Aktualności: C64 Power - online od stycznia 2000 !

Autor Wątek: Forever 2002  (Przeczytany 1131 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Sebaloz

• Level 6
Forever 2002
« dnia: 18 Marca 2002, 21:36 »
W dniach 15-17 marca odbylo sie Forever 2002 w Trencinie na Slowacji. Sklad reprezentacji polskiej  
sceny: Sebaloz/Lepsi.De, Katon/Lepsi.De/Arise, Pasthor/Fraction, Ramos/Samar, Sage/Exon,  
Elban/Arise, BlackLight/Dragon, Gold Hand/Samar/Arise, Buttman/ex-Samar, Fenek/Arise,  
Sudi/Morning, Provee/Fraction, Praiser/Onslaught. Kto Blender, kto byl LEPSZY od Fenka na jedynkach  
w intro compo? Jak bylo? Co sie dzialo?  Usmiechniete buzki mowia same za siebie

Raport z trylogii Forever 2000 - 2002 wkrotce na emu64

• Gość
Forever 2002
« Odpowiedź #1 dnia: 19 Marca 2002, 19:34 »
Hejka,

tak, nowych raportow dawno nie bylo.. a ja zamierzam nawet przyjechac i przelamac sie na wakacyjne Symphony (chyba tak to sie nazywa?) do Trzcianki.  

Kolego Sebaloz, piszac nowy raport staraj sie nie dawac do zrozumienia, ze na takich imprezach tylko sie pije i pali trawe. To zly smak!

daleki od moralizmu,
                  [zbysio[

Offline Sebaloz

• Level 6
Forever 2002
« Odpowiedź #2 dnia: 21 Marca 2002, 21:33 »
>: tak, nowych raportow dawno nie bylo..  
Ja rysuje i koduje w undergroundzie, nie zalezy mi na tym zeby
ludzie czytali o tym co robilem, chce pozostac w cieniu i odsunac sie od tego co na topie. Tylko Bzyk mnie molestuje o te raporty.
Wykrecam sie od tego jak moge. Co nowego w undergroundzie

>: a ja zamierzam nawet przyjechac i przelamac sie na wakacyjne  
>: Symphony (chyba tak to sie nazywa?) do Trzcianki.  
Jak sie zdecydujesz zobaczyc na wlasne oczy nasze spotkanie i
konkursy to zapraszam na codzienne imprezki do lepszego domku,
bo wynajmiemy takowy na kilka dni w czasie trwania party.
No co, przeciez beda wakacje

>: Kolego Sebaloz, piszac nowy raport staraj sie nie dawac do
>: zrozumienia, ze na takich imprezach tylko sie pije i pali trawe.
>: To zly smak!  
W zlym smaku jest narzucanie komus co ma robic i jak sie zachowywac. Piszac raport nie zamierzam niczego ukrywac. Slodkie klamstwa. Nie bylo by to uczciwe w stosunku do osob ktore przed odwiedzieniem party chca wiedziec jak takie cos wyglada. Jest jak jest, jednych to zacheci drugich zniecheci, ale nikt nie bedzie rozczarowany tym, ze moje raporty nie pokazaly rzeczywistosci. Tak sie bawimy. Jesli komus to przeszkadza to niech sobie poradzi sam z tym problemem. Ale kto mowi, ze na naszych imprezach tylko sie pije i cpa? Celem party jest umozliwienie scenowiczom spotkania sie, wymiany pogladow i doswiadczen, a takze pokazania realizowanych projektow,
najnowszych prac i wystawienia ich do konkursu ktorego przebieg
ogladaja wszyscy zainteresowani, bo kompoty sa ukoronowaniem calego party. Alkohol i popularna trawka pozwalaja lepiej sie bawic,
sprawiaja ze szybciej mozna przelamac lody i latwiej sie rozmawia  
z przybyszami z roznych stron Europy. Jak widze np Katona po 3 latach to mam ochote troche sie z nim skatowac browarkami i nie wiem dlaczego mialbym taka slabosc ukrywac? To przeciez ludzkie i tak sami bawia sie ludzie w calej Polsce na koncertach, spotkaniach rodzinnych czy towarzyskich. Nie namawiam zeby isc w ich slady, a robienie czegos tylko dlatego ze robi to idol czy osoba bardzo popularna na scenie jest czysta glupota. Natomiast generalizowanie ze na takich imprezach tylko sie pije i pali jest
niesprawiedliwe. Ja na party glownie siedze przed komputerem i
rysuje obrazki ewentualnie skladam demo, ktore to prace biora
potem udzial w miedzynarodowych konkursach.

