Aktualności: C64 Power - online od stycznia 2000 !

Autor Wątek: Droga do Duplandu  (Przeczytany 1495 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

januzi

• Gość
Droga do Duplandu
« dnia: 05 Czerwca 2003, 11:48 »
 Chciałbym prosić o ponowne wpisanie wiadomości. Wtedy nie był poprawiony błąd z \' i dlatego nie wpisywało wiadomości. Sorki za utrudnienia.

Kratylos

• Gość
Droga do Duplandu
« Odpowiedź #1 dnia: 05 Czerwca 2003, 18:23 »
 co do samej gry to zdecydowanie powinni zminic muzyke bo taj jest do niczego kilka motywow muzycznych powinno byc  

PostScript

• Gość
Droga do Duplandu
« Odpowiedź #2 dnia: 06 Czerwca 2003, 07:40 »
 Nie rozumiem zupełnie, co się wczoraj stało...
 Mam problem z ową grą. Uruchamiam pod 2 emulatorami:
 -vice- wogóle nie idzie
 -ccs64- oglądam intro, pomijam je spacją (u mnie right ctrl) i czytam pierwszą stronę textu. Przeczytałem i... nie mogę zrobić nic więcej. Nie wiem, jak przejść do tego, co jest dalej. Sprawdzałem ustawienia klawiatury, próbowałem na kilku innych grach i wszystko OK. Co zrobić?

SPC

• Gość
Droga do Duplandu
« Odpowiedź #3 dnia: 06 Czerwca 2003, 10:20 »
 U mnie bylo tak, ze przeszedlem kilka plansz i nic nie moglem zrobic (tylko przewijac ekran)...

Hans Uhrmacher

• Gość
Droga do Duplandu
« Odpowiedź #4 dnia: 06 Czerwca 2003, 10:51 »
 Hmm...  U mnie poszła bez problemów. Wczoraj ściągnąłem.Gierka nie jest zbyt rozbudowana ale i tak odlotowa ( i ten niesamowity klimacik)... skończyłem w 25 minut .

Kratylos

• Gość
Droga do Duplandu
« Odpowiedź #5 dnia: 06 Czerwca 2003, 11:33 »
 na org. c64 wszstko chodiz ladnie  

januzi

• Gość
Droga do Duplandu
« Odpowiedź #6 dnia: 06 Czerwca 2003, 16:40 »
 polecam winvice, ustawic sobie trzeba klawiaturke z rctrl. ekran sie przewija w dol az do dojechania do samego dolu, tam sa podswietlone opcje. klik i idzie nastepna strona do przeczytania.

aze

• Gość
Droga do Duplandu
« Odpowiedź #7 dnia: 06 Czerwca 2003, 20:54 »
 Hejo ;)
 Nie mialem zadnych problemow z gra uzywalem tylko strzalek+enter do wyboru opcji.
 aha gralem na Vice 1.9 linux
 pozdrowionka.

~#*#Smalltown Boy

• Gość
Droga do Duplandu
« Odpowiedź #8 dnia: 06 Czerwca 2003, 23:38 »
 Ja także nie miałem problemów. Grałem na CCS64 (wersja z marca 2001). Wyłączyłem emulację joysticka, bo w gierce trzeba używać klawiszy CRSR i wszystko było git.
 Polecam wszystkim zagranie, a właściwie poczytanie, bo to taka interaktywna książeczka raczej niż gra tekstowa. Yerzmyey to Fredro XXI wieku.
 A muzyka rzeczywiście mogłaby być bardziej sensowna... Tym bardziej szkoda, że choćby ja mógłbym ją napisać - gdyby się ktoś do mnie zgłosił  

aze

• Gość
Droga do Duplandu
« Odpowiedź #9 dnia: 08 Czerwca 2003, 09:20 »
 Wiec moze napiszesz (masz napisana)  muzyke ktora moglbym uzyc w mojej produkcji? Muzyk ktory obiecal muze dla mnie zrobic nie bardzo sie wywiazal z zadania. Jesli chcesz to kontakt na priv.
 Pozdrawiam

Offline jad

• Level 3
Droga do Duplandu
« Odpowiedź #10 dnia: 10 Czerwca 2003, 12:59 »
 ha! yerzmyey dlugo szukal muzyka. i nie znalazl. mysle, ze jesli napiszesz jakas muze, to chetnie ja wlaczymy do gry i wydamy nowa wersja z nowa muzyka.

/jad

Hans Uhrmacher

• Gość
Droga do Duplandu
« Odpowiedź #11 dnia: 11 Czerwca 2003, 07:58 »
 Można by gierkę ciut rozbudować. Gra i tak jest super   ale nie wciąga na długo bo jak się już ją zacznie to gra się max pół godziny (jak ktoś wolniej czyta) i koniec . Potrzebujecie trochę pomysłów? Prowdzę i gram 12 lat w RPG.

Kratylos

• Gość
Droga do Duplandu
« Odpowiedź #12 dnia: 11 Czerwca 2003, 14:03 »
 a wiec proponuje rozpocząć projekt Droga II  

Sam chetnie popracuje nad fabula.
 Przyda nam sie tez muzyk grafik od wstawek no i ktos kto zlozy to wszystko do kupy.
 No to kiedy zaczynamy?  

Hans Uhrmacher

• Gość
Droga do Duplandu
« Odpowiedź #13 dnia: 11 Czerwca 2003, 14:30 »
 Błogosławię...      
 Jak by co...doklejam się

Hans Uhrmacher

• Gość
Droga do Duplandu
« Odpowiedź #14 dnia: 11 Czerwca 2003, 14:30 »
 Błogosławię...