Aktualności: C64 Power - online od stycznia 2000 !

Autor Wątek: Zasmrodzil zasilacz i padl 64  (Przeczytany 1095 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Kisiel

• Level 7
  • Number 7 in all users competition...
    • http://wiki.projekt64.filety.pl/doku.php
Zasmrodzil zasilacz i padl 64
« Odpowiedź #15 dnia: 21 Października 2005, 07:23 »
no to teraz c64c... no to tak leciem,
Sprawdz napiecia na sidzio wg schematu, VDD powinno byc w okolicach 9-12V( nie pamietam dokladnie)  jezeli nie ma a zasilacz nie poszedl po podlacznieu do trupa, to moze oznaczac ze spaliles mostek. Pamieci wymieniles i nie dziala wiec to by bylo tyle z serwisu, reszta czesci jest za droga na wymiane (pomijam TTL i cmoski).
Podsumowujac jak nie spaliles mostka to zostaje ci allegro. Po rozmontowaniu starej plyty znajdziesz amatora na SID\'a i czasami na CIA,VIC.. wiec ekonomicznie nie ma tragedii .
Raf, co do ego czy mboard C64C jest taki sam co C64g to bym sie sprzeczal
idz wyprostowany wśród tych co idą na kolanach

...w przypadku checi zakupu UK1541,GA,MA,T8500,T7501 prosze o kontakt na Facebooku, haslo: UK1541....

RATAI_

• Gość
« Odpowiedź #16 dnia: 22 Października 2005, 13:14 »
Prosze wskazac, ktory schemat jest od mojego komputerka, bo ja slabo sie orientuje. RATAI.

Offline Kisiel

• Level 7
  • Number 7 in all users competition...
    • http://wiki.projekt64.filety.pl/doku.php
« Odpowiedź #17 dnia: 24 Października 2005, 07:04 »
zaden  
To nie ma znaczenia, na plycie masz X scalaczkow jak poszedl ci taki ktory nie jest ogolnie dosteny to i tak go nie wymienisz bo skad go wezmiesz...
Sprawdz czy masz te 12V na sidzie albo vic\'u.
idz wyprostowany wśród tych co idą na kolanach

...w przypadku checi zakupu UK1541,GA,MA,T8500,T7501 prosze o kontakt na Facebooku, haslo: UK1541....

RATAI_

• Gość
« Odpowiedź #18 dnia: 24 Października 2005, 12:49 »
Ja jestem troche uparty byc maz eto nie jest dobrze a po za tym mam jeszcze dwa i pol 64 i cos by sie moglo z nich wydobyc. A fajnie bylo by naprawic komputerek! Za zyczliwosc i pomoc dziekuje nawet, jesli nie uda mi sie naprawic to pozostaje mi jeszcze ostatni, ktorym moge sie jeszcze pobawic. I tak fajnie jest. RATAI.
P.s. Do tematu powroce za jakis czas.

czymaupy_

• Gość
« Odpowiedź #19 dnia: 28 Listopada 2005, 23:37 »
A zasilacza uzyj PC-towego. Trabilem juz o tym kilka razy. Sluze pomoca. Przynajmniej wyeliminujesz jedna spalona zmienna

Yo