Aktualności: C64 Power - online od stycznia 2000 !

Autor Wątek: 1541 Ultimate skladane w Polsce  (Przeczytany 871 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

kotrobot__

• Gość
1541 Ultimate skladane w Polsce
« Odpowiedź #15 dnia: 05 Czerwca 2011, 10:03 »
Kisiel, dla sportu tak hejtujesz?

Offline Sebaloz

• Level 6
« Odpowiedź #16 dnia: 05 Czerwca 2011, 11:41 »

kotrobot napisal:
Kisiel, dla sportu tak hejtujesz?

Z zazdrosci. Jak ja juz lutowalem to on jeszcze komodorka nie mial \"Smile\"

zyga

• Gość
« Odpowiedź #17 dnia: 05 Czerwca 2011, 13:01 »
Dla mnie 1541U czy tez wpychanie komcia do FPGA (chameleon), jest bez sensu. Oczywiscie dla developera to fajna zabawa.

Jak chce emulator to odpale sobie VICE. Taniej.

Na miejscu Gideona nie oddalbym swojego projektu, zeby ktos mogl zarabiac na tym kase. No chyba  ze mialbym z tego tantiemy. Ale wtedy nie wyjdzie taniej.

Rzadko mi sie zdarza zgadzac z Kisielem, ale tym razem coz - ma chlopina racje.

kotrobot__

• Gość
« Odpowiedź #18 dnia: 05 Czerwca 2011, 15:12 »
Zyga, co ma wspolnego U1541 - hardware, ktory ma zastapic zdychajacy z racji wieku hardware (stacje i dyskietki) z softwareowym VICE?

Offline Kisiel

• Level 7
  • Number 7 in all users competition...
    • http://wiki.projekt64.filety.pl/doku.php
« Odpowiedź #19 dnia: 05 Czerwca 2011, 17:43 »

kotrobot napisal:
Zyga, co ma wspolnego U1541 - hardware, ktory ma zastapic zdychajacy z racji wieku hardware (stacje i dyskietki) z softwareowym VICE?

OBIE rzeczy to emulacja dzialajaca na sprzecie. To chyba oczywiste.
Nitro moze sobie przekompilujesz VICE tak aby dzialal z NFlash i wypalisz zamiast BIOS-u? To bylby projekt sprzetowy i chetnych na takie cudo mialbys w pip.
Tanio blyskawicznie i masz wszystko co sobie mozna wymarzyc.
idz wyprostowany wśród tych co idą na kolanach

...w przypadku checi zakupu UK1541,GA,MA,T8500,T7501 prosze o kontakt na Facebooku, haslo: UK1541....

kotrobot__

• Gość
« Odpowiedź #20 dnia: 05 Czerwca 2011, 18:06 »
Kisiel, wez sobie garsc rezystorow i zwal se konia pod jakis schemat, bo juz moge tych pierdow czytac.

Offline Kisiel

• Level 7
« Odpowiedź #21 dnia: 05 Czerwca 2011, 18:52 »
wow, uczen przerosl mistrza. Nitro ten watek zaczyna przypominac arene.

...w przypadku checi zakupu UK1541,GA,MA,T8500,T7501 prosze o kontakt na Facebooku, haslo: UK1541....

kotrobot__

• Gość
« Odpowiedź #22 dnia: 05 Czerwca 2011, 19:36 »
I kto to mowi? Nie zal sie.

Potrafisz spierdolic kazdy temat na tym forum.

Co ciekawe, sam zakladasz watek o nowym scenowym projekcie (nie slyszalem o nim wczesniej), z zalozeniem zjebania go od poczatku do konca, tylko dlatego, ze wspomnial o nim Sebaloz.

Otoz U1541 to dla mnie chyba najlepsza przystawka do c64 jaka kiedykolwiek powstala.
Mowie z poziomu uzytkownika, ktory posiada kilkanascie komodorkow, ktore dzialaja - sprawdzam raz na rok.
Wszystko u starego, nie mam w domu miejsca na muzeum.
Mam tez z 10 stacji, ktore raczej nie dzialaja (glowice, mechanika) i to jest problem. I chcialbym miec alternatywe - taka ultimate alternatywa jest U1541.
Przyklasne kazdej kazdej akcji, ktora upowszechni to rozwiazanie.

Nie rzucaj klod pod nogi - tylko pomoz.
Masz wiedze i umiejetnosci, przylacz sie do projektu.

Offline Kisiel

• Level 7
« Odpowiedź #23 dnia: 05 Czerwca 2011, 19:49 »
Projekt daj darmo projekt?

Przepraszam, projekt: kto chce kupic taniej 1541U.
Dziwne ze jest taka mala popularnosc tego pomysla, przeciez kazdy chce kupic taniej.