>: daleki od moralizmu,  
I jestes tez daleki, a wlasciwie oderwany od rzeczywistosci.  
W imie czego chcesz ja naginac? Scena to nie matrix.

idontlikethislo_

• Gość
Forever 2002
« Odpowiedź #3 dnia: 20 Marca 2002, 15:26 »
>:W dniach 15-17 marca odbylo sie Forever 2002 w Trencinie na Slowacji. Sklad reprezentacji polskiej sceny: Sebaloz/Lepsi.De, Katon/Lepsi.De/Arise, Pasthor/Fraction, Ramos/Samar, Sage/Exon, Elban/Arise, BlackLight/Dragon, Gold Hand/Samar/Arise, Buttman/ex-Samar, Fenek/Arise, Sudi/Morning, Provee/Fraction, Praiser/Onslaught. Kto Blender, kto byl LEPSZY od Fenka na jedynkach w intro compo? Jak bylo? Co sie dzialo?  Usmiechniete buzki mowia same za siebie
>:
>:Raport z trylogii Forever 2000 - 2002 wkrotce na emu64

Total ammount of visitors is somewhere between 92-100 but I can\'t recall the other plattforms.. 84 people paid the entrace fee, the rest is organisers etc.

Here comes the official (?) list of polish dudes I compiled today..

Katon   Arise/Lepsi De   Poland   c64   
Sebaloz   Lepsi De   Poland   c64   
Sage   Exon   Poland   c64   amiga
Ramos   Samar   Poland   c64   
Pasthor   Exon   Poland   c64   amiga
Fox   Taquart   Poland   atari   
Fenek   Arise    Poland   c64   
Sudi   Morning/Samar   Poland   c64   
Provee   Fatum   Poland   c64   
Black Light   Dragon Software Prod.   Poland   c64   
Elban   Arise   Poland   c64   
Praiser   Arise   Poland   c64   
Valdi Lysy      Poland   c64   
Pater Pere      Poland   c64   
Vasco   Tristesse   Poland   atari   
Jurgi II   Tristesse   Poland   atari   
Kanell?   Hellboj   Poland   speccy   
Prezes      Poland   c64   

Sebaloz, I look forward for your report, and see ya, hopefully, soon!

CreaMD

eXbee_

• Gość
Forever 2002
« Odpowiedź #4 dnia: 20 Marca 2002, 16:25 »
Witam,

widze, ze slowackie party odwiedzilo sporo komodorowcow - wiecej przynajmniej, niz na ostatnim, polski SYMPHONY w Trzciance - i to mnie wlasnie najbardzie zastanawia Mam nadzieje, ze po prostu jest to objaw tego, iz z rozpoczeciem nowego, 2002-ego roku polska scena odzyla (przynajmniej, jesli chodzi o frekwencje na komodorowskich imprezach) i na Symphony v2.0 zjawi sie wielu fanatykow c64.

CreaMD, byc moze party u Was na slowacji ma jakis niepowtarzalny klimat or something ? Bo naprawde przyciagnales wielu Polakow.

Sebaloz, czekam na Twoj raport z niecirpliwoscia. Oczywiscie, jakies fajne zdjecia mile widziane

pozdrawiam.

idontlikethislo_

• Gość
Forever 2002
« Odpowiedź #5 dnia: 21 Marca 2002, 06:31 »
>:   CreaMD, byc moze party u Was na slowacji ma jakis niepowtarzalny klimat or something ? Bo naprawde przyciagnales wielu Polakow.

I think I should thank Sudi and Sebaloz and maybe some more for helping me to brainwash a lot of cool Polish dudes to come to Forever party. I think nobody of them can complain about the party. Also thanx to them it was the best Forever ever held.  

The most coolest dude I met was organiser of NorthParty - Black Light. He is one hell of a cool dude and a real PATRIOT and I\'m glad that I could meet him. If he ever organises North Party I think I will have to come as I\'ve promised that to Elban . But I will be very happy to visit it as it\'s organiser is a cool dude.

roman

eXbee_

• Gość
Forever 2002
« Odpowiedź #6 dnia: 21 Marca 2002, 19:42 »
>:. If he ever organises North Party I think I will have to come  

Super! Tak wiec bedzie okazja do porozmawiania na zywo (in real life .

pozdrawiam.

idontlikethislo_

• Gość
Forever 2002
« Odpowiedź #7 dnia: 21 Marca 2002, 20:23 »
>:>:. If he ever organises North Party I think I will have to come  
>:
>: Super! Tak wiec bedzie okazja do porozmawiania na zywo (in real life .

