Aktualności: C64 Power - online od stycznia 2000 !

Autor Wątek: forum, usprawnienie #2  (Przeczytany 1277 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

silverdr_

• Gość
forum, usprawnienie #2
« dnia: 10 Września 2002, 16:40 »
Jak sie juz w koncu zarejestrowalem, to moze sie i powymadrzam (przy okazji przepraszam  
webmastera za opoznienia w odpowiedziach takze na e-listy).

Do rzeczy:

Wydaje mi sie troche malo intuitywne ustawienie typu ":Odpowiedz/Zacytuj":. Nacialem sie na to, ze  
spodziewalem sie, iz ":Odpowiedz": umiesci moja odpowiedz we wlasciwym pod-watku, czyli pod  
komentarzem, na ktorego odpowiadam.

Sugerowalbym wydzielenie ":Odpowiedz": poza obreb komentarza i nazwanie go np. ":Dodaj wlasny  
komentarz":. ":Odpowiedz": natomiast mogloby stac sie nowa nazwa obecnego ":Zacytuj":. Opcje  
cytowania (lub nie) komentarzy, na ktore sie odpowiada moznaby dodac np. do flag uzytkownika.

Pozdrawiam serdecznie.

silverdr

silverdr_

• Gość
forum, usprawnienie #2
« Odpowiedź #1 dnia: 10 Września 2002, 17:10 »
Wymadrzania ciag dalszy:

Przy przegladaniu listy uzytkownikow wyrzucilbym kolumne ":zobacz profil": (czy jakos tak a dopialbym linki pod nazwy uzytkownikow. W ten sposob UI bylby bardziej spojny pomiedzy poszczegolnymi modulami.

silverdr_

• Gość
forum, usprawnienie #2
« Odpowiedź #2 dnia: 10 Września 2002, 17:11 »
No i przydalby sie takze jakis link do wyjscia z forum na strony glowne calego serwisu.

silverdr_

• Gość
forum, usprawnienie #2
« Odpowiedź #3 dnia: 10 Września 2002, 17:51 »
No dobrze... juz znalazlem jak sie ":teleportowac": z FORUM (taki hotel w stolycy) ...

eXbee_

• Gość
forum, usprawnienie #2
« Odpowiedź #4 dnia: 10 Września 2002, 21:06 »
aaa silverku drogi, juz wiem co Ciebie tak denerwuje z tymi odpowiedziami. Tzn. jesli na post nr.4 np. jest 5 odpowiedzi i odpowiadasz na ten post wlasnie, to Twoja odpowiedz wedruje na koniec postu nr.5 a nie jest pod postem nr.4.... hmmm.... jesli inne osoby rowniez zwroca na to uwage, mysle ze da to sie zrobic  (payda help me )

pozdrawiam.

eXbee_

• Gość
forum, usprawnienie #2
« Odpowiedź #5 dnia: 10 Września 2002, 20:43 »
>:przy okazji przepraszam webmastera za opoznienia w odpowiedziach takze na e-listy

spoko, grunt ze zyjesz.. bo z Jemasoftem rozne juz snulismy historie

>:Wydaje mi sie troche malo intuitywne ustawienie typu ":Odpowiedz/Zacytuj":. Nacialem sie na to, ze spodziewalem sie, iz ":Odpowiedz": umiesci moja odpowiedz we wlasciwym pod-watku, czyli pod komentarzem, na ktorego odpowiadam.

nie bardzo rozumiem, jesli odpowiadasz na posta nr4 to odpowiedz jest pod tym postem... tak czy nie ?  Poza tym oprocz Ciebie nikt nie zglosil jeszcze podobnej uwagi, wiec jesli jest dla wiekszosci ok, to po co to zmieniac dla samej ":zasady": ?

pozdrawiam.

silverdr_

• Gość
forum, usprawnienie #2
« Odpowiedź #6 dnia: 11 Września 2002, 12:07 »
>: Poza tym oprocz Ciebie nikt nie zglosil jeszcze podobnej uwagi, wiec jesli jest dla wiekszosci ok, to po co to zmieniac dla samej ":zasady": ?
>:
>:        pozdrawiam.

Siur. Nie trzeba zmieniac nic ":dla zasady":. Moje wymadrzanie sie to tylko uwagi, ktore (jako swiezemu uzytkownikowi serwisu) przyszly do glowy. Poniewaz nie wiem jeszcze jak co dziala, wiec jestem bezlitosnym testerem...

silverdr_

• Gość
forum, usprawnienie #2
« Odpowiedź #7 dnia: 11 Września 2002, 14:00 »
>:>:Wydaje mi sie troche malo intuitywne ustawienie typu ":Odpowiedz/Zacytuj":. Nacialem sie na to, ze spodziewalem sie, iz ":Odpowiedz": umiesci moja odpowiedz we wlasciwym pod-watku, czyli pod komentarzem, na ktorego odpowiadam.
>:
>:  nie bardzo rozumiem

Ano, to chyba dziala jeszcze inaczej niz myslalem... Ale generalnie malo intuitywnie (jak dla mnie)

Slay_

• Gość
forum, usprawnienie #2
« Odpowiedź #8 dnia: 11 Września 2002, 14:51 »
>:>:>:Wydaje mi sie troche malo intuitywne ustawienie typu ":Odpowiedz/Zacytuj":. Nacialem sie na to, ze spodziewalem sie, iz ":Odpowiedz": umiesci moja odpowiedz we wlasciwym pod-watku, czyli pod komentarzem, na ktorego odpowiadam.
>:>:
>:>:  nie bardzo rozumiem
>:
>:Ano, to chyba dziala jeszcze inaczej niz myslalem... Ale generalnie malo intuitywnie (jak dla mnie)

fajnie, z checia poczytam

a co z procedura? ludzie ma ktos w koncu tego multi drawera?

