Aktualności: C64 Power - online od stycznia 2000 !

Autor Wątek: Dyskuja: techno vs oldskool etc.  (Przeczytany 4063 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Rabbi_

• Gość
Dyskuja: techno vs oldskool etc.
« Odpowiedź #75 dnia: 20 Lipca 2002, 12:06 »
>:Dla Rabbiego:
>:
>:Chcesz przyklad prenoszenia instrumentow z jednego playera na drugi?
>:
>:To posluchaj tego:
>:
>:Kawalek autorstwa MHD (polaczek) pod tytulem ECP. Instrumenty dosc dokladnie skopiowane z Sosperac\'a/Grabowsky\'ego..
>:
>:To tyle w temacie ":nie da sie":.. Od dzisiaj mow: ":nie umiem":.
>:
>:Kawalek znajdziesz na hvsc.c64.org albo gdziekolwiek indziej.

ok, przy chwili wolnego czasu i ochoty sprawdze i jezeli faktycznie tak jest to przyznam, ze jest mozliwe kopiowanie utworow...

pozdro,

Rabbi

wizard_

• Gość
« Odpowiedź #76 dnia: 19 Lipca 2002, 13:48 »
>:  Natomiast, z czego sie bardzo ciesze, zauwazam, ze stare legendy zaczynaja cos szykowac na najblizsze party (wizard, praiser, rabbi...) - udzielaja sie nawet na tym forum, widac wiec, ze posiadaja w sobie jakis zakorzeniony sentyment do c64. Ale zbaczam powoli z tematu.... chociaz moze w innym watku do niego powroce.

Z tymi legendami to Bzyku nie przesadzaj

eXbee_

• Gość
« Odpowiedź #77 dnia: 19 Lipca 2002, 14:14 »
>:Z tymi legendami to Bzyku nie przesadzaj

prosze, nie wypoiwadaj sie, bo nie masz racji Az chce sie zanucic: ":oprocz talentu, skromnosc przy sobie... taki juz jestem, zalety obie!":

Jammer_

• Gość
« Odpowiedź #78 dnia: 12 Sierpnia 2002, 23:22 »
Hej, ludziska! A do czego zaliczylibyscie moje SID Rhpsody, he? Hehe... nikt chyba nie przeniosl klasycznego brzmienia pianina na komodorka, co (sluchac tylko i wylacznie pod 6581!) ? (\'Bumblebee\' Nielsena nie wliczam, bo nie chodzi mi o brzmienie ze starej knajpki, choc utwor jest szpoxx)

wizard_

• Gość
« Odpowiedź #79 dnia: 13 Sierpnia 2002, 19:07 »
Brzmienie pianina w ":Rhapsody": ? Bez jaj... Posluchaj lepiej mojego ":Look in the sky": (ale na PRAWDZIWYM komie, nie na emulatorze). To w zasadzie MIALO byc pianino, ale tez jakos tak dziwnie wyszlo  
Poza tym pamietaj, Ameryka dawno odkryta

Jammer_

• Gość
« Odpowiedź #80 dnia: 13 Sierpnia 2002, 21:03 »
Bez jaj... Posluchaj lepiej mojego ":Look in the sky": Poza tym pamietaj, Ameryka dawno odkryta

Terefere! Bez mocnego filtra pianina nie zrobisz, bo sie nie da. (A sluchales tego pod 6581, jak wczesniej napisalem?) Moje pianinko jest chyba bardziej naturalne, choc troszke zbyt gluche, hehe. Ale dalbym filtr oczko wyzej i juz nie byloby to samo. A tak poza tym pokaz mi goscia, ktory te Ameryke odkryl. Mnie chodzi o zblizone do reala brzmienie, a nie o walory  artykulacyjne! Nie slyszalem w zyciu dobrego pianina na C-64! Dosc dobrze wyszlo Compodowi w ktoryms z zakow, ale to wciaz nie to, co tygrysy lubia najbardziej! Najlepiej bedzie jak inni osadza, nie? Zreszta nie bede sie klocil z bardziej zasluzonymi scenowcami, bo jeszcze przyjaciol strace.

eXbee_

• Gość
« Odpowiedź #81 dnia: 13 Sierpnia 2002, 22:45 »
>:Terefere! Bez mocnego filtra pianina nie zrobisz, bo sie nie da.

tak, z filtrem chyba latwiej niz ":bez":.

