Aktualności: C64 Power - online od stycznia 2000 !

Autor Wątek: Retro64 MOD  (Przeczytany 2383 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Uriel75

• Gość
Retro64 MOD
« Odpowiedź #60 dnia: 24 Marca 2010, 22:30 »
Nikogo do niczego nie zmuszam. Sa tym zainteresowane, chca sie czegos nauczyc to robie to. Z reszta, nie jest to jedyny powod. Sprawia mi duzo satysfakcji majsterkowanie przy tym. Bardzo dobra forma relaksu, a jeszcze jak mam wsparcie to dopiero. Odczuwam pewien rodzaj satysfakcji, tak jak teraz, gdy spokojnie ogladajac film w miedzyczasie przeciagam przewody do cartridge expandera. Kazdy ma jakiegos bzika w koncu \"Smile\"

Offline Kisiel

• Level 7
  • Number 7 in all users competition...
    • http://wiki.projekt64.filety.pl/doku.php
Retro64 MOD
« Odpowiedź #61 dnia: 24 Marca 2010, 22:35 »
xxx
idz wyprostowany wśród tych co idą na kolanach

...w przypadku checi zakupu UK1541,GA,MA,T8500,T7501 prosze o kontakt na Facebooku, haslo: UK1541....

Uriel75

• Gość
Retro64 MOD
« Odpowiedź #62 dnia: 24 Marca 2010, 22:45 »
Kisiel, tu jestes w bledzie i to bardzo powaznym. Stuka mi 23 lata od pierwszego dotkniecia C64 wiec ta zabawa sie nie nudzi. Na ktoryms forum pisalem juz, ze uzytkownikiem C64 jestem wieloletnim, ale w internecie w tej materii wcale sie nie udzielalem. Mam jakis tam zapas softu, sprawny jeden fajny zestaw, ktory jest dosc czesto uruchamiany. Czas, czyli rodzina, obowiazki zawodowe i inne takie nie pozwalaly, by aktywnie czy to pasywnie uczestniczyc w dyskusjach itp w internecie. Nie tak dawno sytuacja sie troche zmienila, mam wiecej wolnego czasu wiec \"pojawilem sie\". I mimo, ze czasami wylewasz mi kubel zimnej wody na glowe to jakos nie mam zamiaru sie oddalic \"Smile\" Spoko, mam tylko nadzieje, ze wiecej nie bede musial sie z Toba sprzeczac i rzucac miesem. Jak dla mnie jestes autorytetem i zawsze chetnie wyslucham Twojej opinii. Kurde, na cholere Ci tak slodze na koniec postu?

EDIT:
Co do allegro - dla sprawdzenia na koniec, jak skoncze to wystawie na allegro. Zobaczymy zainteresowanie, ale i tak aukcje zamkne przed czasem. Z czystej ciekawosci zobacze jakie bedzie zainteresowanie...

comankh__

• Gość
Retro64 MOD
« Odpowiedź #63 dnia: 25 Marca 2010, 12:43 »
YOU\'RE BUTCHERING THE ICON, NOOB.

Uriel75

• Gość
Retro64 MOD
« Odpowiedź #64 dnia: 25 Marca 2010, 22:24 »

comankh napisal:

Uriel75 napisal:

Akurat budzet jest nielimitowany ale wydawany w granicach rozsadku.

a po polsku?

Chodzi o to, ze moglem wykorzystac ladniejsze, mniej drastyczne dla oka elementy wizualne, lecz podnioslo by to znacznie sumaryczny koszt. Wole pewne srodki przeznaczyc na \"flaki\"...

Offline Sebaloz

• Level 6
Retro64 MOD
« Odpowiedź #65 dnia: 25 Marca 2010, 22:38 »

Uriel75 napisal:
Wole pewne srodki przeznaczyc na \"flaki\"...

Olej..

booker__

• Gość
Retro64 MOD
« Odpowiedź #66 dnia: 26 Marca 2010, 08:06 »

Uriel75 napisal:

booker napisal:
Troche niefunkcjonalne tak dac w takiej duzej odleglosci vumetry.

Masz na mysli odleglosci pomiedzy nimi czy patrzac od przodu klawiatury? Mozesz sprecyzowac?

Mam na mysli odleglosc miedzy nimi patrzac od przodu klawiatury.

Ale za to moze bedzie ladnie wygladalo \"Wink\"

Uriel75

• Gość
Retro64 MOD
« Odpowiedź #67 dnia: 26 Marca 2010, 09:11 »
Chcialem zachowac symetrie by byly w tej samej odleglosci od boku - lewy i pray. Lewy wskazuje wyjscie sygnalu, prawy wejscie. To znaczy bedzie wskazywac jak to podlacze... Na razie walcze z obudowa, elektronika tworzy sie w o wiele wolniejszym tempie..

booker__

• Gość
Retro64 MOD
« Odpowiedź #68 dnia: 26 Marca 2010, 11:54 »

Uriel75 napisal:
Chcialem zachowac symetrie by byly w tej samej odleglosci od boku - lewy i pray. Lewy wskazuje wyjscie sygnalu, prawy wejscie. .

