Aktualności: C64 Power - online od stycznia 2000 !

Autor Wątek: Dyskuja: techno vs oldskool 2  (Przeczytany 1138 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

wizard_

• Gość
Dyskuja: techno vs oldskool 2
« Odpowiedź #15 dnia: 15 Października 2002, 18:24 »
Wacek:

O cholera, jakies ciezsze armaty wytoczysz?

emeryt_

• Gość
« Odpowiedź #16 dnia: 15 Października 2002, 18:30 »
Wacek:
>:Po drugie, z tym Autechre to tez nic dziwnego  

ciagle to Autechre. Zalatwilem od znajomego album ":Autechre - Tri Repetae": - czy to tez jest ich reprezentatywny kawalek chleba? Bo jakos malo tam udziwnien, muza w sumie trzyma sie kupy, takt za taktem. A co kolego Wacku powiesz o ":11 - Dr. Scissors - 2nd Touch.mp3": ? To jest wg. mnie bardziej eksperymentalne niz plyta Autechre o ktorej napisalem wyzej.  

Eksperymentalna jest tez Bjork - no co, moze nie ? I ja wole te pania od tego wszystkiego typu Autechre, Dr. Scissors i te pe.

>:Po czwarte - dygresja. Mimo mojego ciaglego pieprzenia w kolko Macieju o Autechre, nie zdobyles sie oczywiscie na sciagniecie i wysluchanie jakiejkolwiek plyty? Mam nadzieje, ze sie myle.  

ja wlasnie wysluchalem, wczesniej o niej nie slyszalem.

Tak na marginesie zaden ze mnie muzyk, czasem obejrzy sie Szanse na Sukces hehe, ale zeby byc fanem jakiegos zespolu to juz nie te lata.

caluski dla wszystkich

eXbee_

• Gość
« Odpowiedź #17 dnia: 15 Października 2002, 22:10 »
wacek >:>: No ciekawe, co tam szykujesz. Jakis wyklad ? Chetnie poczytam

longhair >:>: A Ty gdziezes sie zapodzial? Dzieki Tobie watek ":zmartwychwstal":....

emeryt >:>: ten dr. scissors to fajne nawet (dostalem niedawno jeden albumik od paydy). Autechre (ten album, ktory polecal Wacek) jeszcze nie zdobylem, ten o ktorym piszesz slychalem juz dawno dawno i zgadzam sie z Toba, ze nie ma w nim ciezkich eksperymentow.

lhr_

• Gość
« Odpowiedź #18 dnia: 25 Października 2002, 23:44 »
Mam dwutygodniowe zwolnienie. Pisanie z 41 stopniami goraczki to nic fajnego

A w ogole rozmowa zeszla na boczny tor. Dyskusje z Wackiem na temat rodzaju muzyki mam juz za soba. Od tej pory mamy do siebie szacuneczek (jakbysmy wczesniej nie mieli ).

abby_

• Gość
« Odpowiedź #19 dnia: 16 Października 2002, 11:58 »
>:.:: a b b y ::.  
>:  
>:Po pierwsze to nie pieprz glupot to ze ktos jest konsumentem nie znaczy ze nie moze sie znac, i ja nigdzie niczego takiego nie sugerowalem, wiec na drzewo

nigdzie? ":wolalbym z milkiem": w prawie kazdej dyskusji pada

>:Po czwarte - dygresja. Mimo mojego ciaglego pieprzenia w kolko Macieju o Autechre, nie zdobyles sie oczywiscie na sciagniecie i wysluchanie jakiejkolwiek plyty? Mam nadzieje, ze sie myle.  

Wlasnie szukam, choc cresh wyraznie odradza ":z dupy muzyka":, ":pedalskie wackowe granie": etc.

A jesli chodzi o rastertajm to bez  twojego zaka szescian z bumpem goldhanda chodzilby o 1 ramke szybciej

K.

emeryt_

• Gość
« Odpowiedź #20 dnia: 14 Października 2002, 11:28 »
Bzyk:

>: Na c64 wizytowka sa swietne oldkool\'e. Pieknie slucha sie takie gwiazdy jak M&:D, Drax, Laxity

to ja mam pytanie: kto jest tworca tej ":starej szkoly":? M&:D, Drax i Laxity?

eXbee_

• Gość
« Odpowiedź #21 dnia: 14 Października 2002, 11:40 »
emeryt zapytal:

>: to ja mam pytanie: kto jest tworca tej ":starej szkoly":? M&:D, Drax i Laxity?

Stara szkola to wg. mnie Jch, Drax, Laxity, generalnie cale MoN, Vibrants sprzed 1995 roku. Ale moge sie mylic. Oldskool to takie fajne funkowe, jazzujace, blusowe, swingujace brzmienia. Na pewno nie techno

scatee_

• Gość
« Odpowiedź #22 dnia: 16 Października 2002, 08:22 »
Przygladajac sie tej dyskusji przypomina to troche klotnie o wyzszosci disko polo nad italko