Aktualności: C64 Power - online od stycznia 2000 !

Autor Wątek: NUFLI conventer  (Przeczytany 1080 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

irwin__

• Gość
NUFLI conventer
« dnia: 14 Sierpnia 2010, 16:57 »
Wyszedl!   \"Very
Nie dziala!  \"Mad\"

\"Wink\"  Juz wiem dlaczego go tak dlugo trzymali i tak poprawiali bledy, u mnie niestety nie dziala. No trudno sie mowi. Pozostaje Multicolor  \"Wink\"

http://noname.c64.org/csdb/release/?id=93314

Offline c---n

• Level 5
NUFLI conventer
« Odpowiedź #1 dnia: 15 Sierpnia 2010, 11:15 »
u mnie dziala... (osX 10.6) i cli i gui
sprawdzales cli czy gui? win czy mac?
ostatecznie jest src, ktore na linuxie mi sie kompiluje bez problemu...

irwin__

• Gość
NUFLI conventer
« Odpowiedź #2 dnia: 15 Sierpnia 2010, 11:44 »
Mam jedynie Windows Vista. Zadnych Macos i Linuxow.
Nie dziala jedynie wersja Gui.

Mam wszystko przegrane do jednego katalogu tj MufflonGUI.exe i mufflon.exe (i subkatalog Palettes). Po odpaleniu MufflonGUI.exe efekt jest taki - patrzac na aktywne procesy w Windows Task Manager - ze program sie pojawia jako proces zajmuje 100% procesora przez okolo 10-12 sekund i znika z listy aktywnych procesow. Nic innego sie nie dzieje ani nie pojawia sie zadne okno, ani sygnalizacja ze error itp. Po prostu jedynie co program robi to zabiera 100% cpu przez okolo 10-12 sekund. Jak na rok developingu to w sumie niezly wynik  \"Wink\"  zartuje, pewnie chlopaki sie napracowaly ale tym niemniej u mnie wersja gui nie dziala.

Dziala natomiast wersja cli, choc oczywiscie nie jest to wygodne.

Offline c---n

• Level 5
NUFLI conventer
« Odpowiedź #3 dnia: 15 Sierpnia 2010, 00:00 »
to sprawdz jeszcze czy po tych 12 sekundach w katalogu gdzie byl plik bmp nie pojawil sie plik .nuf

irwin__

• Gość
NUFLI conventer
« Odpowiedź #4 dnia: 15 Sierpnia 2010, 00:00 »
Nie, nic sie nie pojawia. Opisalem doslownie wszystko co robi ow MufflonGui.exe
- pojawia sie proces na okolo 12 sekund i znika.
To wszystkie oznaki dzialania. Nic wiecej! Nie pojawia sie nawet na belce uruchominonych programow.

Offline Sebaloz

• Level 6
NUFLI conventer
« Odpowiedź #5 dnia: 15 Sierpnia 2010, 00:00 »

irwin napisal:
Nie, nic sie nie pojawia. Opisalem doslownie wszystko co robi ow MufflonGui.exe
- pojawia sie proces na okolo 12 sekund i znika.
To wszystkie oznaki dzialania. Nic wiecej! Nie pojawia sie nawet na belce uruchominonych programow.

U mnie na XP jest tak samo, tylko z procesow znika mi juz po 2-3 sekundach. Bedziemy robic tak jak do tej pory czyli bmp przesle sie do Carriona do konwersji \"Smile\"

ps. w przykladach jest moj originalny obrazek z 2000 roku narysowany w Drazlace

irwin__

• Gość
NUFLI conventer
« Odpowiedź #6 dnia: 15 Sierpnia 2010, 00:00 »

Sebaloz/Lepsi.De napisal:

U mnie na XP jest dokladnie tak samo. Bedziemy robic tak jak do tej pory czyli bmp przesle sie do Carriona do konwersji \"Smile\"

Mufflon-Carrion-send-edition  \"Very

Cytat:

ps. w przykladach jest moj originalny obrazek z 2000 roku narysowany w Drazlace

A ktory konkretnie bo nazwy nie maja autorow.