I think we discussed all what we wanted in our private correspondence, so I think we will probly just toast beer or two and forget about the misunderstandings.

roman

Offline Sebaloz

• Level 6
Forever 2002
« Odpowiedź #8 dnia: 21 Marca 2002, 21:39 »
>: I should thank Sudi and Sebaloz and maybe some more for  
>: helping me to brainwash a lot of cool Polish dudes to come
Nastepnym razem przyjedziemy busem na kilkanascie osob.
Samochod jest korzystny cenowo dla osob ktore kupuja jeden bilet
bez przesiadek do Trencina i jeszcze nie maja 37% ulgi.

>: I think nobody of them can complain about the party.  
>: Also thanx to them it was the best Forever ever held.  
Potwierdzam, to bylo jedno z najlepszych party na ktorych
bylem (pol setki imprez). Mimo ze w piatek zaraz po rozpoczeciu  
party na realtime text pojawil sie napis: Dla polskych chujow,  
chuj wam w dupe i spierdalajcie stad, tutaj rzadzimy my! SPEKTRUMOWCI.

Mysmy sie z tego tylko smiali, wiadomo kto tu i tam rules

Roman, dziekujemy za party i zapraszamy do nas na North.

Offline Sebaloz

• Level 6
Forever 2002
« Odpowiedź #9 dnia: 21 Marca 2002, 21:37 »
>: widze, ze slowackie party odwiedzilo sporo komodorowcow -  
>: wiecej przynajmniej, niz na ostatnim, polski SYMPHONY w
>: Trzciance - i to mnie wlasnie najbardzie zastanawia
Tlumacze: Forever zajelo miejsce North i jest teraz obok holenderskiego X i niemieckiej Mekka Symposium najwazniejsza impreza w kalendarzu. Forever ma swoja renome, wysoki poziom konkursow i gwarantuje odwiedzajacemu ze spotka elite sceny. Symphony odbylo sie po raz pierwszy i nie bylo wiadomo kto przyjedzie i jak to bedzie wygladalo z konkursami na c64.

>: z rozpoczeciem nowego, 2002-ego roku polska scena odzyla
>: (przynajmniej, jesli chodzi o frekwencje na komodorowskich
>: imprezach)
Frekwencja byla podobna jak na Symphony, wiekszosc osob mialo
blizej na Forever niz na Symphony. Poza tym mozna pozwiedzac
zabytki i lokalne puby. No i browarki ponizej zlotowki

Co do odzywki sceny to wash&:go, chyba nie zdazyles jeszcze obejrzec produkcji, ktore dostarczyli na party Polacy. Przez ostatnie
poltorej roku polska scena praktycznie nie uczestniczyla w komposach, ewentualnie sporadycznie, bo nie bylo checi i okazji. A teraz pojawilo sie kilka kawalkow dobrej muzyki, grafiki i kodu z naszej strony, co zaowocowalo wygranymi konkursami na Forever.  
Aktualnie koszulki zwyciezcow Forever sa w posiadaniu moim,  
Blendera i Shapiego. Mam nadzieje ze produkcjami pokazalismy, ze
ze jesli Black Light zrobi party to moze liczyc ze bedzie na nim
nie tylko frekwencja ale i produkcje, bo my nie pasujemy tak jak
kolesie z listy. Nie jestem niedzielnym komodorowcem.

>: i na Symphony v2.0 zjawi sie wielu fanatykow c64
Jesli North bedzie 2 tygodnie pozniej w Bartoszycach to na
Symphony nie bedzie tlumu komodorowcow, bo nie kazdy ma tyle
kasy i produktow na kompa zeby wziazc udzial w 2 imprezach.
Ja mam taka propozycje zeby jechac do Trzcianki na Symphony i  
po party pojechac do Mielna nad morze (2 godziny drogi), gdzie pod koniec lipca odbywa sie nieslawny SLC czyli doroczny Summer Libation Camp przez ktory ostatnio przewinelo sie 80 scenowiczow w tym kilku komodorowcow. Spedzimy 2 tygodnie pod namiotami i pojedziemy na North. Potem mozna z tania ruska wutka wrocic do Mielna, sprzedac za podwojna cene i zarobione pieniadze przepic

>: byc moze party u Was na slowacji ma jakis niepowtarzalny  
>: klimat or something ? Bo naprawde przyciagnales wielu  
>: Polakow.  
Forever jest na poludniu czyms takim jak na polnocy bylo North.

