Aktualności: C64 Power - online od stycznia 2000 !

Autor Wątek: Jakie to demko bylo (???)  (Przeczytany 498 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Duracel_

• Gość
Jakie to demko bylo (???)
« dnia: 25 Listopada 2003, 23:43 »
Mam pytanko, byc moze komus wyda sie troche glupie, ale w sumie z jego powodu zarejestrowalem sie  
na tym forum.  

Kiedys gdy mialem jeszcze C-64 zbieralem mnustwo kaset z demami i jedno wyjatkowo utkwilo mi w  
pamieci, jednak niestety nie pamietam nazwy.  

Bylo to chyba jakies demko muzyczne, wypuszczone najprawdopodobniej przez skandynawska grupe. Co  
mi utkwilo w pamieci to oczywiscie bardzo fajne kawalki (ponagrywalem sobie je na kasetke, ale zab  
czasu zrobil swoje) i grafika glownego ekranu. Na gorze ekranu widnial napis ":destination": a na dole  
lezalo podpartych na lokciach dwoch kolesi w przyciemnianych okularkach.  

Jezeli ktos pamieta Nazwe tego dema, albo jeszcze lepiej jakby mogl mi je przeslac w wersji na  
emulator, badz chociaz same muzyczki ktore moglbym sobie odsluchac na PC i zgrac jeszcze raz na  
kasetke to bylbym dozgonnie wdzieczny.  

Te kawalki byly naprawde super.  

Druga malutka prosba to ewentualnie skad moglbym sciagnac muzyke z Flimbo Quest. Mialem kiedys  
Cardridge z ta gra i tamta muzyka tez zostawila slad w mojej pamieci.  

pozdrawiam wszystkich serdecznie i licze na pomoc.  
moj drugi adres mailowy to 8x@duracel.neostrada.pl

eXbee_

• Gość
« Odpowiedź #1 dnia: 25 Listopada 2003, 23:52 »
>:Bylo to chyba jakies demko muzyczne, wypuszczone najprawdopodobniej przez skandynawska grupe. Co mi utkwilo w pamieci to oczywiscie bardzo fajne kawalki (ponagrywalem sobie je na kasetke, ale zab czasu zrobil swoje) i grafika glownego ekranu. Na gorze ekranu widnial napis ":destination": a na dole lezalo podpartych na lokciach dwoch kolesi w przyciemnianych okularkach.  

cos mi swita... moze sobie przypomne... ale nie teraz jeszcze

>:Druga malutka prosba to ewentualnie skad moglbym sciagnac muzyke z Flimbo Quest.

wpisz w wyszukiwarce na stronie glownej EMU64: Flimbos Quest
 ... wsrod kilku znaleznionych zbiorow, bedzie miedzy innymi muzyka (format SID). Odtwarza ja program SidPlay.

Duracel_

• Gość
« Odpowiedź #2 dnia: 26 Listopada 2003, 11:31 »
Witam. Milo ze jest jakis odzew bo szczerze mowiac po tak skromnych informacjach jakich udzielilem na temat tego dema balem sie ze nikt nie bedzie kojarzyl.

Wraz z wieloma kasetkami z Wroclawia, zamowilem sobie tez jakis rewelacyjnego trackera do tworzenia muzy, ale wtedy bylo to dla mnie jeszcze zbyt skomplikowane i dopiero na Amidze zakatowalem Protrackera na smiec

Pamietam siedzialem chyba z miesiac nonstop przy moim c64 (z krotkimi przerwami na siusiu) i przegladalem coraz to ciekawsze produkcje a szczeka opadala mi coraz nizej bo na warszawskiej gieldzie nie bylo tak dobrych i zroznicowanych demek.

To ktorego poszukuje zapadlo mi w pamieci ze wzgledu wlasnie na wyjatkowa muzyke, nastrojowe, znane z c64nisko generowane dzwieki ktorych male atari moglo tylko pozazdroscic.

Myslalem ze demko to moglo nazywac sie wlasnie DESTINATION bo ten napis utwkil mi w pamieci z glownego ekranu no i tych dwoch kolesi w okularkach

Tak czy inaczej jak sobie przypomnisz bede zobowiazany bardzo.
pozdrawiam serdecznie

Magnate

• Gość
« Odpowiedź #3 dnia: 26 Listopada 2003, 12:19 »

Smalltown Boy_

• Gość
« Odpowiedź #4 dnia: 26 Listopada 2003, 12:23 »
Magnate mistrzem jest
A Ty, Duracel, sciagnij sobie HVSC, na Boga, wtedy juz zadnej (no, prawie) muzyki nie bedziesz musial szukac w sieci: http://hvsc.c64.org

eXbee_

• Gość
« Odpowiedź #5 dnia: 26 Listopada 2003, 12:24 »
Magnate juz Ci wskazal to ":demo muzyczne": - kojarzylem ten produkt, ale trudno szukac wedlug skojarzen.. brakowalo mi tytulu

Duracel_

• Gość
« Odpowiedź #6 dnia: 26 Listopada 2003, 13:24 »
Wielki dzieki chlopaki jestescie spoko i sila w waszej uczynnosci

Jakos sie tak ostatnio zlozylo ze zebralo mi sie na wspomnienia odnosnie sprzetu ktory przewinal sie przez moje zwine paluszki od berbecia do dnia dzisiejszego. A bylo tego troche (Timex 2048, Atari 800xl, C64, A600, ACD32... no i kilka innych ktore nie byly moje ale mialem z nimi jakis blizszy kontakt .

3 lata temu kupilem ponownie Amige, byla to A1200 (kiedys mialem A600 i ACD32), a  kilka miesiecy wczesniej zamowilem sobie dzieki luksusowi sieci 3 plytki z emulatorami najpopularniejszych komputerow i automatow do gier wraz z rom\'ami.  
Nie dawno od dziadka z piwnicy (tak tak od dziadka! sam nie wiem skad to mial) wyszperalem Amstrada CPC 6128. Nie jestem pewien czy dziala do konca, bo mam problemy z podlaczeniem tego do czegokolwiek i naturalnie jest problem z dyskietkami, ale od strony elektrycznej chyba jest ok.

Jak wiec widac cos dziwnego dzieje sie w mojej psychice . Planuje ponowny zakup ACD32, Oczywiscie sympatii jaka darzylem mojego C64 ktorego wymienilem za Atari 800XL nigdy nie zapomne i z mila checia znowu przypomne sobie to czym moje oczy i uszy zachwycaly sie kiedys. Kolekcja kaset ktora kiedys posiadalem z demami, grami i oprogramowaniem siegala ponad 300 i wszystko to BASF i TDK a przeciez same czyste kasety tych markowych firm kosztowaly kiedys spore pieniadze.  Do tej pory mam kasetki z ponagrywanymi muzyczkami z demek i gierek, dlatego napewno dzisiaj po powrocie z pracy dzieki wam z sentymentem zaciagne to demko o ktore was pytalem.

Jeszcze raz wielkie dzieki i pozdrawiam