No wlasnie, czyli zeby obserwowac poziomy trzeba bedzie glowa na boki kiwac \"Smile\"

Nie czepiam sie - wizualnie wyglada okay \"Smile\"

Uriel75

• Gość
Retro64 MOD
« Odpowiedź #69 dnia: 26 Marca 2010, 13:52 »
Hahaha, tego nie przewidzialem. To w sumie zalezy od odleglosci oczu od sprzetu, ja bedzie glowa za nisko to galki oczne beda mialy trening \"Smile\" Za pol godziny wrzucam kolejne zdjecia..

EDIT:
Tak oto sie prezentuje w chwili obecnej. W przeciagu kilku najblizszych dni obudowa zostanie pomalowana lakierem pod kolor...

Jacek31

• Gość
Retro64 MOD
« Odpowiedź #70 dnia: 26 Marca 2010, 18:15 »
Normalnie Commoda lepsza niz moj leciwy komunistyczny oscyloskop, guziczki pokretelka, szmera-bajera normalnie. Brakuje tylko hydrauliki zeby podskakiwala, jak te raperskie autka.

Offline Kisiel

• Level 7
  • Number 7 in all users competition...
    • http://wiki.projekt64.filety.pl/doku.php
Retro64 MOD
« Odpowiedź #71 dnia: 26 Marca 2010, 18:49 »
xxx
idz wyprostowany wśród tych co idą na kolanach

...w przypadku checi zakupu UK1541,GA,MA,T8500,T7501 prosze o kontakt na Facebooku, haslo: UK1541....

suchy

• Gość
Retro64 MOD
« Odpowiedź #72 dnia: 27 Marca 2010, 11:29 »
Szacun dla pracy, ktora w to wlozyles, ale jesli moge wyrazic moja bezstronna opinie, to mam wrazenie, ze chyba za duzo tego wszystkiego jak na \"komusia-dziadusia\" (oczoplasow mozna dostac od tych wszystkich przelacznikow i galek!). Jesli chodzi o ksztalt obudowy to widze, ze zasugerowales sie tym modem: Prophecy128 Sequncer Edition (te dechy po bokach - a moze to przypadkowa zbieznosc??):

http://blog.re-64.com/?p=33

... jedna z fotek z powyzszego linku:

... bardzo podobne!

Jak juz uzywasz drewna, to calosc z drewna chyba by lepiej wygladala. Poza tym nie potrzebnie wrzucasz fotki przed zakonczeniem moda. Psujesz w ten sposob efekt koncowy, bo jak machniesz obudowe na czarny mat, a boczne dechy dasz na bardzo ciemny heban, to wrazenia z ogladania calosci beda zupelnie inne, niz w tej chwili!

A tak na marginesie, ogladajac strone z roznymi modami C64:

http://blog.re-64.com/

... dochodze do wniosku, ze najlepiej wygladaja te \"oszczedne\" w formie (realizujace okreslona funkcje), zgodnie ze znana powszechnie opinia, ze jak cos jest \"zbyt\" uniwersalne, to najczesciej jest do d..y!

Jacek31

• Gość
Retro64 MOD
« Odpowiedź #73 dnia: 27 Marca 2010, 13:48 »
Po przejrzeniu stronki z modami od kolegi i innych propozycji, to powiem szczerze ja osobiscie nie wiem \"Question\"
Co prawda jestem zwolennikiem modowania, ale takiego w granicach rozsadku i to zdrowego. Takie wklejanie miliona pokretel i przelacznikow juz mi sie nie podoba. No chyba ze to model typowo pokazowy na jakie wystawy, fan party itd, ale wtedy i tak musialo by to prezentowac bardzo wysoki poziom nie tylko wizualno-jakosciowy, ale takze uzytkowy.
Ile tak naprawde z tego uzyteczne jest, pokretlo Volume i Bass ???
Tak to jest inaczej robienie takiej choinki i to chuj...ej ze tak powiem, To tak jak by dorwac Rometa 205, obwiesic go po chromowanym lancuchem na szyje dla krowy, zrobic oparcie na tyle i na baku mu napisac HARLEY.
Pomysl wielki ale raczej kompletnie niezyciowy.

Offline Sebaloz

• Level 6
Retro64 MOD
« Odpowiedź #74 dnia: 27 Marca 2010, 14:54 »

Jacek31 napisal:
Ile tak naprawde z tego uzyteczne jest, pokretlo Volume i Bass ???

Jesli nie masz pilota do monitora to latwiej siegnac reka do pokretla na klawiaturze. Natomiast pokretlo bass jest czesto uzywane na party na konkursach muzycznych do wycinania bassow konkurencji \"Smile\"

Jacek31 napisal:
dorwac Rometa 205, obwiesic go po chromowanym lancuchem na szyje dla krowy, zrobic oparcie na tyle i na baku mu napisac HARLEY.

Ten komcio to nie romcio i przeciez nie bedzie udawac peceta ze stronki commodoreusa.net