Aktualności: C64 Power - online od stycznia 2000 !

Autor Wątek: Konfiguracja pada pod VICE ?  (Przeczytany 1027 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Grafikiller

• Gość
Konfiguracja pada pod VICE ?
« dnia: 16 Czerwca 2003, 04:58 »
 Czy może mi ktoś powiedzieć jak skonfigurować pada pod Vice bo jestem z tego ciemny program nawet nie wyktywa że go mam (swoją drogom jest to pierwszy taki przypadek)angielskiego sie nigdy nie uczyłem i raczej rozkodowanie tego programu mi za bardzo nie wychodzi

greg

• Gość
« Odpowiedź #1 dnia: 17 Czerwca 2003, 10:11 »
 Odpalasz vice, z menu settings wybierasz joystick sett... Tam są w polu odpowiadającym za dowolny z portów wybierasz PC joystick #1, i pod tym portem joy z pc bedzie odpowiadal za joya z c64.

Grafikiller

• Gość
« Odpowiedź #2 dnia: 19 Czerwca 2003, 03:47 »
 właśnie o to chodzi że mi tam pada nie wykrywa PC joystick #1 napewno nie odpowiada padom kture w 99% mają podłączenie do PC za pomocą USB albo przez karte dzwiękową prubowałem już wszystkiego ale jakoś mi to nie wychodzi żeby aby szło grać na klawiaturze normalnej a nie numerycznej to by było już ok ponieważ granie u mnie z NUM to się równa klapa na całej lini!!!

greg

• Gość
« Odpowiedź #3 dnia: 19 Czerwca 2003, 09:23 »
 hmm...  Na upartego możesz przypisać/poswiecic commodorowskiemu joystickowi dowolne klawisze na klawiaturze normalnej. np. qa-op, ale wtedy wpisanie czegos z nimi moze byc trudne. Rozumiem ze sterowanie z padem nie dziala w wszystkich grach odpalanych na vice (wiesz o co chodzi, rozne gry, roznie porty), a wiec... hmm jezeli win go wykryl poprawnie i wszystko dziala to nie wiem, w kazdym razie mozesz sprobowac wlaczyc na zakladce Opcji gier w panelu sterowania, \'poling z wlaczeniem przerwan\', nie wiem czy to pomoze, ale warto sprobowac.