Aktualności: C64 Power - online od stycznia 2000 !

Autor Wątek: Szukam gry pliz :)  (Przeczytany 1012 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

BUZIOL_

• Gość
Szukam gry pliz :)
« dnia: 29 Czerwca 2002, 22:02 »
Szukam gry Pt: Starforce, co prawda jest sidowa muzyczka tejze gry, ale nie ma w dziale gier . Coz  
jedna z moich ulubionych gier kasetowych na commodorku, bo ta Mega Starforce nie oddaje tejsamej  
atmoswery ...

No i Gra Retrograde 3, chyba latalo siegostkiem w powietrzu w lewo i w prawo, moznabylo zejc na dul i  
chodzic i wchodzic do lokacji. Bylo to polaczenie strzelanki i platformowki. No i byl sklep gdzie  
kupowalimy osprzet a bylo tego bardzo duzo...

Aaa, i jeszcze edytor do gier, ktorych bylo pelno a taki gry na nim powstaly jak :ToughGuys, i  
najruzniejsze scroolowane strzelaniny do gory....

Pomocy i dziekuje

eXbee_

• Gość
« Odpowiedź #1 dnia: 29 Czerwca 2002, 23:08 »
>:Szukam gry Pt: Starforce

na emu64 jest od dawna ":Star Force": - natomiast o StarForce nidgy nie slyszalem.

>:No i Gra Retrograde 3, chyba latalo siegostkiem w powietrzu

przed momentem dodalem ":Retrograde":  

pozdrawiam.

BUZIOL_

• Gość
« Odpowiedź #2 dnia: 30 Czerwca 2002, 00:32 »
Zaraz zobacze czy to te, ale co do Retrograde, gostkiem sie latalo i na dole byly drzwi do etapow platformowych...

Szukam i szukam i nie moge znalesc CavernFighter, co pradwa gra tez jest pod nieco innym tytulem DNAwarrior, przynajmniej na amidze...

Dajcie znac, czy orietujecie sie w temacie... Strzelanka od boku, czerwona sceneria. Spacja to odwrocenie samolociku do tylu, do przodu.. Latajkace na ekranie duzo Banki, krecoce sie ze znakow na caly ekran wiatraki, ale bez bossow no i ta wspaniala muza.. Jak znajde dam znac napewno(bo na commodorku bardzo duzo w to gralem)... Tylko ze bylo to na czerwonej kasecie nr. Bodajze 43, strzelaniny z graMenace, Phobia....

A co do Star Force - Taka gra strzelasz zdolu stateczkiem do gory i muza swietna....POLECAM

Jest w dziale MUZYKA/Starforce

Ale to nie ":Nova": ani  ":Mega": tylko samo starforce

BUZIOL_

• Gość
« Odpowiedź #3 dnia: 30 Czerwca 2002, 00:50 »
Aha, zeby bardziej przyblizyc o jaka gre mi chodzi:

Muza znajduje sie na stronie, jak wyzej mowilem pod Tytulem: Starforce... Ale gry nie ma

eXbee_

• Gość
« Odpowiedź #4 dnia: 30 Czerwca 2002, 01:45 »
Przed momentem (kieeedy ja pojde wreszcie spac do diaska zamiescilem Starforce. Mam nadzieje ze tej wersji szukales.

Swoja droga: jesli naprawde jestes fanatykiem tego typu gier, moge niebawem przygotowac wieksza aktualizacje z takimi tytulami, tzn. \'kosmiczne strzelanki\'

pozdrawiam.

BUZIOL_

• Gość
« Odpowiedź #5 dnia: 30 Czerwca 2002, 02:31 »
Dzieki. Moze nie tyle co fanatykiem, ale bardzo milo wspominam tamte czasu grania i ogladania demek. I raczkowania w Basicu, nauki jak i poznawania nowych komed (Poke itd, return, goto, gosub) hehehe....

