Aktualności: C64 Power - online od stycznia 2000 !

Autor Wątek: Oswiadczenie - zaniepokojenie  (Przeczytany 629 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Sebaloz

• Level 6
Oswiadczenie - zaniepokojenie
« dnia: 07 Listopada 2002, 16:20 »
Oswiadczenie - zaniepokojenie.

Chcialbym wyrazic swoje zaniepokojenie ostatnimi wydarzeniami.

Na North Party 7 zostala wystawiona praca bedaca fotomontazem mojego zdjecia i foty nieznanej mi grubej baby. Podpis sugerowal, ze jest to moja eks-dziewczyna, osoba ktora swego czasu darzylem uczuciem. Jest mi przykro, ze nastepuje powrot do haniebnych praktyk z lat 90-tych, ktore dotknely wielu moich kolegow udostepniajacych scenie zdjecia swoje i swoich dziewczyn. Wspolczulem im i nie spodziewalem sie, ze spotka mnie cos podobnego. Autor skorzystal z nierozpowszechnianego wtedy publicznie konwertera Xray64 autorstwa Prezesa i podrzucil dysk na stolik z wystawianymi pracami. Nie mial odwagi podpisac sie. Nie zostala tez podana osoba, ktora miala odebrac ewentualna nagrode. Co z tego, ze praca zostala uznana za pozakonkursowa skoro byla pokazana na ekranie i byla rozpowszechniana na tym samym dysku co normalne grafiki biorace udzial w konkursie. Autor osiagnal swoj cel ktorym bylo zrobienie przykrosci mojej osobie. Dziwie sie, ze organizatorzy North Party, ktorzy tyle wysilku wlozyli w uniemozliwienie mi wystawienia drugiego obrazka, dopuscili do takiego incydentu na party i pomogli w rozpowszechnianiu pracy niespelniajacej warunkow dopuszczenia do konkursu. W tej sytuacji nie dziwi mnie dopuszczenie do konkursu dema grupy Elysium, ktorego czesci wchodzace w sklad dema Altered States braly wczesniej udzial w konkursie w Tarnowie 1994 a niepisane prawa sceny mowia, ze nie wystawia sie dwa razy tej samej pracy.

W zwiazku z ostatnim demem grupy Arise zawierajacym animacje strzykawki z podpisem sugerujacym wyladowanie przeze mnie na dworcu centralnym, oswiadczam ze nie mialem nigdy doczynienia z twardymi narkotykami, do zazywania ktorych wykorzystywany jest przedmiot bedacy obiektem animacji. Jednoczesnie chcialbym zaprotestowac przeciwko wykorzystywaniu programow demonstracyjnych do rozgrywek personalnych.

W odpowiedzi na obwieszczenie Ramosa sugerujace wypalanie przeze mnie trawy, oprocz standardowego oprotestowania stosowania tego rodzaju praktyk slownych, informuje ze nie pale trawy i nie zazywam jakichkolwiek narkotykow. We wspomnianym tekscie Ramos oglosil, ze nie wie skad ja wiem o demie Samaru, nie wie kiedy sie ukaze demo, ale oczywiscie potwierdza ze sie ukaze, a co w nim bedzie to sie okaze. Chcialbym zwrocic uwage, ze nie sa dementowane zadne informacje zawarte w moim newsie. Z moich informacji wynika, ze demo jest w rekach Glovera i od niego zalezy kiedy skonczy je skladac i co sie w nim ostatecznie znajdzie.  

Sebaloz/Lepsi.De
sebaloz@lepsi.com

Offline wackee

• Level 6
« Odpowiedź #1 dnia: 08 Listopada 2002, 07:46 »
Sebaloz, nie rozumiem twoich pretensji. Przeciez sam niedawno pisales, ze ":narkoman potrafi":, to o co ci chodzi?

Mysmy sie tylko pod twoj PR podlaczyli. Nie musisz dziekowac, to byla czysta przyjemnosc.

abby_

• Gość
« Odpowiedź #2 dnia: 08 Listopada 2002, 16:01 »
>:W tej sytuacji nie dziwi mnie dopuszczenie do konkursu dema grupy Elysium, ktorego czesci wchodzace w sklad dema Altered States braly wczesniej udzial w konkursie w Tarnowie 1994 a niepisane prawa sceny mowia, ze nie wystawia sie dwa razy tej samej pracy.

a) demo zawiera 3 nowe czesci, ktore nie byly nigdzie pokazane
b) demo z tarnowa miala inna muzyke
c) demo z tarnowa bylo inaczej zlozone
d) demo z tarnowa nigdy sie nie ukazalo.

no i najwazniejsz:

NIKOMU TO JAKOS NIE PRZESZKADZALO.

