Aktualności: C64 Power - online od stycznia 2000 !
Strona główna
Pomoc
Kalendarz
Zaloguj się
Gość
.
Zaloguj się
lub
zarejestruj
.Czy dotarł do Ciebie
email aktywacyjny?
C64Power Forum
»
Inne
»
Scena
»
Dream Travel 100% premiera
« poprzedni
następny »
Drukuj
Strony:
1
2
3
[
4
]
Do dołu
Autor
Wątek: Dream Travel 100% premiera (Przeczytany 2203 razy)
0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
wegi
Level 7
«
Odpowiedź #45 dnia:
15 Lutego 2012, 23:07 »
Seba sie czepiasz i bierzesz fakty jak Ci wygodnie - Carriona grafy robily wrazenie juz na starej scenie byl legenda - ja nie jestem znawca ale mi sie podobaly, Isildura grafy mi sie podobaja nie wazne czy jest to \"odtworcze\" czy nie - dla mnie wygladaja extra, dalej Jodasa grafy te kola zebate - arcydzielo - zrobilo wrazenie jak i reszta grafy w Apparatusie i nie mowilem ze Twoja slaba czy cokolwiek takiego - teraz uczepie sie Twojej \"nieodtworczosci\" - nie chodzi o jakosc czy dobrze retuszowany czy nie czy repixelowany ale chodzi o to ze te dwa neptuny monitory w creditach to raczej ich nie \"stworzyles\" ani z pamieci ich nie rysowales
Gdy po wynalezieniu komputera kwantowego jedni pytali o sposób wytwarzania prądu, kisiel pytał jak wytwarzać świeczki...
NIECH NIE BĘDZIE NICZEGO !!!
CZY RAF PIŁ Z JERICHA KUBECZKA
Sebaloz
Level 6
«
Odpowiedź #46 dnia:
16 Lutego 2012, 12:24 »
wegi napisal:
dwa neptuny monitory w creditach to raczej ich nie \"stworzyles\" ani z pamieci ich nie rysowales
Neptunes to nie kopia wiec tym bardziej nie moze byc konwersja. Monitorki sa inspirowane neptunem, poczatkowo mialy wygladac jak referencja dostarczona przez Carriona, ktory mial to narysowac. Za referencje dziekuje bo dzieki temu nauczylem sie jak ma odbijac sie swiatlo od szkla. Jak juz mialem narysowac monitor, to musialem to narysowac po swojemu. Zwroc uwage na inny ksztalt monitorkow, kat ustawienia, szczegoly np na panelu, tlo. Grafiki konkurencji sprawdzam przez
www.tineye.com
, przy moich neptunes oczywiscie wyskakuje 0 results.
wegi
Level 7
«
Odpowiedź #47 dnia:
16 Lutego 2012, 07:21 »
... to chyba dobrze jest i znaczy sie ze postarales sie
Czas robic next prody nowe demosy a nie gadac !!! SP5 to juz historia
trzeba tworzyc nowa przyszlosc
Gdy po wynalezieniu komputera kwantowego jedni pytali o sposób wytwarzania prądu, kisiel pytał jak wytwarzać świeczki...
NIECH NIE BĘDZIE NICZEGO !!!
CZY RAF PIŁ Z JERICHA KUBECZKA
isildur__
Gość
«
Odpowiedź #48 dnia:
16 Lutego 2012, 15:34 »
tak na szybko w 0,5h, bo nie chce mi sie za bardzo wczuwac.
nic nie jest wykonczone itp, chodzi o pomysl.
Obiekty w tle sa wymodelowane i wyrenderowane przeze mnie w LW.
Tak bysmy to zrobili z Wegim i Skullem :p
pic copy.gif
 :Opis:
 :Rozmiar:
 :14.29 KB
 :Wyswietlen:
 :Plik sciagnieto 198 raz(y)
pic.zip
Pobierz
 :Nazwa zalacznika:
 :pic.zip
 :8.27 KB
 :Pobran:
 :Plik sciagnieto 3 raz(y)
zielok__
Gość
«
Odpowiedź #49 dnia:
16 Lutego 2012, 18:55 »
Isuldur mnie sie to nie podoba.
Poza tym nasze credisty tez nie wygladaly jak mialy wygladac (po prostu nie zdazylismy a raczej ja nie zdazylem - i to nie tylko z tym) bo m.in. ja bylem przeciwny wydawaniu nieskonczonego dema i wolalem zrobic cos mniej efektownego ale wystawic skonczona produkcje.
c---n
Level 5
«
Odpowiedź #50 dnia:
16 Lutego 2012, 19:00 »
hehe. dobrze ze dema Miracles robi jednak Miracles a nie Samar
mnie sie to tez nie podoba.
Gość
«
Odpowiedź #51 dnia:
16 Lutego 2012, 19:04 »
@Zielok, Carrion
Zle zrozumieliscie, moja intencja nie bylo pouczanie Was, tylko pokazanie Sebalozowi, ze mozna to zrobic (wedlug mnie) ciekawiej i tak jak napisalem to tylko 0,5h roboty - chodzilo mi o bardziej kreatywne podejscie. Nie interpretujcie tego w sposob doslowny
c---n
Level 5
«
Odpowiedź #52 dnia:
16 Lutego 2012, 19:10 »
spoko, spoko. nikt sie nie obraza.
a ze sebaloz mogl to zrobic lepiej to wiemy.
Level 6
«
Odpowiedź #53 dnia:
16 Lutego 2012, 21:43 »
isildur napisal:
tak na szybko w 0,5h, bo nie chce mi sie za bardzo wczuwac.
nic nie jest wykonczone itp, chodzi o pomysl.
Tylko 30 minut? Wyglada na pol dnia roboty. Jakbys takie fajne rzeczy zrobil do Dream Travel albo do I love cube to Apparatus zajalby trzecie miejsce na Silesii. Wg mnie grafika to najslabszy punkt w ostatnich demkach Samaru, ale jak widac masz wielki talent i czekam z niecierpliwoscia na realizacje tych zajebistych pomyslow.
brush__
Gość
«
Odpowiedź #54 dnia:
16 Lutego 2012, 22:25 »
Za starych dobrych czasow to jak sie chcialo okazac komus na scenie wyzszosc to sie robilo lepsze demo, lepsza grafe albo puszczalo kawalek p.t. \"Listen & Learn\".
Ale ja sie pewnie nie znam.
zielok__
Gość
«
Odpowiedź #55 dnia:
17 Lutego 2012, 16:03 »
brush napisal:
Za starych dobrych czasow to jak sie chcialo okazac komus na scenie wyzszosc to sie robilo lepsze demo, lepsza grafe albo puszczalo kawalek p.t. \"Listen & Learn\".
Dokladnie
ps. Isildur mnie sie wlasnie pomysl nie podobal. Czasem proste rzeczy naprawde sa fajniejsze niz przekombinowane (tak jak w tym przypadku).
isildur__
Gość
«
Odpowiedź #56 dnia:
17 Lutego 2012, 16:21 »
zielok napisal:
ps. Isildur mnie sie wlasnie pomysl nie podobal. Czasem proste rzeczy naprawde sa fajniejsze niz przekombinowane (tak jak w tym przypadku).
Rozumiem Cie oczywiscie, ale jak bys zobaczyl cos takiego wykonczone w 100% z plywajacymi napisami po skosie Miracles, Apparatus bylby to naprawde ciekawy efekt i moze w bardziej strawnej wersji:
pic2.gif
 :6.63 KB
 :Wyswietlen:
 :Plik sciagnieto 71 raz(y)
Drukuj
Strony:
1
2
3
[