Offline c---n

• Level 5
« Odpowiedź #24 dnia: 05 Czerwca 2011, 20:01 »
wow
pierwszy raz widze tak dlugi post kotarobota !
to go kisiel wkurwil!

ale prawd  w tym watku jest conajniej kilka
- potrzebujemy u1541 i jego tanszych odpowiednikow
- potrzebny jest kapitalista ktory ma kase kuma biznes retro sprzetu i ma jaja aby to rozkrecic
- gideon bedzie mial to jednak w dupie i nie da praw do swojego produktu (po co by mial sie pozwbywac swojego biznesu)
- sebaloza pierdolenie o szkole elktronicznej to jak zwykle pierdolenie
- jak rozumiem intencje kisiela to nie trolowanie (taki ma po prostu charakter) a raczej zwrocenie uwagi na polaczenie tych powyzszych faktow razem

co do chameleona to mogl by to byc najlepszy gadget gdyby nie byl taki drogi. tutaj kolega atarowiec kapitalista i kisiel maja pole do popisu. kisiel potrafi a tamten ma kase - wiec panowie dosc pierdolenia, robota czeka!

caluje

Offline Kisiel

• Level 7
« Odpowiedź #25 dnia: 05 Czerwca 2011, 20:12 »
a ja uwazam ze jakby sie tylko Nitrusiowi chcialo to by robil komodorki ze starych lapow wymieniajac w nich biosy, wystarczyloby to do wszelkich zabaw ze sprzetem. I taki projekt by mial wziecie wszedzie,
bo tani, bo dziala, bo emuluje wszystko i wszedzie.

kotrobot__

• Gość
« Odpowiedź #26 dnia: 05 Czerwca 2011, 20:14 »
Kisiel, jaki projekt \"daj mi darmo\"?!

Ignorujesz co pisza zainteresowani.

Zalozyles ten temat tylko dlatego, ze Sebaloz cos wspomnial przy piwie na ognisku i masz ochote to osmieszyc.

Jeszcze raz - masz wiedze i umiejetnosci - pomoz.

Nitro__

• Gość
« Odpowiedź #27 dnia: 05 Czerwca 2011, 20:17 »
Mi szczerze mowiac na projekcie wogole nie zalezy, C64 odpalam od swieta, nagranie tych 7 dyskietek z demami to zaden bol, wrecz przeciwnie, jest klimat.
Za to zalezy mi na ludziach wiec podjalem luzno temat bedac pod wrazeniem rozmachu produkcyjnego lotharka, oczywiscie jak zwykle naszemu hardware guru sie to nie podoba, trudno, plakac nie bede nad nie scenowym podejsciem, gdyby koderzy tak mysleli, to by sie scena zatrzymala na scrollach.

Offline Sebaloz

• Level 6
« Odpowiedź #28 dnia: 05 Czerwca 2011, 20:23 »
Teraz produkcja u Gideona stoi, bo czeka na kogos z rodziny zeby pomogl mu podkladac kolejna partie. Nowa wersja firmware jest spierdolona, bo nie dziala wiekszosc dem.

W Czestochowie byla mowa o prowizji od kazdej sztuki, wiec Gideon mialby za to kase i nie musialby sie pierdolic z produkcja tylko rozwijalby dalej Ultimate i poprawil firmware. Gideon moze zrobic ze swoim projektem co chce. Jesli zdecyduje ze chce oddac produkcje za darmo to jego sprawa i nikomu nic do tego. Nie jestescie na jego miejscu.

carrion napisal:
- sebaloza pierdolenie o szkole elktronicznej to jak zwykle pierdolenie

Mylisz sie. Jestem absolwentem Liceum Elektronicznego, zdalem egzamin zawodowy, specjalnosc monter urzadzen elektronicznych. Zespol Szkol Technicznych tam gdzie mialo miejsce Silesia Party 1. Chodzila tam polowa grupy Keen Acid: ja, Max, Sam, a Moog przyjezdzal do nas na warsztaty szkolne na praktyki.

Offline c---n

• Level 5
« Odpowiedź #29 dnia: 05 Czerwca 2011, 20:35 »

Sebaloz/Lepsi.De napisal:

Mylisz sie. Jestem absolwentem Liceum Elektronicznego, zdalem egzamin zawodowy, specjalnosc monter urzadzen elektronicznych. Zespol Szkol Technicznych tam gdzie mialo miejsce Silesia Party 1. Chodzila tam polowa grupy Keen Acid: ja, Max, Sam, a Moog przyjezdzal do nas na warsztaty szkolne na praktyki.

mam bardzo duzy problem ze skomentowaniem tego. bo jesli mowisz to powaznie to ciesze sie ze jestes dumny ze szkoly ktora skonczyles - ja tez jestem dumny np z tego ze skonczylem politechnike opolska (tak jest taka)
ale jesli to dla jaj - to kurwa slaby zart....

co do gideona jeszcze raz, to nie znam takich szczegulow jak ty, ale koles chyba nie umie prowadzic biznesu skoro tlumaczy sie ze mu teraz rodzina pomaga. tutaj kapitalista by na pewno pomogl - wy-outsource\'owal (ale slowo) by to do chin.

najlepiej jednak jak narazie skomentowal to nitro.
i tak kurna wiekszosc oglada stuff na Vice\'ie a od swieta na real-maszynie.
u1541 jest fajne ale nie niezbedne do zycia. (tak wiem bimber pixluje na c64 a kisiel pisze kod w poke\'ach...)

ps: a u1541 kupie bo nie mam nic wygodnego co by mi pomagalo przewalac stuff na c64... kupie jak wogule bedzie dostepne... ale okazuje sie ze musze zbierac na chameleona