Aktualności: C64 Power - online od stycznia 2000 !

Autor Wątek: Enhiridion #4  (Przeczytany 709 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

anty_lepper_

• Gość
Enhiridion #4
« dnia: 03 Lutego 2002, 00:40 »
Cos mi bzyk pisal, ze podobno grupa Samar wypuscila magazyn dyskowy pt. ":Enhiridion":... pytalem sie,  
czemu nie zamiescil go na stronie. Okazalo sie, ze nie mozna go odpalic pod emulatorem. No to ja  
dziekuje za taki magazyn -  chlopacy z Samaru przegieli pale (sorki, ale bym sobie to poczytal, a ze  
zasialcz od C64 mi sie przedwczoraj spalil, to jestem skazany na emulatory). Moze ktos umie zlamac taki  
magazyn zeby chodzil pod CCS albo Vice ?

eXbee_

• Gość
Enhiridion #4
« Odpowiedź #1 dnia: 03 Lutego 2002, 11:20 »
spokojna glowa, juz zamiescilem wersje dzialajaca pod emulatorami - oczywiscie musze przy tej okazji podziekowac scenowiczowi o ksywce Pajda/Faith za ":zlamanie": zabezpieczenia. Tak wiec czytajcie Enhiridion #4 bo warto

webmaster/emu64.pl

Argo_

• Gość
Enhiridion #4
« Odpowiedź #2 dnia: 03 Lutego 2002, 17:38 »
>:Okazalo sie, ze nie mozna go odpalic pod emulatorem.  

tez sie wku*** na maxa... bo akurat ze sceny to magazyny najbardziej mi sie podobaja.

>:No to ja dziekuje za taki magazyn -  chlopacy z Samaru przegieli >:pale

nie pisz ":chlopacy z Samaru": bo wedlug moich informacji winien jest jeden - nie pamietam ksywy, ale to jakis swaper. On podobno dodal to zabezpieczenie.

>:(sorki, ale bym sobie to poczytal, a ze zasialcz od C64 mi sie >:przedwczoraj spalil, to jestem skazany na emulatory).

zasilacz sie spalil ? Jaka szkoda.. kondolencje

a tak w ogole, jak napisal juz bzyk, magazyn skraczono - wlasnie czytam drugi wywiad

pozdroffka.

CenTraX

• Gość
Enhiridion #4
« Odpowiedź #3 dnia: 17 Marca 2002, 03:41 »
W temacie ":przegiecia paly a enhiridiona": troche jest to zenujace kiedy taki kolo (niby ze sceny) wypowiada sie na moj temat.
Pozatym maga nie kranczowano tylko po prostu Pajda zapuscil maga na real c64 (rulez) po odczekaniu kilku sekund po prosru freeze,nie dopuszczenie do uruchomienia maga, potem save i crunch i wookolo jest wesolo bo niby scena z Emu na radoche!

Dla twojej wiadomosci to tym swapperem jestem ja , a pozatym to jakby nie patrzec jestem klientem od skladania tego maga.Jeszcze jakies aluzje ? Co bo nie bylo nieporozumien - snailmail scena rulez - emu suxx!

CenTraX

• Gość
Enhiridion #4
« Odpowiedź #4 dnia: 17 Marca 2002, 03:43 »
To jeszcze raz ja- nastepnym razem Bzyk popros mnie a dostaniesz maga bez tego udziwnienia przeciez jestes u mnie w grupie

pajda

• Gość
Enhiridion #4
« Odpowiedź #5 dnia: 25 Sierpnia 2002, 17:15 »
>:Pozatym maga nie kranczowano tylko po prostu Pajda zapuscil maga na real c64
>: (rulez) po odczekaniu kilku sekund po prosru freeze,nie dopuszczenie do >:uruchomienia maga, potem save i crunch i wookolo jest wesolo bo niby scena z

Pajda  nie zapuszczal maga na real c64 tylko na emulatorze, ominal gloopie zabezpieczenie, nie dopuscil do uruchomienia maga (BRK zamiast JMP pod adres startowy...) po czym spakowal golutkie dane z pamieci i podmienil plik w oryginalnym .d64... Zajmuje on teraz nawet mniej niz w oryginale : -)
Freezera nawet nie uzywalem, bo po co?!

btw. takie zabezpieczenie jest bez sensu, jak to stwierdzilismy na liscie: ":dla dema Crestu jestem jeszcze sklonny rozlozyc z szafy C64, dla miernego magazynu juz raczej nie...": : -)

Tracicie tylkom Wy: na ilosci czytelnikow...