Aktualności: C64 Power - online od stycznia 2000 !

Autor Wątek: c 64 i przegladarka WAP  (Przeczytany 1018 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Kratylos

• Gość
c 64 i przegladarka WAP
« dnia: 16 Czerwca 2003, 08:18 »
 no wlasnie czy nie uwazacie ze mozliwosci commodorka sa zupelnie wystarczajace aby odpalic na nim internet przez wpa tak jak w komorach. Np podlaczyc telefonik jako modem gprs do comodora i na nim sobie przegladac np poczte?  
 A co sadzicie o javie takiej jak w komorkach przeciez ona wymaga chyba wlasnei 64 kb ramu a tyle komodorek ma?

Kabull the Conquerer

• Gość
c 64 i przegladarka WAP
« Odpowiedź #1 dnia: 16 Czerwca 2003, 17:53 »
 Gdzieś w necie jest serwer na comodorce. A skoro na XT\'ku z 64kb ramu nadal można oglądać neta to czemu nie z komodorki

~ytm@elysium.pl#*#ytm

• Gość
c 64 i przegladarka WAP
« Odpowiedź #2 dnia: 26 Czerwca 2003, 12:30 »
 Nie byloby chyba bardzo trudnym zadaniem napisac przegladarke WML. Ale nie plikow zrodlowych (tekst), tylko tego, co leci do komorki od operatora, czyli skompilowany bytecode. Oczywiscie nie trzeba byloby wydzwaniac do +, czy Ery :) sa dostepne konwertery, mozna byloby postawic bramke. Na pewno to latwiejsze niz parser HTML. Zwlaszcza, ze WML ma scisla skladnie i jesli zostanie np. jakis niedomkniety tag, to konwerter tego dalej nie przepusci.

Co do Javy, to 64KB stanowi sandbox, w ktorym dzialaja programy. Potrzeba jeszcze miejsca na kod i dane maszyny wirtualnej. Chyba nie tedy droga.

SPC

• Gość
c 64 i przegladarka WAP
« Odpowiedź #3 dnia: 27 Czerwca 2003, 08:27 »
 Java? Chyba 1Mhz to ciut malo.

~kisiel291@wp.pl#*#kisiel

• Gość
c 64 i przegladarka WAP
« Odpowiedź #4 dnia: 27 Czerwca 2003, 09:56 »
 A mamy jeszcze taką grupę programistów którzy by postawili jawe na komie?? nawet przy 20Mhz może być problem w komórkach mamy pprocki motoroli 16/32 bitowe i moja nokia 3410 jak odpala gre w jawie to koszmar i koszmar to chodzi..może to wina softu ale tak czy siak wolno. od strony hardware nie widze przeciw wskazań..ja mam 256KB :)..no ale na javie się nie znam..kiedyś się jechało ;)