Aktualności: C64 Power - online od stycznia 2000 !

Autor Wątek: emulatory pod windows XP  (Przeczytany 595 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

vector666_

• Gość
emulatory pod windows XP
« dnia: 10 Czerwca 2003, 16:24 »
wracajac do wczorajszego pytania. nie wiem czy to istotne ale mam Windows XP Professional. czy pod  
dym systemem dziala jakis emulator. a jezeli nie to czy sa PIRACI dzialajacy bez emulatora?

eXbee_

• Gość
emulatory pod windows XP
« Odpowiedź #1 dnia: 10 Czerwca 2003, 18:04 »
Vector666 zapytal po raz kolejny:  

>:wracajac do wczorajszego pytania. nie wiem czy to istotne ale mam Windows XP Professional. czy pod  
>:dym systemem dziala jakis emulator. a jezeli nie to czy sa PIRACI dzialajacy bez emulatora?  

tak na przyszlosc: to pytanie mogles zadac w poprzednim watku, po co zakladac nowy ?  

Przed momentem sprawdzilem: CCS64 (najnowsza wersja z emu64) jak i VICE 1.9 dzialaja bez problemu  
pod XP. Na koniec mam pytanie: co - jak - robisz, ze nie chca Ci te emulatory dzialac ? I czy  
przeczytales kursy o ktorych pisalem w innym watku ? Widzisz... inni czytelnicy nie zglaszaja  
podobnych problemow, nikt ich najzwyczajniej nie ma, bo emulacja na powyzszych emulatorach dziala  
bezproblemowo, O ILE potrafi sie je obslugiwac. Bez urazy, ale emulator to nie programik z kilkoma  
opcjami i wgrywaniem kolejnych plansz z gry. Wymaga od uzytkownika minimum_doswiadczenia. Nie  
jestem w stanie pisac Tobie krok po kroku: jak uruchomic gre, bo to wszystko zostalo opisane przeze  
mnie i moich kolegow z redakcji w dziale ARTYKULY / KUSRY na EMU64.  

pozdrawiam.

Hans Uhrmacher_

• Gość
emulatory pod windows XP
« Odpowiedź #2 dnia: 11 Lipca 2003, 09:42 »
Piraci nie dzialaja kolego, poniewaz w przypadku tej gry nalezy zmienic tryb emulacji stacji na NORMAL .
Poza tym wszystko pod XP smiga az milo...
BZYK. Mogles naprowadzic bedacego w potrzebie...

eXbee_

• Gość
emulatory pod windows XP
« Odpowiedź #3 dnia: 11 Lipca 2003, 11:03 »
>:Piraci nie dzialaja kolego, poniewaz w przypadku tej gry nalezy zmienic tryb emulacji stacji na NORMAL . [...]

ale to piszesz o VICE, w CCS64 nie trzeba nic zmieniac.

>:BZYK. Mogles naprowadzic bedacego w potrzebie...

dzieki za ten mentorski ton. Moglem powiadasz? Pewnie ze moglem, tak samo jak pamietam o odznaczeiu tego trybu w przypadku n-innych gier. Kto czyta ":Emu Faq": - wie co w trawie piszczy

Hans Uhrmacher_

• Gość
emulatory pod windows XP
« Odpowiedź #4 dnia: 11 Lipca 2003, 13:16 »
BZYK. Ten ton wynika z racji wieku a nie wiadmosci o C64. Stary juz jestem...
Jak cie widza tak cie pisza...

Hans Uhrmacher_

• Gość
emulatory pod windows XP
« Odpowiedź #5 dnia: 11 Lipca 2003, 13:24 »
W CCS64 chyba jednak tez. Z tydzien temu odpalalem Piratow  i poszlo tylko na NORMALu.  Zreszta uzywam tylko tego emulatora ( miesci sie na dyskietce ... razem z kilkoma grami...i nie trzeba go instalowac... i szef nie znajdzie na twardym dysku  itd.)