Aktualności: C64 Power - online od stycznia 2000 !

Autor Wątek: www.commodore128.prv.pl  (Przeczytany 564 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

meckert_

• Gość
www.commodore128.prv.pl
« dnia: 27 Sierpnia 2002, 18:26 »
Ponownie zapraszam na strone www.commodore128.prv.pl , stronka jest ostatnio regularnie apdejtowana, wiec warto zajrzec raz na jakis czas i zobaczyc czy nie wrzucilem czegos nowego. Licze tez na opinie i ewentualne przysylanie materialow o c128. Zapraszam tez do zapisywania sie na liste usytkownikow c128.

mateusz
www.commodore128.prv.pl

eXbee_

• Gość
www.commodore128.prv.pl
« Odpowiedź #1 dnia: 27 Sierpnia 2002, 19:36 »
>:Licze tez na opinie i ewentualne przysylanie materialow o c128. Zapraszam tez do zapisywania sie na liste usytkownikow c128.

fajnie ze jest ciekawa stronka o C128. Co mi sie na niej nie podoba? Spis tresci moglby byc  przedstawiony w lepszej formie, teraz aby dostac sie do niektorych dzialow, trzeba korzystac z ":paska przesuwania":. Niebieskie linki na zielonym tle - to musisz zmienic na cos bardziej wyrazistego.  Podobne uwagi mam do poszczegolnych dzialow... mam nadzieje ze wiesz co i jak zmienic.

Ale to tylko moje sugestie, inni moga miec zupelnie innde zdanie na ten temat.  Wartosci merytorycznej nie oceniam, bo nie czuje sie na silach i nie jestem w temacie C128 osoba kompetentna.

pozdrawiam.

meckert_

• Gość
www.commodore128.prv.pl
« Odpowiedź #2 dnia: 27 Sierpnia 2002, 19:59 »
hmm... ,mi osobiscie podobaja sie niebieskie linki na SELEDYNOWYM tle , wlasnie przejzalem strone i IMHO wszystko jest czytelne, ale moze kiedys mi sie znudzi i dam inny kolor ? kto wie ... BTW:kolorystyka emu64 jest zajebista

oczywiscie wiem co i jak zmienic

a co do samej budowy i wygladu strony : wyznaje zasade ":jak najmniej fajerwerkow":, strona nie ma miec bizantyjskich upiekszen, ktore sie godzinami otwieraja tylko konkretna tresc, interesujaca konkretnych ludzi, nieprawdaz?

pozdrawiam

mateusz

eXbee_

• Gość
www.commodore128.prv.pl
« Odpowiedź #3 dnia: 27 Sierpnia 2002, 22:18 »
>:hmm... ,mi osobiscie podobaja sie niebieskie linki na SELEDYNOWYM tle

a widzisz, kwestia gustu Ja bym dal biale linki w kazdym razie.

>:a co do samej budowy i wygladu strony : wyznaje zasade ":jak najmniej fajerwerkow":, strona nie ma miec bizantyjskich upiekszen, ktore sie godzinami otwieraja tylko konkretna tresc, interesujaca konkretnych ludzi, nieprawdaz?

oczywiscie, swieta racja. W kazdym badz razie spis tresci (jego rozmieszczenie) zmienilbym na pewno.

pozdrawiam.

Zawoo_

• Gość
www.commodore128.prv.pl
« Odpowiedź #4 dnia: 27 Sierpnia 2002, 23:27 »
kuzynek mial kiedys c128 i zawsze zazdroscilem mu tego cuda, chociaz nigdy do konca nie wiedzialem, czy to naprawde taaakie cudo w porownaniu z c64... ale nie wazne.

Stronka taka sobie (jestem szczery). Merytorycznie chyba ok, chociaz nie wnikalem w tresc artykulow. Na glownej *tzn. w tym \'intrze\') zrobil bym tak, ze ten ekran z c128 bylby linkiem do strony, bo teraz trzeba zjechac nizej na \'wejscie\'.

Te niebieskie linki naprawde sa beznadziejne. Moze jasno-szare ?

meckert_

• Gość
www.commodore128.prv.pl
« Odpowiedź #5 dnia: 28 Sierpnia 2002, 21:52 »
>:kuzynek mial kiedys c128 i zawsze zazdroscilem mu tego cuda, chociaz nigdy do ?>:konca nie wiedzialem, czy to naprawde taaakie cudo w porownaniu z c64... ale nie >:wazne.

poczytaj teksty na stronie, o samym c128 i geosie, a zobaczysz ...
poza tym porownaj sobie wyglad c64 i c128, albo 128d, nawet jak
uzywasz tylko w trybie c64 to masz (w c128d) wbudowana stacje dyskow i
osobna klawiaturke, czyli ze masz mniej kabli, wszystko lepiej wyglada
i mozna wziasc klawire na kolana, poza tym sama klawiatura w obu
modelach jest o niebo lepiej wykonana niz w c64

>:
>:   Stronka taka sobie (jestem szczery). Merytorycznie chyba ok, chociaz nie >:wnikalem w tresc artykulow. Na glownej *tzn. w tym \'intrze\') zrobil bym tak, ze ten >:ekran z c128 bylby linkiem do strony, bo teraz trzeba zjechac nizej na \'wejscie\'.
>:
>:  Te niebieskie linki naprawde sa beznadziejne. Moze jasno-szare ?

no wlasnie zawartosc merytoryczna jest IMHO najwazniejsza, widzialem
o wiele brzydsze strony ... a co do lniebieskich linkow - moze rzeczywiscie
szare by byly lepsze ??? sie zmieni kiedys

mateusz

Pampam

• Gość
www.commodore128.prv.pl
« Odpowiedź #6 dnia: 08 Października 2002, 10:51 »
C-128D mial tez funkcje obronne jak sie go zlozylo to trzymajac za skladana raczke mozna bylo niezle tym wymachiwac

anty_lepper_

• Gość
www.commodore128.prv.pl
« Odpowiedź #7 dnia: 29 Sierpnia 2002, 20:54 »
>:Zapraszam tez do zapisywania sie na liste usytkownikow c128.

no kurna, kiedys to marzylem o C128, a odkupilem jedynie od kumpla c64 z magnetem.

meckert_

• Gość
www.commodore128.prv.pl
« Odpowiedź #8 dnia: 03 Grudnia 2002, 14:13 »
Ponownie zapraszam na stronke www.commodore128.prv.pl .... jest duzo nowosci, np. forum dyskusyjne, troche ciekawych dokumentow po angielsku i nowa galeria ze screenami m.in. z dema Risen From Oblivion na c128. Zapraszam !!!!!!!!!!!!!!

meckert_

• Gość
www.commodore128.prv.pl
« Odpowiedź #9 dnia: 07 Stycznia 2003, 19:07 »
No i znowu zapraszam na strone, pojawila sie skromna ankietka do wypelnienia