Aktualności: C64 Power - online od stycznia 2000 !

Autor Wątek: pluginy do VICE  (Przeczytany 769 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

joodas__

• Gość
pluginy do VICE
« dnia: 03 Grudnia 2011, 08:29 »
Witam,

Znacie mozne jakies fajne pluginy do VICE ulatwiajace programowanie na komciu?

Pozdro

Nitro__

• Gość
pluginy do VICE
« Odpowiedź #1 dnia: 03 Grudnia 2011, 10:13 »
? Vice przeciez nie ma systemu pluginow. Ogolnie to praktycznie nic mi w nim programistycznego nie brakuje, monitor ma wszystko. Tym nic jest dobry profiler ktory analizowalby zajecie czasu procesora przez wskazany kawalek kodu.

Offline Skull

• Level 6
pluginy do VICE
« Odpowiedź #2 dnia: 03 Grudnia 2011, 11:18 »

Nitro napisal:
Tym nic jest dobry profiler ktory analizowalby zajecie czasu procesora przez wskazany kawalek kodu.

To juz tez jest:

http://www.c64.cba.pl/index.php?text_id=54

Nitro__

• Gość
pluginy do VICE
« Odpowiedź #3 dnia: 03 Grudnia 2011, 16:45 »
Hmm, widzialem i chyba profilowania, to on nie obsluguje, tylko to smieszne patrzenie na pamiec.
Chodzi mi o cos takiego: oznaczam sobie kawalek kodu o zmiennej dlugosci wykonywania do profilowania, czekam 20s az demopart przeleci i nastepnie mierze ile czasu zajelo jego wykonywanie.

Stg__

• Gość
pluginy do VICE
« Odpowiedź #4 dnia: 04 Grudnia 2011, 08:33 »

Nitro napisal:
Hmm, widzialem i chyba profilowania, to on nie obsluguje, tylko to smieszne patrzenie na pamiec.
Chodzi mi o cos takiego: oznaczam sobie kawalek kodu o zmiennej dlugosci wykonywania do profilowania, czekam 20s az demopart przeleci i nastepnie mierze ile czasu zajelo jego wykonywanie.

ja rozwiazalem to tak, ze zrobilem sobie procki na timer\'ach ktore licza mi czas taki jsr profileStart, jsr profileStop i wynik wyswietlam, albo wpisuje gdzies do pamieci. Minus jest taki, ze nie zadziala to w partach wykorzystujacych timer\'y.