Aktualności: C64 Power - online od stycznia 2000 !

Autor Wątek: Dream Travel 100% premiera  (Przeczytany 2201 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline c---n

• Level 5
Dream Travel 100% premiera
« Odpowiedź #30 dnia: 07 Lutego 2012, 13:34 »
wow
trzeba bylo to dac z jakims takim obrazkiem NUFLI (najlepiej znanym) ti napisac ze to NUFLI a nie MUCSU \"Wink\" wtedy DK\'owi by gacie spadly \"Very

a czy to dziecko tez jest w MUCSU? czy zwyklym jakims trybie?

isildur__

• Gość
« Odpowiedź #31 dnia: 07 Lutego 2012, 18:56 »
Dziecko jest w MUCSU

Offline Sebaloz

• Level 6
« Odpowiedź #32 dnia: 14 Lutego 2012, 20:56 »

carrion napisal:
styl jest bardzo unikalny i ciekawy, ale jesli czesciowo Isildur wspiera sie gotowymi pracami (np zrobionymi wczesniej na jakims photoshopie) to styl nazwal bym - \"niedokonczonym\".... od takie moje rozwazania.

Lepiej niech sam napisze jaka jest prawda \"Smile\"

carrion napisal:
Nie ulega watpliwosci jednak, ze malo kto tak potrafi teraz rysowac w tym smutnym jak p..da kraju.
No i malo komu sie chce co jest jeszcze bardziej przygnebiajace.

A po co w ogole rysowac? Wbijasz na google image lub devianta, potem narzedzia konwerterskie w timantesie lub starym p1 i jest grafa do dema albo na kompo \"Smile\"

isildur__

• Gość
« Odpowiedź #33 dnia: 14 Lutego 2012, 23:08 »

Sebaloz/Lepsi.De napisal:

Lepiej niech sam napisze jaka jest prawda \"Smile\"

Nie mam niczego do ukrycia, glowa robota jest wzieta z tej rzezby, przy czym 98% pikseli bylo postawionych przez moj palec na LMB, cienie zaglebienia rowniez. Kazdy moj obrazek powstaje w taki sposob, nie jestem typowym painterem, ale zawsze dodaje cos od siebie i kazdy szczegol robie recznie. Jesli masz cos przeciwko to siegnij pamiecia do zarania Sceny na swiecie, od tamtej pory 99% obrazkow to \"copy\", 99% kodu i muzyki to \"copy\" w taki czy inny sposob. Bez jaj nikt tu sie nie chce mianowac DaVincim \"Smile\" Na oslode:
http://youtu.be/LDEBllq6hHM

isildur__

• Gość
« Odpowiedź #34 dnia: 14 Lutego 2012, 23:32 »

carrion napisal:
w tym smutnym jak p..da kraju.
No i malo komu sie chce co jest jeszcze bardziej przygnebiajace.

@Carrion, kraj smutny sie zrobil, to fakt.
Zapraszam, wstap goscinnie do Samaru, a zobaczysz ile jest checi do robienia wielu rzeczy. Bez cisnienia, arogancji, w przyjacielskiej atmosferze.
Poza tym potrzebujemy kogos z jajami do dema, kto stworzy z nami design jakiego C64 jeszcze nie widzialo :P.

PS. sorry, ze tak post pod postem, mam nadzieje, ze Nitro sie nie obrazi.

Offline wegi

• Level 7
« Odpowiedź #35 dnia: 15 Lutego 2012, 08:45 »
Pomysly \"Smile\" Mialem taki pomysl bo dla mnie nie jest wazny szyld pod jakim sie wystawia demo ale faktycznie ludzie z jakimi sie to robi - mialem taki szalony pomysl zeby zrobic demo polskiej sceny tzn kazdy kto chce zrobilby cos i by sie to poskladalo (of coz master of design przesiewalby to co nie pasuje)... Trzeba by zrobic rozpiske mapy dema i do tego standardu party by byly robione - ale pewnie to tylko kolejny pomysl - btw Isildur jest zajenbistym designerem!!!!!!!!!!!
Gdy po wynalezieniu komputera kwantowego jedni pytali o sposób wytwarzania prądu, kisiel pytał jak wytwarzać świeczki...

NIECH NIE BĘDZIE NICZEGO !!!

CZY RAF PIŁ Z JERICHA KUBECZKA ???

Offline c---n

• Level 5
« Odpowiedź #36 dnia: 15 Lutego 2012, 09:30 »
@sebaloz - grafx2 uzylem tylko 2 razy w historii - wole timantesa i nie jest prawda ze sie wiesza (ok raz na 100 uruchomien moze tak)

@wegi - swiete slowa - wazne z kim sierobi, dla tego wystapilem z crest

@digger - nie spieramy sie - powiem wiecej calkiem sensowna dyskusja sie wywiazala. a to tutaj ostatnimi czasy nie czesta sprawa.
aha i czekam na twoj tool w formie standalone bo bedzie w koncu dzialal na Macu \"Wink\"

@isildur - dzieki za zaproszenie, ale podziekuje. lubie robic demka z zielokiem a widze ze i brush sie budzi - wiec styka. po wielkiej burzy i dyskusji z kopiowaniem prac - ustalilem swoje stanowiskoa tak ze jest mi obojetne czy praca jest copy czy nie (te weole bardziej) dopoki komus sie chce i wychodzi z tego efektowna praca to feel free...

