>:chodzi mi tylko o maly szczegol: by mozliwa byla edycja instrumentow (\'S\') >:bedac w patternie, poza tym wkurza mnie to, ze gdy edytuje te 3 tabelki na >:samym dole (nie pamietam fachowej nazwy.. - instrukcje wyslalem >:Wizardowi

to gdy sie ustawie na pozycji 8f, wyjde i wejde ponownie, to >:musze ponownie przemieszczac sie kursorem od poczatku. To najwazniejsze >:kwestie.
to drugie powinno sie dac o ile juz nie jest to zrobione.
to pierwsze w drugiej kolejnosci, ale pewnie tez nie powinno byc problemow.
ej.
ooo... no to mega wypasik. Oby tylko obsluga byla taka sama, tzn. nie zmienil sie sposob tworzenia instrumentow.
Obsluga jest taka sama. Podtawowe roznice:
1. edytor zgrywa tylko dane muzyki, bez playera (mozna wiec latwo przenosic z jednego player na drugi kawalek)
2. wszystkie player maja cos takiego co nazywamy ":kompresja kresek w patternach":, wiec kawalki sa krotsze.
3. player 1.1 to to samo co w hardtracku 1.0
4. player 2.0 to player 1.1 z dodatkami (zmiany tempa w czasie grania, zmiany glosnosci globlanej i costam jeszcze, jak milosz wroci to powie).
5. player 3.0 to player o krotkim czasie rastra, do dem..
6. jest jeszcze player 4.0 o ultra krotkim kodzie, ale nie wiem czy on pracuje na takich samych danych patternowo-trackowych jak pozostale wiec nie wiem czy da sie go wstawic.
7. 2.0 i 3.0 z tego co pamietam maja oddzielny skok ($1006) do multispeedow + edytor wspiera multispeedy.
Problemy?
1. w playrach multispeedowych ten skok $1006 nie do konca dziala (nie pamietam co, ale cos sie kopie, moze teraz milosz znajdzie buga).
2. ramka po prawej na dole (ta co pokazuje co sie teraz gra) nie dziala.
3. nie ma linkera - wiec kawalkow mozna slucha tylko w edytorze..
Reszte bedziecie musieli znalezc sami..
Jak mi sie uda w koncu skompilowac cos co zadziala to zapostuje.
i bede po prostu czekal na reakcje (liste bugow) i w wolnych chwilach poprawie.
Jesli starczy czasu i bedziecie aktywni, to release oficjalny bedzie na north.
Wiec od razu pytanie:
KTO BYLBY ZAINTERESOWANY TESTOWANIEM?