>: czekam na Twoj raport z niecirpliwoscia
Dobrze, ze nie z obawa. Zreszta sam wiesz w jakich ilosciach i
w jakim tempie schodzi na party Redds i podobne plyny

>: zdjecia mile widziane
Katon pstrykal, jak wywola to przesle je Ramce do zeskanowania. Kim jest Ramka?

eXbee_

• Gość
Forever 2002
« Odpowiedź #10 dnia: 21 Marca 2002, 21:53 »
>:Symphony odbylo sie po raz pierwszy i nie bylo wiadomo kto przyjedzie i jak to bedzie wygladalo z konkursami na c64.

No to jestem ciekaw, ilu komodorowcow zjawi sie w tym roku na drugiej edycji.  

>: Mam nadzieje ze produkcjami pokazalismy, ze
>:ze jesli Black Light zrobi party to moze liczyc ze bedzie na nim
>:nie tylko frekwencja ale i produkcje, bo my nie pasujemy tak jak
>:kolesie z listy. Nie jestem niedzielnym komodorowcem.

nie jestem pewien, co do podjetej przez Ciebie kwestii odnosnie naglego wzrostu aktywnosci i wysypu nowosci na North. Jestem ciekaw, ile osob tworzylo produkcje SPECJALNIE z przeznaczeniem na Forever Party. A moze wypuszczono produkcje ":z szuflady": ? Ja wiem, ze Ciebie Sebaloz stac na zrobienie demka (ja sluze muzyka oczywiscie) ale to nie wystarczy, by odzyla dawna rywalizacja na compotach. A wlasnie mi jej najbardziej brakuje.

Bedac na Symphony mialem wrazenie, ze MY,  komodorowcy przyjechalismy na jakas \'STYPE\' - by uczcic to, co minelo bezpowrotnie. Coz, z braku lepszych zajec nie pozostalo nic innego, jak zamknac sie w domku letniskowym spozywajac roznego rodzaju trunki. Ja daleki jestem od moralizatorstwa, uwazam, ze tego typu spedzanie czasu ma sens (w koncu spotykaja sie znajomi z roznych stron Polski) jednak jesli juz przyjezdza sie na impreze, ktora poswiecona jest m.in. Scenie C64, to nie nalezy wiekszosc czasu spedzac na rozmowach przy butelce wodki. Na picie zawsze mozna sie umowic, 365 dni w roku Coz z tego, ze napisalem muzyke, jesli jej wystawianie nie mialo najmniejszego sensu, bo nie bylo z kim rywalizowac, a zajecie pierwszej lub drugiej lokaty z dwoch mozliwych jest pozbawione najmniejszego sensu.

>:SLC: Spedzimy 2 tygodnie pod namiotami i pojedziemy na North. Potem mozna z tania ruska wutka wrocic do Mielna, sprzedac za podwojna cene i zarobione pieniadze przepic

ciagle picie i picie. To zle wrozy na przyszlosc... do nalogu niedaleko. Poza tym, nie kazdy ma tyle wolnego czasu, by spedzac ponad 2 tygodnie na \'libation camp\'.

>:Katon pstrykal, jak wywola to przesle je Ramce do zeskanowania. Kim jest Ramka?

no wlasnie, moze Ramos ?

pozdrawiam.

• Gość
Forever 2002
« Odpowiedź #11 dnia: 25 Marca 2002, 12:51 »
Tlumacze: Forever zajelo miejsce North i jest teraz obok holenderskiego X i niemieckiej Mekka Symposium najwazniejsza impreza w kalendarzu. Forever ma swoja renome, wysoki poziom konkursow i gwarantuje odwiedzajacemu ze spotka elite sceny. Symphony odbylo sie po raz pierwszy i nie bylo wiadomo kto przyjedzie i jak to bedzie wygladalo z konkursami na c64.  

HOLA HOLA!!! W tym momencie mam ochote komus dac w pape Po pierwsze: dlaczego skreslasz North`a??? I jakie zajmowanie miejsca?? Owszem, na party bawilem sie niezle, ale CreamD musi nas odwiedzic, zeby zobaczyc jak sie robi party.. Co bys robil, gdyby nie obecna elita i tanie piwo? :] Ale tak szczerze to proponuje pamietac o kilku rzeczach:
1. North Party jest najstarszym party w Polsce. Z pewnoscia jednym ze starszych na swiecie (napewno 7 edycja nie moze sie pochwalic za wiele imprez)
2. Stuffem przebijala nas tylko Mekka. Sorry, ale porownaj ostatniego North`a z ostatnim Forever. Wiem, ze na NP7 beda dema (chociazby jedno obiecane przez Ciebie
3. Party to ma szczegulne miejsce w sercach uczestnikow (i w moim rowniez) i jakiekolwiek ataki albo tekty ":North zostal zastapiony..": sa... bardzo przykre.  
4. Jako organizatorzy zawsze wypruwamy zyly i nadstawiamy karku, by ku uciesze gawedzi zagwarantowac mila i nieskrepowana zabawe. Moze nie jestem party-obierzy-swiatem, ale podobny luz i klimacik bywa zadkoscia...
5. Staramy sie rowniez, by na North zawsze sie cos dzialo
Jeszcze kilka pomniejszych punkcikow i takie, ktorych nie znam, a ktore sprawiaja, ze wszyscy chca, by party trwalo...

