Aktualności: C64 Power - online od stycznia 2000 !

Autor Wątek: LCP 2011 (5 - 7 Sierpnia 2011)  (Przeczytany 4503 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline c---n

• Level 5
LCP 2011 (5 - 7 Sierpnia 2011)
« Odpowiedź #105 dnia: 07 Sierpnia 2011, 21:49 »
Niestety musze zgodzic sie z wackiem.
Dema takie sobie i grafika nie zachwyca. Sorry ale joe zaczyna mi sie przejadac. Chyba jako jedyny dalem mu 7 na csdb. \"Twisted milo zaskoczyl mnie za to yazoo. Reszta zgodnie z oczekiwaniami.

X\'12 to bedzie target wiekszosci scenowiczow.

randall__

• Gość
« Odpowiedź #106 dnia: 08 Sierpnia 2011, 02:40 »
kurwa, a dema akurat mi sie bardzo podobaja. wyzszy poziom niz na ostatnim X, najlepsze booze i arsenic. zauwazony infantylizm zupelnie mi nie przeszkadza, wrecz przeciwnie, chce wiecej serduszek, misiaczkow i ciepelka hehe.
grafiki niezle (ale na chocby silesii 2 lata temu poziom byl znacznie wyzszy), zaki - w sumie niewiele szczegolnego, ale pamietajmy ze jednak na malo ktorym szwedzkim party bylo lepiej jakosciowo i ilosciowo.
ogolnie zal ze nie bylem, ale na Off Festiwalu tez nie bylem i nie widzialem ani Junior Boys, ani Meshuggah \"Smile\"
raport?

kotrobot__

• Gość
« Odpowiedź #107 dnia: 08 Sierpnia 2011, 06:09 »
Oj, odezwali sie smeciarze...

A to osobistego zaproszenia nie bylo, a to sie organizatorowi wiekszego miejsca na party szukac nie chcialo, a na koncu - produkcje chujowe.

Chyba zapomnieliscie, ze w zasadzie wszystkie te grupy zrobily grube dema jesienia zeszlego roku. Halo?

W grafice zabraklo mi chyba tylko grafiki Arch. (rysowal na party do dema).

Poza tym, to lokalne, szwedzkie party. Maja swoje klimaty.

Bardzo mi sie podobalo!

To tyle z rana. \"Smile\"

Offline wackee

• Level 6
« Odpowiedź #108 dnia: 08 Sierpnia 2011, 07:20 »
Creshu, a umiesz odroznic krytyke dem z party od krytyki party? Dziekuje \"Smile\"

Moja ocena dem nie ma nic wspolnego z faktem ze nie bylo mnie na tym party tylko dlatego ze mialem czas i mozliwosc dojechac tylko po to zeby stac pod wejsciem \"Smile\"

Nie mam nic do szwedzkich klimatow. Znam je az za dobrze \"Wink\" Roznica jest taka, ze jestem po prostu obiektywny. Nie oceniam jakie bylo party, bo pewnie bylo zajebiste. Produkcje w mojej ocenie rozczarowywuja, bo nie lubie powtarzania efektow (a tego jest obiektywnie duzo w produkcjach z LCP).

kotrobot__

• Gość
« Odpowiedź #109 dnia: 08 Sierpnia 2011, 07:33 »
Nie bronie party (bo impreza tego nie potrzebuje).

Ocena party releases - ok, racja, kazdemu wedle uznania.

Ale jak juz wspomnialem - wez chociaz pod uwage czestotliwosc wystawiania produkcji.

Wlasnie skonczylem ogladac produkcje ponownie - nie jestem zawiedziony.

Offline c---n

• Level 5
« Odpowiedź #110 dnia: 08 Sierpnia 2011, 07:50 »
Znowu dolaczam sie do wacka...
Obiektywna krytyka -tak!

Poprzdnie lcp przynioslo duzo lepsze releasy...
Swoja droga chcialbym. Chociaz tyle zobaczyc na silesii.

Offline wackee

• Level 6
« Odpowiedź #111 dnia: 08 Sierpnia 2011, 09:57 »

carrion napisal:
Swoja droga chcialbym. Chociaz tyle zobaczyc na silesii.

Nikt tego nie zrobi za nas.

Offline Sebaloz

• Level 6
« Odpowiedź #112 dnia: 08 Sierpnia 2011, 21:22 »
Co limitu partyzantow, to zawsze na x jest limit chyba 250 osob a reszta trafia na liste rezerwowa i nikt nie robi szumu ze organizatorzy nie chca zalatwic sali z noclegami na 300 osob. Nie slyszalem zeby ktos nie zostal wpuszczony na x czy lcp.

Co do powtarzania efektow to bylo sporo firstow, w samym demie camelotu byly trzy, booze przynajmniej jeden, offence scroll z wezem i samochodziki z gory. Chyba tylko Fenek potrafilby sam ogarnac co bylo firstem a co nie, ja nie umiem wiec czytam csdb.

