Aktualności: C64 Power - online od stycznia 2000 !

Autor Wątek: Kultowe Commodore powraca  (Przeczytany 1102 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Skull

• Level 6
Kultowe Commodore powraca
« Odpowiedź #15 dnia: 07 Kwietnia 2011, 21:20 »

spc napisal:
Ta obudowa strasznie tandetnym plastikiem zalatuje.

dokladnie - przypominaja mi sie od razu zabawki z odpustow.

SPC

• Gość
« Odpowiedź #16 dnia: 08 Kwietnia 2011, 18:40 »
A taki ladny byl, amerykanski...

nes__

• Gość
« Odpowiedź #17 dnia: 12 Kwietnia 2011, 17:21 »
polewali przedwczoraj na #c-64 UeSowianie, ze adres firmy to prywatne mieszkanie..

Offline c---n

• Level 5
« Odpowiedź #18 dnia: 12 Kwietnia 2011, 19:42 »
a ja sie zastanawiam w takim razie...
co ma na mysli koles/kolezanka, ktora pod dosc rozpoznawalnym URlem (commodoreusa) robi site i obiecuje takie cuda.... moze jest jebniety albo naprawde ma w zanadrzu mala fabryke w garazu i chce robic takie sprzety....
bede czekal. zobaczymy.

Offline Kisiel

• Level 7
  • Number 7 in all users competition...
    • http://wiki.projekt64.filety.pl/doku.php
« Odpowiedź #19 dnia: 12 Kwietnia 2011, 20:03 »
mysle ze uruchomienie takiej zabawki zmiesci sie w 250K $. Czy gosciu ma taka kase?
idz wyprostowany wśród tych co idą na kolanach

...w przypadku checi zakupu UK1541,GA,MA,T8500,T7501 prosze o kontakt na Facebooku, haslo: UK1541....

nes__

• Gość
« Odpowiedź #20 dnia: 12 Kwietnia 2011, 20:16 »
Hm na stronie wczoraj wrzucili nowe video
Koszt obudow i klawiatur z Chin raczej nie jest duzy
Reszta to seryjna plyta PC-towa
Wiec po co duze naklady..?
Ssanie z historii. Nie udane. Nie ma nawet portow joysticka. I wyglada na to ze nie ma licencji na zadne emu. Wiec pewnie WinVice beda mailem dosylac.
Zenujace \"Wink\"

Offline Kisiel

• Level 7
« Odpowiedź #21 dnia: 12 Kwietnia 2011, 20:19 »
O witam mistrza kalkulacji, znaczy sie formy robimy z gumy. Pewnie wiesz ile kosztuje kilo stali narzedziowej \"Smile\" Projekt sciagamy z netu (podaj linka z google) i chinole robia wtryski za damski chuj (podaj strone producenta)
Jak to wszystko wiesz to dla mnie jestes gosc.

...w przypadku checi zakupu UK1541,GA,MA,T8500,T7501 prosze o kontakt na Facebooku, haslo: UK1541....

digger

• Gość
« Odpowiedź #22 dnia: 12 Kwietnia 2011, 20:40 »
Kisiel, gosc na stole w kuchni wyzynarka 3D rznal profile \"Wink\" nie widziales fot?

Offline Kisiel

• Level 7
« Odpowiedź #23 dnia: 12 Kwietnia 2011, 20:49 »
hmm a zlozyles forme z rysunku i foto? Znasz trwalosc takiej formy? Ile strzalow wytrzyma domowa robota, jak poplynie tworzywo na dlugosci 300mm, gdzie sa grzalki od formy, wypychacze itp.. Kurwa ja pierdole kto z WAS zaprojektowal w zyciu jedna forme wtryskowa? Sami znawcy widze, tanio bo w domu? Bajki to sobie o 19 w TVP1 ogladajcie \"Smile\"

Offline kenji

• Level 5
« Odpowiedź #24 dnia: 12 Kwietnia 2011, 21:49 »
Kisiel wszystko to kwestia skali.  nes ma racje, mowiac ze ciagnac obudowe z Chin drogo to nie wychodzi.

W \"mojej\" firmie ciagniemy czesc rzeczy z Chin. Niektore z nich robili specjalnie dla nas, na zasadzie kopii istniejacego wyrobu. Wysylalismy im jedna probke i oni przygotowywali nam oferte na swoja podrobke. Jakosciowo nie odbiega to od tego co kupujemy w Polsce.
Oczywiscie mowie tu o wyrobach z tworzywa.

Offline Kisiel

• Level 7
« Odpowiedź #25 dnia: 12 Kwietnia 2011, 22:09 »
wszystko zalezy od designu, z czego to ma byc i jaka jakosc ma miec. Zrobienie form przodu i tylu nie jest tanie jezeli ma to byc jakosc komercyjna. Jak to sie robi na zasadzie obudow kwadratowych, prostokatnych to jest zupelnie co innego (np. skladaki z modulow) niz obudowa robiona 3D, a skoro wiem ile biora chinole za forme(mam wszystkie formy robione w chinach), ile kosztuje produkcja 1000 szt (prototypu) wyceniam taki projekt na sume okolo 250k$
W domku mozna pewne rzeczy zrobic ale nie wszystkie, 4 warstwowej plyty PCB nie zrobisz, to chyba oczywiste (inzynier za przeprojektowanie z referenca na c64 wezmie pewnie parowke albo kilogram ziemniakow). Mowienie ze kolo ma obrabiarke 3D w garazu dopelnia reszte wrazenia (kupil ja na wyprzedazy za paczke fajek)  .
Ja sceptycznie podchodze do tego projektu, nie mowie ze sie nie da, ale ekonomi w projekcie nie widze. Jakis mini ITX robi to samo i wyglada milion razy lepiej \"Wink\"
Nie zabraniam zyc marzeniom w koncu one pozwalaja nam zyc :P

Klax__

• Gość
« Odpowiedź #26 dnia: 12 Kwietnia 2011, 23:49 »

kisiel napisal:
hmm a zlozyles forme z rysunku i foto? Znasz trwalosc takiej formy? Ile strzalow wytrzyma domowa robota, jak poplynie tworzywo na dlugosci 300mm, gdzie sa grzalki od formy, wypychacze itp.. Kurwa ja pierdole kto z WAS zaprojektowal w zyciu jedna forme wtryskowa? Sami znawcy widze, tanio bo w domu? Bajki to sobie o 19 w TVP1 ogladajcie \"Smile\"

Ja \"Smile\" Musialem aby zaliczyc przedmiot na uczelni. Oj duzo jest przy tym zbawy \"Smile\"