Slay_

• Gość
forum, usprawnienie #2
« Odpowiedź #9 dnia: 18 Października 2002, 17:51 »
>:>:>:>:Wydaje mi sie troche malo intuitywne ustawienie typu ":Odpowiedz/Zacytuj":. Nacialem sie na to, ze spodziewalem sie, iz ":Odpowiedz": umiesci moja odpowiedz we wlasciwym pod-watku, czyli pod komentarzem, na ktorego odpowiadam.
>:>:>:
>:>:>:  nie bardzo rozumiem
>:>:
>:>:Ano, to chyba dziala jeszcze inaczej niz myslalem... Ale generalnie malo intuitywnie (jak dla mnie)
>:
>:fajnie, z checia poczytam
>:
>:a co z procedura? ludzie ma ktos w koncu tego multi drawera?

o co mi chodzilo z tym ":czytaniem":??? nie wazne.

MAM UWAGE! dawno juz to zauwazylem, ale jakos tak nie pomyslalem, zeby o tym napisac uwage. teraz pomyslalem i pisze

kiedy robie cos takiego:

1.  np. podczas dodawania posta
2.  pisze sobie i pisze i gdy przesuwam kursor myszy na przycisk ":WYSLIJ ODPOWIEDZ":, pole w ktorym umiescilem tresc odpowiedzi robi sie szare.
3.  potem klikam (bezposrednio po tym) z powrotem w tym polu, zeby powiedzmy cos dopisac, to pole nie robi sie ciemne jak byc, zdaje mi sie, powinno. nie widoczny jest rowniez kursor tekstowy.
4.  unormalnic to pole mozna jedynie w ten sposob:
  a)  po pkt. 2 klikam na stronie, gdzies oczywiscie gdzie nie ma odnosnikow
  b)  i dopiero pkt. 3

czy ktos oprocz mnie to zauwaza??? jezeli tak, to pytam, czy to sie da jakos naprawic?

eXbee_

• Gość
forum, usprawnienie #2
« Odpowiedź #10 dnia: 18 Października 2002, 19:47 »
Slay napisal:

>:2.  pisze sobie i pisze i gdy przesuwam kursor myszy na przycisk ":WYSLIJ ODPOWIEDZ":, pole w ktorym umiescilem tresc odpowiedzi robi sie szare.  
>:3.  potem klikam (bezposrednio po tym) z powrotem w tym polu, zeby powiedzmy cos dopisac, to pole nie robi sie ciemne jak byc, zdaje mi sie, powinno. nie widoczny jest rowniez kursor tekstowy.  

wiem o tym, caly czas sie zastanawiam jak ten \'niuans\' poprawic. Ostatecznie po prostu zlikwiduje to \'zapalanie sie\' pola do wpisywania tekstu. Dzieki Slay za czujnosc, jestes pierwsza osoba ktora zwrocila na to uwage.

pozdrawiam.

ps. jesli najedziesz na \'wyslij odpowiedz\' to jesli chcesz powrocic do pola z wpisywaniem tekstu, po prostu przesun lekko pasek przewijania w gore/w dol (dowolnie) i dopiero teraz najedz na pole. Bedzie ok.

Slay_

• Gość
forum, usprawnienie #2
« Odpowiedź #11 dnia: 18 Października 2002, 20:21 »
Bzyk napisal:

>: ps. jesli najedziesz na \'wyslij odpowiedz\' to jesli chcesz powrocic do pola z wpisywaniem tekstu, po prostu przesun lekko pasek przewijania w gore/w dol (dowolnie) i dopiero teraz najedz na pole. Bedzie ok.

a tera ja pisze:

okej, tak tez mozna, ale tylko dla dluzszych tekstow. dla tego, jak chocby ten tu na przyklad, Twoje rozwiazanie sie nie sprawdza. pozostaje robic, jak ja pisalem - pkt. 4

Bzyk napisal tez:

>: Dzieki Slay za czujnosc, jestes pierwsza osoba ktora zwrocila na to uwage.

to ja na to:

jor lelkom

Slay_

• Gość
forum, usprawnienie #2
« Odpowiedź #12 dnia: 13 Lutego 2003, 17:58 »
wnosze o zezwolenie emotikonom na ich wyswietlanie sie w tresci ":kilka slow o sobie": (i podobnych) w profilach uczestnikow forum!

eXbee_

• Gość
forum, usprawnienie #2
« Odpowiedź #13 dnia: 13 Lutego 2003, 19:11 »
Slay : hmmm... musze sie z tym przespac Nic trudnego, ale nie wiem czy potrzebne. Btw. dzieki za pozdrowienia na Twojej HomePage !!

Slay_

• Gość
forum, usprawnienie #2
« Odpowiedź #14 dnia: 13 Lutego 2003, 19:20 »
okej, rozumiem. a czemu nie mialoby byc potrzebne, zreszta niech lepiej sie ktos jeszcze wypowie.
co do pozdrowien, to no problemos amigos