Aktualności: C64 Power - online od stycznia 2000 !

Autor Wątek: Ankieta dotyczaca konkursow na Silesia Party 5  (Przeczytany 1832 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

SUDi__

• Gość
Ankieta dotyczaca konkursow na Silesia Party 5
« Odpowiedź #15 dnia: 11 Września 2011, 21:32 »

Sebaloz/Lepsi.De napisal:
Po raz pierwszy i ostatni sponsorowalem Riverwash.

Chlopie, ty wogole slyszysz co mowisz?
Ja sponsorowalem to, nie zasponsoruje juz tamto, nie przyjade do tych bo tak chce i juz.
Ty, ktory ciagle bojuje o \"czystosc\" sceny rodem z dawnych lat , ty, co zbierasz butelki po partyplace w kultowej kurtce, a gadasz jak jakis pieprzony materialny yuppies z Wall Street.
Obudz sie, nie mamy 1995 rok, scena C64 i party nie przezywa swoje apogeum. Popuszczenie regulaminu w te czy we wte juz nie zniszczy wizerunku sceny. Czym chcesz przyciagnac ewentualnych nowych scenowiczow na party, Wolfem 4k? Prosze Cie...

Offline Kisiel

• Level 7
  • Number 7 in all users competition...
    • http://wiki.projekt64.filety.pl/doku.php
« Odpowiedź #16 dnia: 11 Września 2011, 21:46 »

Czyli nie masz nic przeciwko mojemu dopiskowi do regulaminu konkursow? Jesli nic nie stoi na przeszkodzie to prosze organizatorow o dodanie tego dopisku i zamkniecie tematu.

Nie uwazam aby naciski na organizatorow byly uprawnione, zachowujesz sie jak szczeniak. Zrobia co uwazaja za sluszne.
Napisze to jeszcze raz co z demami ktore uzywaja 2MHz ? Czy gwalcily one jakies zasady, jakos nikt nie wrzucal ich do wora \"WILD\"
Dla mnie compo hardware ma sens jak jest kilku hardwarowcow ktorzy spotykaja sie co roku i prezentuja swoje wynalazki. Np jednostka sprzetowa FPU mnozaca i dzielaca w dziewiec cykli procka zamiast 30 lini, albo C64 podlaczony do TFT. Takie cos to rozumiem ale demo puszczone w takiej konkurencji to juz nie rozumiem. Place in Space nie poszlo w kategorii  hardware a bylo napisane na dopalonym sprzecie (C128)
idz wyprostowany wśród tych co idą na kolanach

...w przypadku checi zakupu UK1541,GA,MA,T8500,T7501 prosze o kontakt na Facebooku, haslo: UK1541....

Offline Sebaloz

• Level 6
« Odpowiedź #17 dnia: 11 Września 2011, 21:54 »

kisiel napisal:
co z demami ktore uzywaja 2MHz ? Czy gwalcily one jakies zasady, jakos nikt nie wrzucal ich do wora \"WILD\"

Dema uzywajace 2Mhz podczas kompo nie byly pokazywane na c128, ale na zwyklym c64 z niecalym 1Mhz (rowniez bez wpietego super cpu 20Mhz). Z tego co pamietam Place in the space bylo wystawiane przez samych autorow. Gdyby ktos ukradl to demo i wystawil pozniej w innym kompo to bylo by to glosne na scenie.

Offline Kisiel

• Level 7
« Odpowiedź #18 dnia: 12 Września 2011, 04:46 »
Sebastianie czy Ty byles wszedzie duchem?  bo na compo Ciebie nikt tam nie widzial a najwiecej o nim wiesz. Pewnie masz jeszcze numer z identyfikatora i bilety na samolot z 1992 roku.

...w przypadku checi zakupu UK1541,GA,MA,T8500,T7501 prosze o kontakt na Facebooku, haslo: UK1541....

zielok__

• Gość
« Odpowiedź #19 dnia: 12 Września 2011, 06:35 »

kisiel napisal:
Np jednostka sprzetowa FPU mnozaca i dzielaca w dziewiec cykli procka zamiast 30 lini

Po co mi sprzetowa jednostka FPU ktorej prawie nikt nie bedzie mial i bedzie wolniejsza od procedury zastosowanej chocby w demie Portal (6 cykli)?

kisiel napisal:
Place in Space nie poszlo w kategorii hardware a bylo napisane na dopalonym sprzecie (C128)

BSOD, Portal takze powstalo na dopalonym sprzecie (pecet). Moje nowe demo takze. W jakiej kategorii mam je wystawic? Wild?  \"Laughing\"

Offline Kisiel

• Level 7
« Odpowiedź #20 dnia: 12 Września 2011, 06:47 »

zielok napisal:

kisiel napisal:
Np jednostka sprzetowa FPU mnozaca i dzielaca w dziewiec cykli procka zamiast 30 lini

Po co mi sprzetowa jednostka FPU ktorej prawie nikt nie bedzie mial i bedzie wolniejsza od procedury zastosowanej chocby w demie Portal (6 cykli)?

kisiel napisal:
Place in Space nie poszlo w kategorii hardware a bylo napisane na dopalonym sprzecie (C128)