Wiec chyba troche to zal.pl z powodu opuszczenia takiej imprezy \"Smile\"

Co do gorszych releasow to 2 lata temu byly 3 swietne dema, booze dalej robia na poziomie 2 dema na rok, z oxyronu graham przeszedl na atari, a resource wystawia demo na x-a. Od tego czasu pojawily sie nowe ekipy fairlight, arsenic czy offence, ale nie sa w stanie takich dem robic co kilka miesiecy. No i Camelot sie przebudzil, na razie Slammer tylko siedzial na party i kodowal nowa wersje kick assa, ale mam nadzieje ze wroci do robienia efektow.

Co do lokalnego szwedzkiego party to sie nie zgadzam, tak bylo do 2008 roku, a od 2009 zjezdza sie pol europy z demami. Z poza Szwecji chodzi mi o grupy norwerskie, dunskie, niemieckie i czasami wystawi cos wegierska czy polska grupa.

Offline wackee

• Level 6
« Odpowiedź #113 dnia: 09 Sierpnia 2011, 05:37 »
Generalnie to mozemy tak dyskutowac jeszcze tydzien \"Smile\"

Mam inne zdanie, swoj gust w demach, get over it.

Robmy swoje.

Offline Skull

• Level 6
« Odpowiedź #114 dnia: 09 Sierpnia 2011, 06:26 »
Tez mi sie zdaje, ze za duzo marudzicie - poziom dem jest przynajmniej dobry i jest duzo swiezynek - no jest ich wcale nie malo.

booker__

• Gość
« Odpowiedź #115 dnia: 09 Sierpnia 2011, 11:06 »

Sebaloz/Lepsi.De napisal:

Co do lokalnego szwedzkiego party to sie nie zgadzam, tak bylo do 2008 roku, a od 2009 zjezdza sie pol europy z demami. Z poza Szwecji chodzi mi o grupy norwerskie, dunskie, niemieckie i czasami wystawi cos wegierska czy polska grupa.

Nie martw sie, nastepne LCP bedzie sala na 50 osob \"Smile\"

Cobra of Samar

• Gość
« Odpowiedź #116 dnia: 09 Sierpnia 2011, 20:11 »
Przez te narzekania na jakosc produkcji to czekam na lepszy poziom dem na Silesii:)

brush__

• Gość
« Odpowiedź #117 dnia: 12 Sierpnia 2011, 18:44 »
Geez..

Co za czasy, ze na takie dema sie narzeka.

W Camelocie Cruzer pojechal na prawde ostro:

1. Kefrensy - first + rekord
2. bobsy - super efektowne (choc w sumie w miare proste). Prawie tak fajne jak flood vectory z produkt handler (tez mozna ogladac dlugo)
3. Zoomer oko-muchy - nawet nie wiem jak to nazwac - first + bardzo efektowny
4. ploty

Tylko zdupil ze grafika jakiegos nie zatrudnil (np. z Polski \"Smile\" ) i sluchajac swietnego Draxa z the end\'u trzeba katowac oczy tym szajsem Bizkida \"Smile\"

Booze:

1. Wektory \"nie wypukle\" z ukrywaniem scian
2. FPP 2 warstwowe (to z logo \"Magic\" gdzie kazda warstwa oddzielnie jest animowana).
3. rekord z iloscia plotow w starfieldzie na poczatku
4. Obracany mega-dypp
5. Ten fajny efekt z kolorami na obrazku Dane\'a

I chyba nawet wiecej ale nie chce mi sie odpalac z glowy pisze.

Chcialbym na prawde, zeby zawsze bylo tyle firstow i rekordow.

A jak czytalem, ze \"When we were young, this is how the demos looked like\" to mnie nostalgia chwycila bo faktycznie dziadki stare z nas.

Od czasu poprzedniego X mam takie dziwne wrazenie, ze ludzie maja dosc supremacji Booze i w dobrym tonie jest grymaszenie i wybrzydzanie (albo glosowanie wyzej na Offence jak na X.. Ze tak powiem no offence ale to jakis zarcik).

brush__

• Gość
« Odpowiedź #118 dnia: 12 Sierpnia 2011, 18:48 »
Mam inne zdanie, swoj gust w demach, get over it.

zielok__

• Gość
« Odpowiedź #119 dnia: 12 Sierpnia 2011, 19:02 »

brush napisal:

Tylko zdupil ze grafika jakiegos nie zatrudnil (np. z Polski \"Smile\" ) i sluchajac swietnego Draxa z the end\'u trzeba katowac oczy tym szajsem Bizkida \"Smile\"

Najlepsza grafike w tym demie zrobil Cruzer bo boby wygladaja przeslicznie.

I dodam takze, ze demka mi sie bardzo podobaja (czyli dema Booze, Camelotu, Arsenicu, Fairlightu, Pandy, Hoaxersu). To co robi Mahoney moze jest ciekawe od strony technicznej (kompresja) ale jego produkcje mnie kompletnie nie ruszaja. Demo Offence - hmm nie wiem, duzo grafiki i prawie nic wiecej. Musze jeszcze raz obejrzec bo je tylko na szybko obejrzalem ale chyba bardziej podobalo mi sie to niz ich demo z X2010 (bo to dla mnie kompletnie nie zrozumiala produkcja)