Aktualności: C64 Power - online od stycznia 2000 !

Autor Wątek: Noc z Demoscena 05.11.2011  (Przeczytany 2220 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline kenji

• Level 5
Noc z Demoscena 05.11.2011
« Odpowiedź #60 dnia: 10 Listopada 2011, 11:33 »
To moze na wiosne zrob jakies party?

Offline Kisiel

• Level 7
  • Number 7 in all users competition...
    • http://wiki.projekt64.filety.pl/doku.php
« Odpowiedź #61 dnia: 10 Listopada 2011, 11:48 »
tylko kiedy pierniki beda???
idz wyprostowany wśród tych co idą na kolanach

...w przypadku checi zakupu UK1541,GA,MA,T8500,T7501 prosze o kontakt na Facebooku, haslo: UK1541....

Cobra of Samar

• Gość
« Odpowiedź #62 dnia: 10 Listopada 2011, 11:54 »

kisiel napisal:
tylko kiedy pierniki beda???

Wiosna!

elban__

• Gość
« Odpowiedź #63 dnia: 10 Listopada 2011, 13:00 »
wiosna. maj / czerwiec. wszystkiego sie dowiecie w odpowiednim czasie.

najprawdopodobniej ten piernik bedzie w \'starej\' formule - ale oczywiscie WSZYSTKICH serdecznie zapraszamy.

StreaK__

• Gość
« Odpowiedź #64 dnia: 10 Listopada 2011, 16:40 »

V0yager napisal:

StreaK napisal:

V0yager napisal:

A na razie zostaje mi Ziobryx, choc tego pana w okularach nie trawie.

V0yager, pytanko dnia: Bedzie NOC v3 w tym roku albo na poczatku nastepnego?

Raczej w nastepnym, jak juz sie troche ociepli. Wypadaja dwa 30-lecie, bedzie trzeba cos na ta okazje przygotowac, choc wszystko zalezy od tego czy komus sie bedzie chcialo przyjechac.

BTW. Marcin Borkowski byl na V2? widzialem go na Fejsie jako ATTENDING na V2, ale nie widzialem go.. chetnie bym zagail i uscisnal dlon w podziece za lata 90te \"Smile\"

V0yager

• Gość
« Odpowiedź #65 dnia: 14 Listopada 2011, 14:51 »
Nie, Borek nie przyszedl, ale knuje tajny plan wraz z niejakim Gzyniem zeby zorganizowac na nocke ze scena podpisywanie Top Secretow...
Noc najwczesniej w marcu, kiedy sie ociepli. W 2012 wypadaja trzy wazne rocznice - C64 i ZX Spectrum koncza po 30 lat, a niejaki Falcon - 20. I chyba w tym kierunku pojdzie show, tym razem bez Amigi i peceta. Na dwa ekrany w glownej sali, byc moze trzeci w dodatkowej, ktora albo zostanie zastawiona sprzetem albo zamieniona w sale do konkursow w grach retro. Zobaczymy. Czekam na Wasze opinie i pomysly.
Nie ukrywam ze bardziej zalezy mi na zlocie dla sceny, niz ludzi z zewnatrz, a i sciagnieciu w jedno miejsce wszystkich scen.

Offline wackee

• Level 6
« Odpowiedź #66 dnia: 14 Listopada 2011, 18:18 »

V0yager napisal:
a niejaki Falcon - 20.

Derealization by DHS, koniecznie.

zielok__

• Gość
« Odpowiedź #67 dnia: 14 Listopada 2011, 21:30 »

wackee napisal:
Derealization by DHS, koniecznie.

Az sobie wyszukalem to demko na youtube i dupa tez go nie czuje\"Smile\" Wacek - powaznie pytam - co jest w nim fajnego?

Nitro__

• Gość
« Odpowiedź #68 dnia: 14 Listopada 2011, 22:44 »
Derealization jest genialne, moze nie od strony efektow, ale klimatu i soundtracku.

Offline wackee

• Level 6
« Odpowiedź #69 dnia: 15 Listopada 2011, 23:05 »

zielok napisal:
Az sobie wyszukalem to demko na youtube i dupa tez go nie czuje \"Smile\" Wacek - powaznie pytam - co jest w nim fajnego?

Patrz przypis Nitro. STYL, ku--a, STYL. Pierwszy kawalek podlozony pod part z gorami... bajeczny audio-wizualny dysonansik. A cala srodkowa czesc dema - te przyszarzale brazy, brud ruina i syf. Nasty, filthy soundtrack. Poezja. Tak wlasnie mozna zrobic zajebiste klimatyczne demo bez mega efektow (obiektywnie, chociaz gowno wiemy o kodowaniu na falconie wiec moze mylimy sie o 180 stopni?)...    

Morduje mnie ze scena zrobila myslowe kolko i znowu zaczynamy zapominac, ze demo moze byc dobre \"bez efektow\" [definicja (c)2011 Isildur].

Nie zrozumcie mnie zle, codep0rn rzadzi ale bez pomyslu dodanego do kodu wracamy do walkowanego juz kiedys \"Opium\", ktorego jest epickim failem.  