Offline c---n

• Level 5
NUFLI conventer
« Odpowiedź #7 dnia: 15 Sierpnia 2010, 00:00 »
zapytajcie na csdb...
ja sprawdze wersje windowsowa wieczorem.

Offline Sebaloz

• Level 6
NUFLI conventer
« Odpowiedź #8 dnia: 15 Sierpnia 2010, 13:00 »

Cytat:
A ktory konkretnie bo nazwy nie maja autorow.

Ja zawsze dostaje nalezne kredyty

Mufflon1.0-Bonuspack-Examples+Palettes+Editors\\Examplepictures\\c64-Interlace-Originals\\Eyeshore-Sebaloz.drl

irwin__

• Gość
NUFLI conventer
« Odpowiedź #9 dnia: 15 Sierpnia 2010, 13:05 »
Bardzo dobry! odmienny od tego co aktualnie robisz, moze i teraz - dla odmiany  \"Wink\"  - sprobuj cos w takim stylu?
Myslalem ze chodzi ci o te przykladowe bmp, do c64interlace nawet nie zagladalem bo nie wiem czym to ugryzc na PC.

Offline kenji

• Level 5
NUFLI conventer
« Odpowiedź #10 dnia: 15 Sierpnia 2010, 13:09 »
To widze, ze jestem szczesciarzem bo u mnie Mufflon pod WinXP dziala.

Nitro__

• Gość
NUFLI conventer
« Odpowiedź #11 dnia: 15 Sierpnia 2010, 17:07 »
U mnie rowniez nie dziala, ale to zaden problem. Po prostu trzeba pobrac i zainstalowac Pythona 2.6 oraz PIL, nastepnie pobrac Mufflon1.0-source+GUI+Bonus oraz binarke win32, nastepnie wklejamy binarke do katalogu mufflon-source+GUI, i uruchamiamy mufflongui.py. Po takich zabiegach konwerter smiga.

irwin__

• Gość
NUFLI conventer
« Odpowiedź #12 dnia: 15 Sierpnia 2010, 17:29 »

Nitro napisal:
U mnie rowniez nie dziala, ale to zaden problem. Po prostu trzeba pobrac i zainstalowac Pythona 2.6 oraz PIL, nastepnie pobrac Mufflon1.0-source+GUI+Bonus oraz binarke win32, nastepnie wklejamy binarke do katalogu mufflon-source+GUI, i uruchamiamy mufflongui.py. Po takich zabiegach konwerter smiga.

Rzeczywiscie no problemo  \"Wink\"

Poczekam az poprawia. btw od grudnia robia gui dla Windows i gdy wrescie wychodzi to nie dziala  \"Very
Zreszta poki co na Silesia szykuje Multicolor zas na X-Party obrazek ktory pokaze miejsce NUFLI w szeregu, ale o tym cicho sza \"Wink\"
Tak wiec nie zamierzam w ogole uzywac tego trybu, tylko z ciekawosci chcialem obaczyc a tu zonk.

Nitro__

• Gość
NUFLI conventer
« Odpowiedź #13 dnia: 15 Sierpnia 2010, 17:58 »
MUFLI wyglada fajnie, obrazki w IFLI mocno korzystajace z color blendingu moga praktycznie wogole przestac mrygac zachowujac swoja magie.
Plus dostajemy mozliwosc mala, ale zawsze mazania po FLI-bugu.

Offline Skull

• Level 6
NUFLI conventer
« Odpowiedź #14 dnia: 15 Sierpnia 2010, 18:08 »
u mnie pod win vista (business 64bit) dziala...
rzeczywyscie podczas konersji jest taki chwilowy zwis, ale w koncu proces sie konczy. Irwin jaki masz proc ??

Inna sprawa ze plik wynikowy to nuf... co mi z takiego jak nie mozna go od razu odpalic (np pod emu) zeby sprawdzic rezultat na \"zywo\". Mam za kazdym razem wgrywac edytor zeby zobaczyc jak wyszly kolory ??? ktore pozniej o jeden piksel na suwaku przesune ?