Aktualności: C64 Power - online od stycznia 2000 !

Autor Wątek: Heja!  (Przeczytany 1202 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

digger

• Gość
Heja!
« dnia: 18 Lutego 2011, 18:20 »
Nie wiem czy powroty na scene sa jeszcze w modzie w 2011, w kazdym razie postanowilem powrocic \"Smile\"

Pozdrowienia dla wszystkich!

Offline Sebaloz

• Level 6
Heja!
« Odpowiedź #1 dnia: 18 Lutego 2011, 19:04 »
Witamy! Powroty sa zawsze w modzie \"Smile\"

Offline Kisiel

• Level 7
  • Number 7 in all users competition...
    • http://wiki.projekt64.filety.pl/doku.php
Heja!
« Odpowiedź #2 dnia: 18 Lutego 2011, 20:26 »
Hejka, jak znajdziesz czas to najblizsze party to forever C no i nasze SP5.
A tak przy okazji a to falstart w 2010 Color Fade Editor    .....?
idz wyprostowany wśród tych co idą na kolanach

...w przypadku checi zakupu UK1541,GA,MA,T8500,T7501 prosze o kontakt na Facebooku, haslo: UK1541....

comankh__

• Gość
Heja!
« Odpowiedź #3 dnia: 18 Lutego 2011, 21:21 »
niektorzy to nawet dema ogladaja nie-na-emulatorach \"Very
witaj brachu

digger

• Gość
Heja!
« Odpowiedź #4 dnia: 18 Lutego 2011, 23:04 »

kisiel napisal:
A tak przy okazji a to falstart w 2010 Color Fade Editor    .....?

Hehe, bedzie wiecej falstartow w 2011, tak mniej wiecej spoznionych 15 lat. Ale potem juz na czasie \"Smile\"

comankh napisal:
niektorzy to nawet dema ogladaja nie-na-emulatorach \"Very
witaj brachu

Od niedawna znowu \"Smile\" Ebay okazal sie niezlym zrodlem zaopatrzenia.

zielok__

• Gość
Heja!
« Odpowiedź #5 dnia: 19 Lutego 2011, 06:04 »

Digger napisal:
Nie wiem czy powroty na scene sa jeszcze w modzie w 2011, w kazdym razie postanowilem powrocic \"Smile\"

Pozdrowienia dla wszystkich!

Jakos nie jestem zaskoczony bo spodziewalem sie tego powrotu. Mozna bylo u Ciebie zauwazyc pewien wzrost aktywnosci zwiazanej z c64 czego naturalnym skutkiem jest powrot na scene. Super!

digger

• Gość
Heja!
« Odpowiedź #6 dnia: 19 Lutego 2011, 11:00 »

zielok napisal:
Jakos nie jestem zaskoczony bo spodziewalem sie tego powrotu. Mozna bylo u Ciebie zauwazyc pewien wzrost aktywnosci zwiazanej z c64 czego naturalnym skutkiem jest powrot na scene. Super!

Hehe, dobra intuicja Mirek. Ja byl sie tak nie cieszyl –: spodziewaj sie maili z zalewem pytan i meczenia o wytlumaczenie twoich efektow z BSOD \"Wink\"

zielok__

• Gość
Heja!
« Odpowiedź #7 dnia: 19 Lutego 2011, 13:32 »

Digger napisal:
Hehe, dobra intuicja Mirek. Ja byl sie tak nie cieszyl –: spodziewaj sie maili z zalewem pytan i meczenia o wytlumaczenie twoich efektow z BSOD \"Wink\"

Z mila checia wytlumacze\"Smile\"

Offline c---n

• Level 5
Heja!
« Odpowiedź #8 dnia: 19 Lutego 2011, 19:23 »
digger!!!
zrobie ci .... grafike do dema jak bedziesz cos kodowal.
wiedzialem ze sie w koncu przelamiesz \"Wink\"

Nitro__

• Gość
Heja!
« Odpowiedź #9 dnia: 19 Lutego 2011, 21:43 »
Witamy z powrotem na pokladzie \"Smile\" Moge pomoc przy ustawieniu wygodnego srodowiska developerskiego i wogole nowej szkole kodowania \"Smile\"

Offline Kisiel

• Level 7
  • Number 7 in all users competition...
    • http://wiki.projekt64.filety.pl/doku.php
Heja!
« Odpowiedź #10 dnia: 19 Lutego 2011, 22:28 »
nowa szkola niszczy ducha, siedzenie przy piecu rozleniwia... nie moralna propozycja, Nitro wstydz sie \"Razz\"
idz wyprostowany wśród tych co idą na kolanach

...w przypadku checi zakupu UK1541,GA,MA,T8500,T7501 prosze o kontakt na Facebooku, haslo: UK1541....

digger

• Gość
Heja!
« Odpowiedź #11 dnia: 20 Lutego 2011, 12:30 »
@Carrion: A to mi sie podoba, wielkie dzieki! Nowe demo be∂:zie w 100% World Firstem wiec logo jak najbardziej w stylu nie widzianym jeszcze na komie.

@Nitro: Bardzo chetnie ale czy to znaczy, ze Kick Ass+Makra+.inc juz nie wystarcza? To teraz ACME czy CC65 czy jak? \"Wink\"

Nitro__

• Gość
Heja!
« Odpowiedź #12 dnia: 20 Lutego 2011, 11:06 »

Cytat:
@Nitro: Bardzo chetnie ale czy to znaczy, ze Kick Ass+Makra+.inc juz nie wystarcza? To teraz ACME czy CC65 czy jak?

Wystarcza, i o to chodzi \"Wink\" Profilaktycznie zaoferowalem pomoc, aby ewentualnie odradzic assemblery powyzej, starego TASS\'a czy kodowanie w czyms natywnym pod VICE\'m.
CC65 tez jest poteznym assemblerem, ale nadaje sie raczej do kodowania jakichs duzych wieloczesciowych programow czy narzedzi z powodu posiadania zaawansowanego linkera - modularny loader krill\'a jest napisany w CC65.
Funkcjonalnosc KickAss\'a jest glownie zorientowana na dema.
Polecam rzucic okiem na temat loadery IEC, troche sie tam o moim warsztacie naprodukowalem.

digger

• Gość
Heja!
« Odpowiedź #13 dnia: 20 Lutego 2011, 00:00 »
@Nitro: widzialem zrodla Krill\'a do Artefacts –: no szacun taki, ze koniec. Dzieki za info o IEC –: chetnie rzuce okiem.

Kodowanie na C64 odpada –: wiadomo –: z racji uzytecznosci/praktycznosci przede wszystkim \"Wink\"

digger

• Gość
Heja!
« Odpowiedź #14 dnia: 20 Lutego 2011, 21:22 »
@Nitro: chetnie zobacze tez jak robisz prototypy efektow w C++, ja (z racji profesji) uzywam AS3.