGame.

lcaise_

• Gość
« Odpowiedź #3 dnia: 07 Marca 2006, 00:41 »
Ja jestem caly czas otwarty na propozycje - teraz obserwuje alegro ale wszystkie sa starsznie zajechane oraz ceny tez nei sa zbyt atrakcyjne..a jak pisalem mam wizje i potem moge go odac komus dalej hehe

Moge tez cos dac za jakas komodke - moze nie wiem - plytke z mojej imprezy

BoBeR

• Gość
« Odpowiedź #4 dnia: 14 Marca 2006, 23:00 »
jesli jestes zainteresowany starym sidem, to sprobuje poszkac, mialem samego scalaka kiedys.

BoBeR

• Gość
« Odpowiedź #5 dnia: 14 Marca 2006, 23:00 »
pisac tylko na mail c64club@o2.pl

nemezis_

• Gość
« Odpowiedź #6 dnia: 18 Marca 2006, 00:11 »
Moge sie mylic, ale wydaje mi sie ze do niektorych wersji ":chudego": C64 mozna bylo zamontowac zamiennie nowego albo starego SIDa. Chyba ze cos pomylilem..

BoBeR

• Gość
« Odpowiedź #7 dnia: 18 Marca 2006, 11:28 »
obojetnie ktorego SID\'a w ktorej 64-ce zamontujesz. z tego co wiem to nowy dziala nawet jak nie mamy zmiennych 9V (transformowaniego na stalych 12V)na wejsciu, bo on korzysta tylko z 5V, ale lba nie dam sobie uciac za ta informacje.

Offline Raf

• Master of disaster
  • Administrator
  • Level 7
  • Wolność, własność, sprawiedliwość
« Odpowiedź #8 dnia: 19 Marca 2006, 16:16 »
tym razem bredzisz , czesc analogowa sida jezt zasilana z 9 lub 12v , zarowno 6581 jak i 8580 moga dzialac na 9 i 12v , wlasciwie trzeba tylko kondensatory monolityczne przy pinach 1-2 oraz 3-4 wymienic przy podmianie SIDow, inaczej filtry nie dzialjaja prawidlowo.
"Cokolwiek powiesz albo napiszesz, znajdzie się ktoś, kto słyszy lub czyta coś zupełnie innego i jeszcze bezczelnie wmawia Ci to"

BoBeR

• Gość
« Odpowiedź #9 dnia: 19 Marca 2006, 23:47 »
swieta racja R4F. walnelo mi sie :(

lcaise_

• Gość
« Odpowiedź #10 dnia: 24 Marca 2006, 21:53 »
miglandz - juz cie atakuje na gg

PS sorry za nieobecnosc - mialem male zawirowania na uczelni :/

Miglandz_

• Gość
« Odpowiedź #11 dnia: 18 Marca 2006, 11:00 »
tak sie sklada ze mam C64 i jest nie uzywany moge dolozyc do niego jeszcze magnetofon i pare kasetek  
Commodore sprawny, magnetofon tez a kasetk to nie wiem bo mi sie nie chce krecic glowica :D
a i jeszcze zasilacz.
jak co to pisac gg:2158677