I jeszcze wazniejsze:

NIEOBECNI NIE MAJA RACJI SEBASTIANIE.

prezes_

• Gość
« Odpowiedź #3 dnia: 11 Listopada 2002, 14:15 »
Moim zdaniem Sebaloz ma troche racji.  

W 1997 roku zrobilismy w czestochowskim odlamie samaru podobny \'numer\' z Bloody Domination, po ktorym zostalismy (zreszta slusznie) zjechani. Najpierw pare efektow bylo wystawionych do konkursu w pleszewie, a niedlugo pozniej demo zlozone od nowa, z nowymi efektami, muzyka wygralo compo w opolu (gravity). Demo z pleszewa rowniez nigdy sie nie ukazalo.

Tyle tylko ze czasy sie zmienily. Dzisiaj kazdy release na poziomie cieszy, nikomu (oprocz najlepszego na scenie ekscentryka artysty grafika poety ruchacza sebaloza) nie przeszkadza to ze chcialo Ci sie zlozyc te efekty i w koncu wypuscic. Uwazam wrecz ze wielka strata byloby gdyby nigdy sie nie ukazaly.  

Dobra, koniec lizania dupy. Mysle ze mimo wszystko ta uwaga sebaloza nosi jakies sladowe znamiona sensownosci w morzu jego belkotu.

djgruby

• Gość
« Odpowiedź #4 dnia: 09 Listopada 2002, 19:49 »
SEBALOZ/LEPSI DE:

>: W  odpowiedzi na obwieszczenie Ramosa sugeruj&:brvbar:ce wypalanie
>: przeze  mnie  trawy,  opr?cz  standardowego oprotestowania
>: stosowania tego rodzaju praktyk s&:brvbar:ownych, informujr +e nie
>: palr  trawy  i  nie  za+ywam  jakichkolwiek narkotyk?w. We
>: wspomnianym tektcie Ramos og&:brvbar:osi&:brvbar:, +e nie wie sk&:brvbar:d ja wiem
>: o  demie  Samaru,  nie  wie  kiedy  sir  uka+e  demo,  ale
>: oczywitcie  potwierdza  +e sie uka+e, a co w nim brdzie to
>: sir  oka+e. Chcia&:brvbar:bym zwr?ciS uwagr, +e nie s&:brvbar: dementowane
>: +adne informacje zawarte w moim newsie. Z moich informacji
>: wynika,  +e  demo  jest w rrkach Glovera i od niego zale+y
>: kiedy  sko?czy  je  sk&:brvbar:adaS  i  co  sir  w nim ostatecznie
>: znajdzie.

Drogi  Sebastianie.  Chcialbym delikatnie zauwazyc, ze Twoje
informacje  sa bledne. Demo nie jest w rekach Glover\'a i nie
od  niego zalezy kiedy skonczy je skladac, i to nie od niego
rowniez  zalezy co sie w nim ostatecznie znajdzie. Proponuje
zatelefonowac  do  Lukasza.  Jesli  bedziesz mial szczescie,
zastaniesz  go  i dowiesz sie bezposrednio, ze z C-64 ma juz
niewiele  wspolnego.  Pracuje  w  Siewierzu  i  zadnych  dem
skladac  nie  bedzie. Powtarzam raz jeszcze: nic nie stoi na
przeszkodzie,  aby  zatelefonowac.  Dzwon, dowiesz sie calej
prawdy, bo widze, ze moje slowa Cie nie przekonaja...

Sugerowales  swego  czasu, aby Bzyk dzwonil do Ramos\'a celem
skonfrontowania  mojej  wersji  z  rzeczywistoscia.  Sprawdz
teraz  siebie.  Okaze  sie, kto sieje zamet i rozpowszechnia
nieprawdziwe  informacje.  Az  tak trudno przyznac Ci sie do
popelnionego bledu?