Dzięki, znalazłem chwilę i co się okazało - uwalona, a Janusz z Kanady i masz babo placek ;-( Stacja w ogóle nie kręci. Zasilanie jest i podpiąłem stację z Amigi 1200 i kręci więc bedę męczył dalej temat, będzie trzeba silnik posprawdzać na krótko jak czas pozwoli. I tu pytanie - łacze IDE więc czy można celem sprawdzenia wożyć inną stację i jaką bo ta od 1200 kręci ale tylko taki progress że kręci. Był pamiętam też jakiś gość w Andrychowie który dłubał w starych stacjach np do Amigi i ST, może pomoże, nie mogę znaleźć namiaru, macie jakiś?
Na Allegro jako unikat/jedyna itp. nietestowana z braku kabla do komputera. W pudle to z 1500

A poważnie:
1. nie IDE tylko Shugart bus

2. napędy pasujące - wydłubać można z prawie każdej Amigi (nawet mechanicznie pasują - no, przycisk wyrzutnika w innym miejscu niż te z PC). Z A1200 - to zależy czy to była Escomowa czy oryginał, niewielka różnica - tutaj (
http://www.softpres.org/article:hard:modifying_the_pansonic_ju-257a605p_fdd) info jak przerobić tą stację z Escomowej 1200-ki tak, żeby była "amigowa" - bo w rzeczywistości ładowano do nich pecetową, a patch był na płycie głównej 1200ki. Choć zdaje mi się, że ja napęd z Escomowej 1200-ki podpinałem jak leci - tylko po przezworkowaniu. Właściwie to mam ten napęd zamontowany w stacji, ale kontroler wyciągnięty i leży z pozostałymi.
3. Użyj stacji od PC - jest od pyty poradników jak przerobić takie napędy pod Amigę - to jest dokładnie ta sama przeróbka.
4. Wegi niedawno przez to przechodził - PCB od 1581 i Samsungowe floppy, niestety trochę lutowania było z tą wersją h/w było konieczne

3.