niniejszego gniota pisalem 3 lata po kawalku, a to o selektywnym filtrowaniu to niefortunnie jeden ze starszych fragmentow i nie do konca sam wiem o co mi dokladnie chodzilo

pamietam tyle:
- w \'gauntlet 3\' Follina na poczatku jest trzykanalowy pad smyczkowy z tak inteligentnie podbita gorka, ze brzmi jak prawdziwa orkiestra grajaca w wysokim rejestrze
- udalo mi sie zrobic podobny efekt na jednym kanale, ale tylko na jednym dzwieku (z kilku nastepujacych po sobie) w jakims starym kawalku, raczej przypadkowo
- Jammer 4-5 lat temu przyslal mi szkicyk, w ktorym bas grajacy oktawy szesnastkowymi legatami (patent typowy dla np. Fanty) jest filtrowany tak, ze slychac oprocz oktawek staly (!) dzwiek w gorze: niestety szkicu nigdy nie dokonczyl, a ja go z kolei zgubilem w odmetach dysku
- kiedy opowiedzialem o tym tricku Linusowi na X\'08, stwierdzil ze on tez cos takiego kiedys zrobil, ale bylem na tyle zdretwialy, ze nie drazylem gdzie i kiedy
o i tyle. wywod teoretyczny Mooga interesujacy, moze jakies cwiczenie praktyczne?