Aktualności: C64 Power - online od stycznia 2000 !

Autor Wątek: Szczyt emulacji ;-)  (Przeczytany 1614 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

BoBeR

• Gość
Szczyt emulacji ;-)
« dnia: 04 Czerwca 2003, 10:15 »
 Wczoraj zapuscilem na blaszaku Linuxa, na nim dosemu, dalej ccs64 z emulatorem ZXemu !. Szkoda ze nie mam stacji graf. SUN, bo podobno mozna na niej emulowac PieCa ;-). Pozdro BoBeR/bisons

Hans Uhrmacher

• Gość
Szczyt emulacji ;-)
« Odpowiedź #1 dnia: 04 Czerwca 2003, 14:46 »
 Dwa pytanka:
 1.Próbowałeś uruchomić jakiś program na tak zapuszczonym emuZXa
 2.Czy działał

~#*#Smalltown Boy

• Gość
Szczyt emulacji ;-)
« Odpowiedź #2 dnia: 05 Czerwca 2003, 19:40 »
 Niewiele mógł uruchomić, bo emulator Trumny na C64 oferuje tylko BASIC  

BoBeR

• Gość
Szczyt emulacji ;-)
« Odpowiedź #3 dnia: 08 Czerwca 2003, 17:05 »
 Zarzynal sie jak (@#$%^&!!!! ;-)ale udalo mi sie uruchomic wpisany z keyboarda programik szyfrujacy tekst w sylu enigmy.

Hans Uhrmacher

• Gość
Szczyt emulacji ;-)
« Odpowiedź #4 dnia: 09 Czerwca 2003, 11:32 »
 Hmmm.   Pozostanę przy jednostopniowej emulacji.

aze

• Gość
Szczyt emulacji ;-)
« Odpowiedź #5 dnia: 15 Czerwca 2003, 13:48 »
 Na Amige jest emu o nazwie Shape Shifter ktory dziala wyjatkowo pieknie i co najlepsze to programy macowe czesto chodza lepiej niz same amigowe.
 Niestety nie wiem nic o wersji ppc tego emulatorka. Byli tacy co odpalali pod emulowanym makiem emulator amigi i chodzilo to czesto bardzo fajnie
 i to jest chyba szczyt emulacji :)

~ussarius@hoga.pl#*#ussarius

• Gość
Szczyt emulacji ;-)
« Odpowiedź #6 dnia: 15 Czerwca 2003, 21:07 »
 Najlepsze jest to, że programy chodzą szybciej niż na maćku z takim samym procesorem. Nie ma wersji ppc shapeshiftera, ale jest inny: FusionPPC.
 Co do szytu emulacji to można zrobić tak: odpalić na pc Amithlona na którym odpalić PC-taska i pod pc-taskiem używać windowsa;)

~nephilim@klienci.pkobp.pl#*#Kocur

• Gość
Szczyt emulacji ;-)
« Odpowiedź #7 dnia: 15 Czerwca 2003, 23:37 »
 To zrobcie sobie taki eksperyment:
 Uruchomcie WinUAE, odpalcie na nim PC-Task i ......      Ctrl + Alt + Delete  

Hans Uhrmacher

• Gość
Szczyt emulacji ;-)
« Odpowiedź #8 dnia: 16 Czerwca 2003, 11:06 »
 O właśnie... w temacie emulacji Amigi. Jak by tu ustawić pod XP WinUAE, tak żeby gry działały prawidłowo? (przyznam, że na Amigach sie nie wyznaję - co innego C64 ). Sciągnąłem troche ROMów ale gierki nie chodzą...
 np. Barbarian (guru meditation na dzień dobry)
 Moonstone(zasuwa tak szybko, że mało co widać).
 Dogs of War(wiesza się po wgraniu misji
 Exile (j/w po rozpoczęciu gry)
 Może, jakaś miłosierna dusza podeśle mi plik konfiguracyjny? Z dołu dziękuję.

Hans Uhrmacher

• Gość
Szczyt emulacji ;-)
« Odpowiedź #9 dnia: 16 Czerwca 2003, 11:36 »
 W nawiązaniu do szczytów emulacji...
 Widok niebieskiego ekranu C64 na 17 calowym LCD scina z nóg . (tak wchodzimy do UE Je Je... )

~#*#OSH

• Gość
Szczyt emulacji ;-)
« Odpowiedź #10 dnia: 17 Czerwca 2003, 19:29 »
 W temacie emulacji Amigi: Guru Meditation to nie jest efekt złego działania emulatora na XP (chyba). To raczej zle skonfigurowanie samego emulatora. Amiga miała straszne problemy z kompatybilnością  \'w dół\'. Np. Gra, która dziala bez problemu na A-500 1mb ZA DIABLA NIE CHCE SIĘ URUCHOMIC na A1200 z kartą turbo. Jeżeli chcesz pograc w bardzo stare gry (taiez przełomu lat 80. i 90.) to ustaw pamięć na 1MB (albo nawet 0,5MB), kości graficzne na OCS, procesor na 68000 i zaznacz \'more compatible\'. Jeżeli masz jeszcze jakieś kłopoty, pisz na adres kg1980@poczta.onet.pl Aha, pliki onfiguracyjne do UAE można znaleźć na portalu SUTUM, pod adresem www.sutum.de, w dziale GAMES CORNER. Portal jest po niemiecku, ale sądząc z ksywy, jaką nosisz, nie powinieneś mieć z tym językiem problemu:))))

Hans Uhrmacher

• Gość
Szczyt emulacji ;-)
« Odpowiedź #11 dnia: 18 Czerwca 2003, 08:38 »
 Ja tfu...ich danke sehr. ...eine kleine świnka po polu gelaufen (und so weiter).  
 Dzięki. Nie sugeruj sie ksywką. Jest tak stara  jak ja, tylko w internecie nie bywała...

~#*#Smalltown Boy

• Gość
Szczyt emulacji ;-)
« Odpowiedź #12 dnia: 18 Czerwca 2003, 20:44 »
 To jest offtopic. Ale dorzucę swoje 2 Euro.
 Niektóre gry wymagają Kickstarta 1.3, a niektóre 2.0. Cholera wie czemu. Z tych samych, tj. niewiadomych, powodów, część gier wymaga obecności tzw. Slow-RAM, pół mega wystarczy.
 Zawsze jeszcze pozostaje rozwiązanie prymitywniejsze, lecz prostsze i szybsze - Fellow. Ja osobiście właśnie tego używam, jak chcę sobie pograć w Wings, Pro Tennis Tour II czy Fire Force.

aze

• Gość
Szczyt emulacji ;-)
« Odpowiedź #13 dnia: 19 Czerwca 2003, 19:21 »
 Jedyny moim zdaniem sluszny emulator Amigi na dzis to Winuae. Jest to jedyny emu na ktorym plynnie chodzi mi Shadow of the Beast 3 a jeszcze jak sie doda obsluge i renderowanie grafy z pomoca OpenGL to juz wiecej mi nie potrzeba.
 Workbench w 800x600 wyglada bosko a
 Foundation smiga jak nigdy dotad.(w tajemnicy wam powiem ze Amiga byla moim najukochanszym kompem kiedys)
 Piekna sprawa tylko moze mi ktos powie czemu UAE na linuxa tak straszliwie dennie chodzi?

Hans Uhrmacher

• Gość
Szczyt emulacji ;-)
« Odpowiedź #14 dnia: 20 Czerwca 2003, 09:56 »
 Czy to normalne w WinUAE, że wyświetlany na ekranie obraz gry jest znacznie mniejszy niż okienko   (jakieś 75% ekranu)? Na pełnym ekranie jest to samo...