BSOD, Portal takze powstalo na dopalonym sprzecie (pecet). Moje nowe demo takze. W jakiej kategorii mam je wystawic? Wild?  \"Laughing\"

Po pierwsze FPU oznacza zmienno przecinkowy uklad to co Ty podajesz to fixed point, czyli ciaganie wartosci z lut\'a, wstydz sie koderze \"Razz\"
Po drugie flame o robieniu prac na PC juz byl, ja swojego zdania nie zmieniam.

zielok__

• Gość
« Odpowiedź #21 dnia: 12 Września 2011, 06:50 »

kisiel napisal:
Po pierwsze FPU oznacza zmienno przecinkowy uklad to co Ty podajesz to fixed point, czyli ciaganie wartosci z lut\'a, wstydz sie koderze \"Razz\"

Ja takze mnoze rzeczywiste wartosci z zakresu od -1 do 1. Wstydz sie Kisiel  \"Very

ps. Tak Kisiel ja wiem o co Ci chodzi. Co nie zmienia faktu, ze w Portalu FPU spowodowalo by spowolnienie.

Offline Kisiel

• Level 7
« Odpowiedź #22 dnia: 12 Września 2011, 07:02 »
Mysle ze jakbys zastosowal procedury basic\'a z FPU to moglbys zrobic bardziej elastyczne procedury. Oczywiscie dzialaloby to na C64 bez FPU wolno ale ... nie zawsze szybkosc jest najwazniejsza.. spytaj sie zony \"Wink\"

zielok__

• Gość
« Odpowiedź #23 dnia: 12 Września 2011, 16:42 »
Moglbym zrobic elastyczniejsze procedury ale w przypadku dema to nie mialo by sensu. Sa pewne ograniczenia ale tak zamaskowane aby nie bylo ich widac. Poza tym nie interesuje mnie tworzenie na specjalizowany hardware.

ps. Kisiel dasz 10 ? \"Very

Offline Kisiel

• Level 7
« Odpowiedź #24 dnia: 12 Września 2011, 17:21 »
slabo cos negocjujesz :P Spoko i tak masz miejsce na pudle za Arise \"Wink\"
fr08: 63,5k =>32M float kontra fixed.

splatterpunk__

• Gość
« Odpowiedź #25 dnia: 12 Września 2011, 19:23 »
ten watek to jest jakis absurd...

wykasowac.

Offline c---n

• Level 5
« Odpowiedź #26 dnia: 12 Września 2011, 19:32 »
Silesia 5
Ostatni zajazd na ..sl.... Zaglebiu.

Offline Sebaloz

• Level 6
« Odpowiedź #27 dnia: 12 Września 2011, 20:14 »
Dla mnie scena to jest wlasnoreczne tworzenie nowych prac a nie odtwarzanie starych dem na kompo. To co kombinuja Raf z Kisielem to jest parodia hardware kompo i wogole konkursow. Malo kto wie, ze pomysl na hardware kompo na Silesii wzial sie z ogladania prac Lft, ktory montuje urzadzenia a potem wlasnorecznie pisze na nie dema z wlasnym kodem, muzyka i grafika. Podoba mi sie taka ambitna postawa, pare tygodni temu na LCP w Szwecji mialem okazje z nim pogadac i zagrac na jego pianinku Chipophone http://www.youtube.com/watch?v=oIxr5QLnXXs

Lista jego osiagniec:

Craft by lft, 1st place at Breakpoint 2008, in the Console / Real Wild compo.
http://www.youtube.com/watch?v=sNCqrylNY-0
Craft is a demo running on its own minimalistic demo platform. The demo platform is based on an ATmega88 microcontroller.

Turbulence by lft, 1st place in Console / Real Wild compo at Breakpoint 2009
http://www.youtube.com/watch?v=6gEMKYnUADE
Turbulence is the successor of craft. It\'s a microcontroller demo based on the Propeller chip from Parallax. External I/O consists of stereo sound (at line level) and a VGA signal.

Phasor by lft, 2nd Wild Demo at Breakpoint 2010
http://www.youtube.com/watch?v=sCN1bqRG-7o
Phasor, like Craft, is a demo running on a custom minimalistic ATmega88-based demo platform. But it generates a composite video signal (PAL) instead of a VGA signal.

Bit banger by lft, 1st at Revision 2011 oldskool intro
http://www.youtube.com/watch?v=lCHOCkm8Ieg
\"Custom ATtiny15-based hardware. Analogue and digital electronics, 1.6MHz, 32 bytes (!) RAM, 1 kB ROM, produces a VGA signal and mono sounds.\"

zielok__

• Gość
« Odpowiedź #28 dnia: 12 Września 2011, 21:19 »

Dla mnie scena to jest wlasnoreczne tworzenie nowych prac a nie odtwarzanie starych dem na kompo. To co kombinuja Raf z Kisielem to jest parodia hardware kompo i wogole konkursow.

Ale teraz to juz calkiem pierdzielisz. Przeciez Kisiel napisal, ze jest temu przeciwny. Wiec kurna o co chodzi?

Offline Sebaloz

• Level 6
« Odpowiedź #29 dnia: 12 Września 2011, 21:26 »
ok, zobaczymy co bedzie na party.