Co do terminu.. Faktycznie, w tym roku wyszlo pechowo. Wczesniej prowadzilem rozmowy z Silentriot`em o polaczeniu North i Symphony. Ale wyszlo tak, ze wiekszosc stwierdzila, ze skoro mozemy pociagnac party w tej samej formie, to powinnismy tak zrobic. A wyglada na to, ze nawet stesknili sie za nami wlodarze mojego miasta Nie wiem jeszcze, jak to zrobic, zeby i na Sympony, ktore jest naprawde fajnym party zjawili sie ludzie... Sajlent to zajebisty koles i nie chce go w jakis sposob urazic, ale tym razem bedziemy musieli wymyslec jakis kompromis, mam nadzieje, ze wiele osob skozysta z planu wycieczki Seby.

Niedlugo wiecej na temat party

eXbee_

• Gość
Forever 2002
« Odpowiedź #12 dnia: 25 Marca 2002, 14:46 »
Black, fajnie ze masz zamiar zrobic North7, chetnie przyjade. Ale: czy nie uwazasz, ze lepiej byloby polaczyc te impreze z Symphony ? Dla mnie byloby lepiej, bo do Trzcianki mam zaledwie z godzinke jazdy pociagiem (bez przesiadek), poza tym, jest swietna lokalizacja party-place (lasek, jeziorko etc.) i nie musialbys sie meczyc z wynajmowaniem miejsca w Bartoszycach.

Poza tym, niektorzy nie maja tyle oszczednosci aby jezdzic od party do party: polaczenie obydwu imprez, na pewno wyszloby na dobre. Inna korzysc: gdyby komodorowcy dopisali swoja frekwencja, moznaby zorganizowac jakies ":bitwy": typu: C64 vs PC  

Ale decyzja nalezy do Ciebie. Czekam na szczegoly.

bzyk/smr/ld.

• Gość
Forever 2002
« Odpowiedź #13 dnia: 25 Marca 2002, 15:19 »
>:Black, fajnie ze masz zamiar zrobic North7, chetnie przyjade. Ale: czy nie uwazasz, ze lepiej byloby polaczyc te impreze z Symphony ? Dla mnie byloby lepiej, bo do Trzcianki mam zaledwie z godzinke jazdy pociagiem (bez przesiadek), poza tym, jest swietna lokalizacja party-place (lasek, jeziorko etc.) i nie musialbys sie meczyc z wynajmowaniem miejsca w Bartoszycach.
>:
To wszytsko prawda i jest to niewatpliwa kozyscia. Ale z drugiej strony ten, kto bedzie chcial NAPRAWDE przyjechac, ten przyjedzie. Juz wiadomo, ze party bedzie i odkladajac pare groszy mozna dojechac. Wiem, ze niektorym jest ciezko zebrac nawet te pare groszy, ale tym roku bedzie troche innowacji, ktore temu pomoga. Ale na razie o tym nie napisze. Ale moim zdaniem o wiele wiecej przemawia za tym, azeby do puki mozemy, byc autonomiczna impreza. Czesc powodow juz zacytowalem, czesci sie domysl...

>: Poza tym, niektorzy nie maja tyle oszczednosci aby jezdzic od party do party: polaczenie obydwu imprez, na pewno wyszloby na dobre. Inna korzysc: gdyby komodorowcy dopisali swoja frekwencja, moznaby zorganizowac jakies ":bitwy": typu: C64 vs PC  
>:
To moze odrazu zrobimy sparing Bzyku vs Azaro???
Pomysl, co mam na mysli :]

>:  Ale decyzja nalezy do Ciebie. Czekam na szczegoly.
>:
Wiez mi, ze decyzja nie byla tylko moja, ale raczej North na razie odbedzie sie w Bartach.

Jammer_

• Gość
Forever 2002
« Odpowiedź #14 dnia: 22 Marca 2002, 00:37 »
Elo! Moze nie jestem scenowcem, ale za to jestem Polakiem i czuje sie zdyskryminowany. CZy debiuty sie nie liczs? W koncu moja lepsza muzyczka byla na 18 miejscu.