Wiecie dlaczego polskie dema nie robia takiej furrory na scenie jak bysmy chcieli? Wlasnie dlatego, ze rzadkoscia sa STYLOWE polskie dema. Troche nie bardzo nam to wciaz wychodzi. Robimy dema z dobrym kodem, dobra muza, dobra grafa. Ale jest roznica miedzy prezeniem muskulow, a solidnym (pardon) pierdolnieciem. Mozna by o tym ksiazki pisac.

PS Zielok. I nie wierze ze part z gorami Ci sie nie podobal \"Smile\" (chyba ze widziales wczesniej \"Elevated\", po ktorym juz zaden part tego typu chyba nie moze sie podobac, heheh).

zielok__

• Gość
« Odpowiedź #70 dnia: 16 Listopada 2011, 08:36 »

wackee napisal:
Patrz przypis Nitro. STYL, ku--a, STYL. Pierwszy kawalek podlozony pod part z gorami... bajeczny audio-wizualny dysonansik. A cala srodkowa czesc dema - te przyszarzale brazy, brud ruina i syf. Nasty, filthy soundtrack. Poezja. Tak wlasnie mozna zrobic zajebiste klimatyczne demo bez mega efektow (obiektywnie, chociaz gowno wiemy o kodowaniu na falconie wiec moze mylimy sie o 180 stopni?)...

Ja wlasnie tutaj klimatu i stylu kompletnie nie czuje. Grafika mi nie lezy, muzyka nie podoba mi sie i calosc taka nudna jest. Widzialem inne demka ktore bardziej mi sie podobaly (z amigi czy tam pc) bo byly bardziej klimatyczne. Nie trafia do mnie te demo kompletnie \"Sad\" Mam chory gust \"Smile\"

wackee napisal:

Morduje mnie ze scena zrobila myslowe kolko i znowu zaczynamy zapominac, ze demo moze byc dobre \"bez efektow\" [definicja (c)2011 Isildur].

Nie zrozumcie mnie zle, codep0rn rzadzi ale bez pomyslu dodanego do kodu wracamy do walkowanego juz kiedys \"Opium\", ktorego jest epickim failem.  

Wiecie dlaczego polskie dema nie robia takiej furrory na scenie jak bysmy chcieli? Wlasnie dlatego, ze rzadkoscia sa STYLOWE polskie dema. Troche nie bardzo nam to wciaz wychodzi. Robimy dema z dobrym kodem, dobra muza, dobra grafa. Ale jest roznica miedzy prezeniem muskulow, a solidnym (pardon) pierdolnieciem. Mozna by o tym ksiazki pisac.

Ja juz to zrozumialem jakis czas temu. Co prawda jakiegos stylowego dema raczej nie zrobilem (zrobilismy \"Smile\") ale efekty w Apparatus sa latwiejsze do zrobienia niz te z Portal\'a. Skupilem sie w nich aby byly szybkie i efektowne co chyba sie udalo. Na razie ciagle brakuje dema z zajebistym designem co zostanie zrobione.

wackee napisal:
PS Zielok. I nie wierze ze part z gorami Ci sie nie podobal \"Smile\" (chyba ze widziales wczesniej \"Elevated\", po ktorym juz zaden part tego typu chyba nie moze sie podobac, heheh).

No wlasnie widzialem \"Smile\" Ale w sumie racja, nie znam mozliwosci falcona i takie gory to moze na nim osiagniecie jest. Ale tego nie wiem.

Offline wackee

• Level 6
« Odpowiedź #71 dnia: 16 Listopada 2011, 19:13 »

zielok napisal:
Ja wlasnie tutaj klimatu i stylu kompletnie nie czuje.

No ale to jest cos innego. \"Demo ma styl ktory do mnie nie trafia\" kontra \"Demo nie ma stylu\".
Do mnie nie trafia styl produkcji Offensow, ale nie mozna im tego stylu odmowic.

Cytat:
Ja juz to zrozumialem jakis czas temu.

Wiem, bo pamietam Twoje stare dema \"Smile\"

Cytat:
No wlasnie widzialem \"Smile\" Ale w sumie racja, nie znam mozliwosci falcona i takie gory to moze na nim osiagniecie jest. Ale tego nie wiem.

Zawsze mozesz byc pierwszym, ktory je zrobi na C64 \"Wink\"

Offline Sebaloz

• Level 6
« Odpowiedź #72 dnia: 16 Listopada 2011, 19:34 »
W Derealization rozwalil mnie motyw od 4:24 do 4:50, myslalem ze to juz koniec dema, szare tlo zmienia sie na czarne, niby nic sie nie dzieje na ekranie tylko gra sobie muzyczka, a tu po 26 sekundach z ciemnosci niespodziewanie wylania sie ptak i jest the end \"Smile\"

zielok__

• Gość
« Odpowiedź #73 dnia: 16 Listopada 2011, 20:14 »

wackee napisal:

No ale to jest cos innego. \"Demo ma styl ktory do mnie nie trafia\" kontra \"Demo nie ma stylu\".
Do mnie nie trafia styl produkcji Offensow, ale nie mozna im tego stylu odmowic.

Dema Offensow do mnie takze nie trafiaja ale istotnie stylu im nie odmowie. Tutaj kompletnie to do mnie nie trafia i nie widze tego stylu. Prawdopodobnie trafia to w obszar poza moja percepcja.

Cytat:
Wiem, bo pamietam Twoje stare dema \"Smile\"

Zlosnik \"Smile\"