>: Zreszta nie bede sie klocil z bardziej zasluzonymi scenowcami, bo jeszcze przyjaciol strace.

eeee tam, tylko pamietaj: troche samokrytycyzmu

pozdrawiam.

Jammer_

• Gość
« Odpowiedź #82 dnia: 14 Sierpnia 2002, 00:38 »
>:    eeee tam, tylko pamietaj: troche samokrytycyzmu

Eeee... chyba umiem wyrazac autokrytycyzm. A tam, na pewno umiem. Na ile sa ograniczone moje mozliwosci - nie wiem, bo dopiero rozwijam skrzydelka, ale chyba beda ze mnie ludzie, mam nadzieje. A co do samokrytycyzmu to Wizard wcale qrna nie lepszy. Zaraz chcial mnie zdolowac i pokazac, ze zrobil lepsze, hehe. Bo jak jestem newcomer, to znaczy, ze nic nie umiem, tak mi sie zdaje albo jemu przynajmniej.

zeby nikt se nie myslal, ze taki butny jestem albo ze sie obrazam

wizard_

• Gość
« Odpowiedź #83 dnia: 14 Sierpnia 2002, 09:22 »
>:A co do samokrytycyzmu to Wizard wcale qrna nie lepszy. Zaraz chcial mnie zdolowac i pokazac, ze zrobil lepsze, hehe. Bo jak jestem newcomer, to znaczy, ze nic nie umiem, tak mi sie zdaje albo jemu przynajmniej.
>:

Taaa...  Bez komentarza.

>: zeby nikt se nie myslal, ze taki butny jestem albo ze sie obrazam

Wiesz, wcale na podstawie Twoich postow z tego watku i z innych tak nie pomyslalem :-D

wizard_

• Gość
« Odpowiedź #84 dnia: 14 Sierpnia 2002, 09:17 »
>:Terefere! Bez mocnego filtra pianina nie zrobisz, bo sie nie da.  

A skad wiesz ze tam nie bylo filtra?

>:(A sluchales tego pod 6581, jak wczesniej napisalem?)  

A sluchales mojego zaka na prawdziwym komie?

>:Zreszta nie bede sie klocil z bardziej zasluzonymi scenowcami, bo jeszcze przyjaciol strace.

Spokojnie, nie chcesz konstruktywnej dyskusji to nie.

eXbee_

• Gość
« Odpowiedź #85 dnia: 13 Sierpnia 2002, 22:43 »
>:Brzmienie pianina w ":Rhapsody": ? Bez jaj...

no Jammerowi naleza sie slowa uznania za usilne dazenie do uzyskania ":takiego brzmienia":, ale to jeszcze nie TO.

>: Posluchaj lepiej mojego ":Look in the sky": (ale na PRAWDZIWYM komie, nie na emulatorze).  

mysle, ze i tutaj nie brzmi to jak pianino. Moim idealem jak na razie jest GLORIA (tzn. poczatek tejze muzyczki) w wykonaniu Mitch&:Dane. Chociaz, to tez nie jest do konca pianino...  

Kuzwa, moze zrobic kiedys konkurs na najwierniejsze przedstawienie pianina ? Albo harmonijki ustnej ???

Jammer_

• Gość
« Odpowiedź #86 dnia: 14 Sierpnia 2002, 00:27 »
Harmonijki ustnej? Czekaj, zaraz walne do Ciebie maila z przykladem, ktory zrobilem juz dawno. Jest to fragment kawalka w stylu gorillas, ale to jakis inny sklad.

Jammer_

• Gość
« Odpowiedź #87 dnia: 14 Sierpnia 2002, 00:29 »
Tego riffa zrobilem akurat pod 6581, jakby co.

eXbee_

• Gość
« Odpowiedź #88 dnia: 14 Sierpnia 2002, 00:55 »
ooo Jamer! Z Ciebie naprawde beda ludzie Harmonijka niczego sobie, proponuje dokonczyc to dzielo, ktore mi podeslales, moze byc ciekawie.

lhr_

• Gość
« Odpowiedź #89 dnia: 11 Października 2002, 10:13 »
Ale dyskusje przegapilem. Nie omieszkam dolozyc swoich 5 groszy - poodpowiadam na kilka watkow