interesuja mnie szalenie nastepujace, trzy kwestie:
1.
prosze mi powiedziec, w jaki sposob moge wybrana fotke np. w formacie .bmp, ktora trzymam na swoim pecetowskim hadede, przekonwertowac do jakiegos formatu komodorowskiego, dzieki czemu potem moglbym ja otworzyc odpowiednim edytorem graficznym (np. edytorem advanced art studio, tudziez koala paint\'em)
interesuje mnie tez konwerter plikow z grafika zapisanych w amica paint na format np. art studio i odwrotnie.
2.
czy zna ktos jakiegos sprawnego animatora (program), przy uzyciu ktorego mozna by tworzyc animacje dla komcia w trybie hires, albo lepiej - w multikolorze???
istnieje w ogole cus takiego? mala atarynka, o ile sobie dobrze przypominam miala cos w tym stylu.
3.
czy w sieci jest gdzies asemblerowe zrodlo jakiejs biblioteki zawierajacej procedury graficzne (stawianie punktu, jego gaszenie, rysowanie linii, prostokatu, elipsy, czyszczenie ekranu, zmiana kolorow ekranu i rysowanych linii etc.)

chodzi mi o uzyskanie mozliwosci ":narysowania": czegos np. w turbo asemblerze, slowem programowo mozliwie najszybszego rysowania.