Offline wegi

• Level 7
« Odpowiedź #37 dnia: 15 Lutego 2012, 11:33 »
Oswieccie mnie co do filmiku podanego przez Isildura - jedno demo z ta grafika zrobila jedna grupa i drugie wg mnie znacznie lepsze  zrobil chyba glownie Jackasser (Amplifire horizon/instinct) i one sa podobne i chyba chodzi o to, ze Jackasser pokazal jak mozna zropic tamto demo lepiej tak?
Gdy po wynalezieniu komputera kwantowego jedni pytali o sposób wytwarzania prądu, kisiel pytał jak wytwarzać świeczki...

isildur__

• Gość
« Odpowiedź #38 dnia: 15 Lutego 2012, 11:52 »

Sebaloz/Lepsi.De napisal:
Isildur, ok przyjmuje twoje tlumaczenia, choc nie akceptuje tego co robisz

@Sebaloz
Kurwa gosciu, sram na to co przyjmujesz, a co nie, ja z kolei nie akceptuje tego co Ty zrobiles kiedykolwiek na scenie, bo jest to zbyt mierne, zeby na to patrzec.
BTW czy Ty sie czasami nie leczysz na obsesje maniakalna, czy  jakas odmiane schizofrenii? Pracowalem kiedys z kolesiem, ktory zachowywal sie identycznie jak Ty i uczciwie ostrzegal, ze z niego ciezki przypadek i ze nic na to nie moze poradzic - taka choroba. Zreszta obrazki, ktore robisz tez cos o tym mowia.
Proponuje odwrocic proporcje, zamiast byc 100% scenowym trollem, skup sie bardziej na poprawieniu warsztatu.

Design.
@Carrion
Design moge wymyslic samemu, chodzilo mi bardziej o to, ze co dwie glowy to nie jedna. Oczywiscie Skull tez jest zajebistym designerem, a Wegi lyka takie rzeczy ostatnio jak bulke z maslem.

@Wegi
do obydwu dem grafe robil Archmage, tylko w jednym obrazek jest odbity w poziomie.

Offline Sebaloz

• Level 6
« Odpowiedź #39 dnia: 15 Lutego 2012, 17:49 »
Podsumowujac review Dream Travel, grafika w demie jest wtorna, kopiowana z netu i czesciowo konwertowana, ale w wiekszosci solidnie wypikselowana. Gdybym mial dac komus moje originalne grafiki do \"poprawienia\" to dalbym je Isildurowi.

Offline Kisiel

• Level 7
  • Number 7 in all users competition...
    • http://wiki.projekt64.filety.pl/doku.php
« Odpowiedź #40 dnia: 15 Lutego 2012, 17:57 »

isildur napisal:

@Carrion
Design moge wymyslic samemu, chodzilo mi bardziej o to, ze co dwie glowy to nie jedna. Oczywiscie Skull tez jest zajebistym designerem, a Wegi lyka takie rzeczy ostatnio jak bulke z maslem.

No wasze Trio to teraz najplodniejsza demo grupa w Polsce, jeszcze raz gratuluje dlugiego pobytu na TOP 10 CSDB \"Smile\"
idz wyprostowany wśród tych co idą na kolanach

...w przypadku checi zakupu UK1541,GA,MA,T8500,T7501 prosze o kontakt na Facebooku, haslo: UK1541....

Offline wegi

• Level 7
« Odpowiedź #41 dnia: 15 Lutego 2012, 18:38 »
Ej Seba - tzn. ze z gory zakladasz ze walisz gnioty, stawiasz je kolo roboty carriona i Twoje grafiki trzeba poprawiac? A nie mozesz sam ich \"poprawic\"?

Offline Sebaloz

• Level 6
« Odpowiedź #42 dnia: 15 Lutego 2012, 19:15 »

wegi napisal:
Ej Seba - tzn. ze z gory zakladasz ze walisz gnioty, stawiasz je kolo roboty carriona i Twoje grafiki trzeba poprawiac?

To nie jest watek o mojej grafice. Nabijam sie z Isildura, ktory zaklada ze nie bedzie niczego rysowal tylko wrzuca pewnie teraz haslo circus do google image, bo potrzebna grafika \"do zobaczenia w cyrku\". Potem sobie konwertuje grafike i poprawia dodajac cos od siebie, a jak ktos mu zwraca uwage to odpierdala Kisiela.

wegi napisal:
A nie mozesz sam ich \"poprawic\"?

Takie pytanie mozesz zadac autorom originalnych prac, ktore Isildur konwertowal do Dream Travel. Po co sam poprawial ich grafiki, zamiast tego mogl sie do nich zglosic zeby narysowali wam do dema grafiki juz w komodorowskiej rozdzielczosci i kolorach.

isildur__

• Gość
« Odpowiedź #43 dnia: 15 Lutego 2012, 19:28 »
@Wegi, przy kazdej wypowiedzi tego kmiota, w prawym gornym rogu jest taki przycisk \"IGNORE\" wystarczy nacisnac raz. Swietna sprawa.

Offline c---n

• Level 5
« Odpowiedź #44 dnia: 15 Lutego 2012, 22:21 »
@sebaloz
daj se juz spokoj sebastian. jestes beznadziejny, twoje grafiki sa chujowe, a przechwalanie sie na ilu to party nie byles i ilu gostkow znasz do nas juz nie przemawia... zrob w koncu cos normalnego/scenowego i wtedy zacznij sie tu wypowiadac.
sam osobiscie przekonywalem zieloka zeby kolejne demko bylo bez ciebie (i bedzie bez ciebie) bo totalnie, ale to kurwa totalnie zanizyles klimat w naszym demie. wiezylem do tej pory ze w sumie dobrze ze kazdy kto robi na c64 wart jest uwagi, ale kurwa nie .... jak ktos sie zachowuje tak jak ty to kurka lapy opadaja i traci sie resztki dobrych checi...

nabijasz sie z isildura? sebastian - serio, ale nie jestes normalny.

to bedzie juz moj drugi ignor na tym forum.