A z lepszych strzelanek, hmmm, juz trudno mi powiedziec co moze byc lepsze.... Dosc gadania ide grac

BUZIOL_

• Gość
« Odpowiedź #6 dnia: 30 Czerwca 2002, 02:48 »
No tak, jednak szczypta fanatyzmu, mnie tu znowy przygnala... Ale to juz ostatni raz dzis w nocy

Brakuje mi na stronie - Clystron, muza jest. Taka platformowka z walkeram w roli glownej , z grafika pokroju Starforce...(nareszcie jest do czego sie odnosic)

BUZIOL_

• Gość
« Odpowiedź #7 dnia: 30 Czerwca 2002, 02:50 »
Oh, przepraszam. Tamten wyzej to przedostatni... Zapomnialem powiedziec:

Pozdrawiam wszystkich, a zwlaszcza Webmastera.

eXbee_

• Gość
« Odpowiedź #8 dnia: 30 Czerwca 2002, 12:19 »
Gra ":Clystron": zostala dodana.

Dziekuje za pozdrowienia. Nie ma problemu: jesli poszukujesz innych tytulow, to najlepiej pisz na moj email (webmaster@emu64.pl) - wowczas albo podesle Ci natychmiast gre na emaila, albo podczas najblizszej aktualizacji zamieszczona zostanie na emu64. Bo widzisz... jestem w posiadaniu praktycznie kazdej gry na C64, tylko nie chce za jednym razem zamieszczac kilka tysiecy tytulow. Preferuje okresowe aktualizacje, w ktorych przedstawiane sa gry ciekawe, lub poszukiwane przez internautow - przy okazji mozna zachecic do zagrania w dany tytul, bo nikt nie jest w stanie wylowic sposrod kilku tysiecy gier, te ciekawe, chociaz mniej popularne.

pozdrawiam.

BUZIOL_

• Gość
« Odpowiedź #9 dnia: 30 Czerwca 2002, 20:50 »
Webmaster, jakie gry bys mi doradzil z tych lepszych zrecznosciowych, platformowek, strzelanin..?

Przed chiwla znalazlem kultowego arcanoida Ballblasta...

eXbee_

• Gość
« Odpowiedź #10 dnia: 30 Czerwca 2002, 23:51 »
>:Webmaster, jakie gry bys mi doradzil z tych lepszych zrecznosciowych, platformowek, strzelanin..?

Oto typowanie webmastera, jak najbardziej subiektywne:

1 .Giana Sisters/Super Mario Bros
2. Jack the Niper 2
3. Ghosts and Goblins
4. Bomb Jack 2
5. Microprose Soccer
6. International Karate
7. Pirates
8. Commando
9. Boulder Dash

i moglbym tak jeszcze wymieniac i wymieniac  

pozdrawiam.

BUZIOL_

• Gość
« Odpowiedź #11 dnia: 01 Lipca 2002, 01:25 »
No to wiem. Ale to sa najbardziej popularne na c64. A z tych mniej znanych tez dobrych.?

BUZIOL_

• Gość
« Odpowiedź #12 dnia: 01 Lipca 2002, 01:54 »
Do tych ulubionych jeszcze doliczylbym creatures, ale jedynke...

BUZIOL_

• Gość
« Odpowiedź #13 dnia: 01 Lipca 2002, 02:08 »
Aha mam pytanko, mozna podsylac rekordy? Tylko zeby ych trainerow nie bylo, no ale crackerzy musza miec jak zwykle pole do popisu. Zostane Crackereateram bede zjadal kracki

eXbee_

• Gość
« Odpowiedź #14 dnia: 01 Lipca 2002, 11:43 »
>:Aha mam pytanko, mozna podsylac rekordy? Tylko zeby ych trainerow nie bylo

sprawa rekordow: caly czas sie zastanawiam nad ta kwestia. Obecnie jestem temu raczej przeciwny, gdyz do kazdej gry obecnie dolaczony jest trainer. Z drugiej strony rekord nie oznacza przejscia calej gry w jak najkrotszym czasie. Ale jesli poddac klasyfikacji inne parametry z gry, nie zawsze jest mozliwosc udokumentowania tego (a nie wierze w zadne \'print screen\' - ich modyfikacja jest banalna).  

Ale dzieki za propozycje - zawsze jestem otwarty na nowe sugestie. Jakby co, prosze o kontakt:  webmaster@emu64.pl